Daniel von Witt
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« : Maja 23, 2013, 01:03:25 » |
|
Królestwo Dreamlandu i Królestwo Elderlandu chcą zaproponować Zjednoczonemu Socjalistycznemu Królestwu Hirschbergii i Weerlandu utworzenie Banku Rozrachunków Międzynarodowych – projektu międzynarodowego firmującego współpracę banków centralnych oraz umożliwiającemu swobodny przepływ kapitału między uczestnikami porozumienia. O projekcie wymieniałem już korespondencję z Jego Królewską Mością Arkadiuszem II Filipem i wyraził on swoje nim zainteresowanie. Propozycją Dreamlandu jest, aby projekt rozszerzał się i w sposób kontrolowany umożliwiał obrót kapitałowy między co najmniej kilkoma krajami. Obserwując rozmowy na Waszym forum dostrzegam, iż mogłoby to również zainteresować władze Trizondalu. Cieszy mnie bowiem, że rozwiązań w tej materii szukają różne państwa. Znak to bowiem, że globalizacja gospodarki nie omija i Mikroświata  Mam nadzieję zainteresuję Was tematem i oczekuję żywej dyskusji. (-) Daniło hrabia de la Vega Ambasador Królestw Dreamlandu i Elderlandu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maja 23, 2013, 01:29:06 » |
|
Inicjatywa jest niewątpliwie ciekawa, dlatego też wyraziłem swoje zainteresowanie. Niemniej są to nie tylko moje kompetencje. Myślę, że najlepszą osobą do załatwienia tej sprawy jest Narodowy Komisarz ds. Dyplomacji (Bartosz Derikor). Szczególnie ciekawi nas wizja 'wciągnięcia w to' Trizondalu.
Pozdrawiam,
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maja 23, 2013, 02:05:35 » |
|
System bankowy i gospodarka ZSKHiW podlegają raczej pod wewnętrzne. My możemy zająć się sprawą kontaktu z partnerami zagranicznymi, ale na wprowadzenie systemu w ZSKHiW potrzebne są Twoje decyzje.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maja 23, 2013, 02:38:53 » |
|
W sumie warto byś wyraził opinię, o ile oczywiście będziesz tak łaskaw. Ostatecznie ja bym to załatwił w formie debaty tematycznej. Dobre rozpoczęcie VI kadencji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daniel von Witt
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maja 30, 2013, 08:41:08 » |
|
Osobiście byłbym ucieszony mogąc zapoznać się choćby z pobieżną i mocno początkową opinią władz krajowych w przedmiocie zaproponowanym wyżej na temat gotowości, możliwości i samej chęci Zjednoczonego Królestwa do udziału w tym projekcie. Nic jednak pod presją czasu  (-) Daniło hrabia de la Vega Ambasador Królestw Dreamlandu i Elderlandu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maja 31, 2013, 09:19:31 » |
|
Myślę, że mniej więcej w połowie czerwca zainaugurujemy VI kadencję parlamentu. Wówczas można by przeprowadzić debatę gospodarczą...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daniel von Witt
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maja 31, 2013, 09:36:09 » |
|
Bacznie będę ją śledził. Są przedsiębiorstwa w moim kraju, które chętnie dzięki tak zorganizowanym możliwościom przesyłu kapitału podjęłyby się różnych inwestycji na terenie Zjednoczonego Królestwa przynosząc swoje dobre praktyki - chyba najcenniejszy kapitał.
(-) Daniło hrabia de la Vega Ambasador Królestw Dreamlandu i Elderlandu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maja 31, 2013, 09:45:45 » |
|
W naszym kraju również działają liczne przedsiębiorstwa, dla których ten projekt byłby szansą na rozwijanie działalności. Głównie chodzi przecież o rozwijanie aktywności na płaszczyźnie gospodarczej, a nie o pieniądze. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daniel von Witt
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maja 31, 2013, 10:11:21 » |
|
Dokładnie tak WKM. Staramy się jednak coraz większą uwagę poświęcać różnym sposobom obrotu pieniężnego, tak wewnątrz jak i na zewnątrz.
(-) Daniło hrabia de la Vega Ambasador Królestw Dreamlandu i Elderlandu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maja 31, 2013, 10:15:17 » |
|
Mam nadzieję, że już wkrótce będę mógł nawiedzić Dreamland, a także Elderland. Myślę, że taki system byłby czymś innowacyjnym. Oczywiście daje to szansę na to, że pozycja międzynarodowa naszych państw wzrośnie.  Pozdrawiam,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|