|
Kantazo Targaryen-Deithven
|
 |
« : Sierpnia 28, 2013, 02:21:38 » |
|
DZIENNIK OKRĘTOWY OZSKHiW "RAMBO"
Zapis nr.1 Porucznik von Richtoffen się z nami zabrał, nauczył załogę destylować z oleju silnikowego.
Zapis nr.2 Nasz sternik Ivanowicz Wyrwichwost dostał choroby morskiej, a jako że płynęliśmy na pełnym zanurzeniu nie mógł rzygać za burtę, oddałem mu do tego celu maszynownię (przynajmniej mamy czym schładzać silnik).
Zapis nr.3 Zaczęliśmy destylować bimber z płynu chłodzącego, to nie był dobry pomysł, potem musiałem ogrzewać marynarzy Znakiem Igni.
Zapis nr.4 Aby sprawdzić temperaturę wody na zewnątrz, wyrzuciliśmy za burtę marynarza. Wrócił w kawałku lodu, cały oblepiony małżami, małże i perły które zawierały, postanowiłem sprzedać, przynętę zarzuciłem ponownie.
Zapis nr.5 Marynarz nie wrócił, a nam zaczął się kończyć bimber. Postanowiliśmy spuścić trochę oleju silnikowego z silnika.
Zapis nr.6 Wznieśliśmy się na persyskopową i rozpoczęliśmy obserwcję.
Zapis nr.7 Przed nami widać lodowce, jesteśmy na Polarktycę.
Zapis nr.8 Wystrzeliłem torpedę na najbliższy lodowiec, żeby sprawdzić rodzaj ładunku.
Zapis nr.9 W miejscu wybuchu powstał grzybek, łączność zerwana, a marynarze zaczęli świecić w ciemnościach, teraz wiadomości zaczniemy wysyłać przez sowy pocztowe.
Zapis nr.10 Niedługo dopłyniemy do miejsca w którym będziemy mogli wylądować i dotrzeć do uwięzionych Weerlandczyków.
|
|
|
|
|
|
(-) Komandor Kantazo Targaryen-Deithven Prezes Kopalni Hirshbergsko-Weerlandzkich Dowódca 1. Floty KFW Arcymag Królewski Kawaler Krzyża Srebrnego Orderu Wojennego Tutti Frutti Militari
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 28, 2013, 02:34:05 » |
|
Z pewnością odebrano im bimber! Musicie go odbić! PS. Kto dokonał porwania?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpnia 28, 2013, 03:24:56 » |
|
Utrzymuję telepatyczny kontakt z dowódcą kutra, który poinformował mnie, iż są trzymani w niewoli u mocarnych pingwinów.
|
|
|
|
|
|
(-) Komandor Kantazo Targaryen-Deithven Prezes Kopalni Hirshbergsko-Weerlandzkich Dowódca 1. Floty KFW Arcymag Królewski Kawaler Krzyża Srebrnego Orderu Wojennego Tutti Frutti Militari
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpnia 28, 2013, 04:04:35 » |
|
To straszne,cała Kaltvodka czeka na dalsze informacje o bezbronnych Weerlandczykach.
|
|
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpnia 28, 2013, 04:51:15 » |
|
Myślę, że powinniście zgłosić się do SJ "Nieznani Sprawcy".
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpnia 28, 2013, 09:06:53 » |
|
"Przybywa śnieżna sowa z listem"
Zeszliśmy na lodowiec, ja dzięki zdolnościom telepatycznym lokalizuję zagubionych Weerlandczyków. Poinformuję kiedy wejdziemy w kontakt ogniowy z mocarnymi pingwinami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : Września 03, 2013, 06:10:43 » |
|
Już od czterech dni pozbawieni wódki przedzieramy się przez największe zadupie Mikroświata przez dzikie tereny gdzie noga ludzka nie postała. Po wielu trudach, mojej osobistej walce na pięści z yeti i polowaniu na morsy, znaleźliśmy ślady ludzkiej bytności, był to cieszący oko stosik zamorożonych kościotrupów w mundurach marynarki wojennej ZSKHiW, do rąk przymarzły im butelki po bimbrze. Już wiedziałem, że natrafiliśmy na Weerlandczyków, co rychlej wyniuchałem skąd bimbrem wieje i skierowalimy się w tamtą stronę. Nie minęło dużo czasu, a natknęlismy się na skupisko igloo pingwinów. Było nas pięćdziesięciu chłopa, wszyscy uzbrojeni w jakże nowoczesne i futurystyczne pepesze, tak więc mówiąc z pozycji siły nawiązałem kontakt z przywódcą pingwinów i zażądałem uwolnienia więźniów. Ten zląkł się widać strasznie bo zaczął przeraźliwie ćwierkać na swoich towarzyszy ci jednak, miast poddać się jak należało poczłapali do swoich igloo i wrócili stamtąd z najnowszymi wersjami AK 12 (nawet Putin jeszcze ich nie ma). Skorzystałem więc z moich arcymagicznych umiejętności i miotnąłem kilka razy Znak Igni, nie było to jednak trafione, bo wokół zaczął się w zastraszającym tempie topić śnieg i lód. Zdążyłem tylko krzyknąć: "spierdalamy!" "Wykonać odwrót taktyczny, poprzez wycofanie się na wcześniej upatrzone pozycje!", pobiegli za nami uwolnieni z okowów lodu Weerlandczycy. Na mój sygnał wszyscy sie teleportowaliśmy do OZSKHiW "Rambo", nie użyliśmy na początku teleportacji dlatego, że ponieważ, bo... właśnie dlatego. Obieramy kurs na Aralię i pojawimy tam się z odbitymi jeńcami (kuter trzeba spisać na straty).
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Września 03, 2013, 06:46:29 wysłane przez Kantazo Targaryen-Deithven »
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #7 : Września 03, 2013, 06:31:42 » |
|
To wspaniałe i zasługuje na nagrodę! Tych odbitych to lepiej do Drasna potem odtransportować, bo w tej Aralii to strach siedzieć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #8 : Września 03, 2013, 08:24:01 » |
|
A co to za Weerlandczycy?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #10 : Września 04, 2013, 08:06:23 » |
|
Jakim cudem dopłynęliście tam w jeden dzień?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #11 : Września 04, 2013, 08:10:45 » |
|
Czyżby nowe paliwo ?
|
|
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : Września 04, 2013, 08:12:42 » |
|
Jakim cudem dopłynęliście tam w jeden dzień?
Posadziłem Weerlandczyków do wioseł i ogłosiłem że ten który będzie najszybciej wiosłował, jako pierwszy dostąpi zaszczytu testowania Kamienia Bimbrowniczego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #13 : Września 04, 2013, 08:14:41 » |
|
To jest wspaniałe i godne poprawy. Gratuluję pomyślnego zakończenia misji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #14 : Września 04, 2013, 09:13:36 » |
|
Jak ktoś mógł wysłać Weerlandczyków do marynarki? Przecież ich naturalnym środowiskiem są śródlądowe równiny. Mimo wszystko dziękuję za ich uratowanie.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|