Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #30 : Czerwca 11, 2013, 07:14:36 » |
|
Jak chcesz dostać pieniądze to złóż wniosek o dotację.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #31 : Czerwca 12, 2013, 11:05:27 » |
|
Nie uwierzysz Laszku ale do urzędów (a zwłaszcza NKSW) mam jakieś dziwne uprzedzenie. Może dlatego, że dwu, albo trzykrotnie zostałem tam odprawiony z kwitkiem. Poczekam, zobaczę kto zostanie szefem tego resortu.
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #32 : Czerwca 12, 2013, 07:08:31 » |
|
Nie zostałeś odprawiony z kwitkiem, tylko Komisarz zaoferował, że pokryje część projektu. Dotacje nie powinny pokrywać 100% prywatnych przedsięwzięć.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #33 : Czerwca 13, 2013, 10:02:26 » |
|
Wyprawa na v-biegun to nie "prywatne przedsięwzięcie". Skoro komisariat nie chce pokryć wszystkich kosztów, to skąd mam wziąć brakującą sumę? Ty mi dasz??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #34 : Czerwca 13, 2013, 03:09:57 » |
|
Uniwersytet to przecież placówka niepodlegająca rządowi. Przecież nawet jeżeli występuję o coś dla wojska to rzadko kiedy otrzymuję całą kwotę. Skoro komisariat nie chce pokryć wszystkich kosztów, to skąd mam wziąć brakującą sumę? Ty mi dasz?? Przekaż jakiegoś konia Fundacji Młynariewów.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #35 : Czerwca 13, 2013, 07:28:48 » |
|
Napisz, że znalazłeś w ogródku skrzynie złota i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #36 : Czerwca 15, 2013, 03:51:29 » |
|
To po co nam NKSW? Skoro nie spełnia swojego zadania...? Może pora odebrać prawo przyznawania dofinansowań NKSW...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #38 : Czerwca 17, 2013, 11:35:28 » |
|
A może to nie ja jestem uprzedzony do NKSW, a NKSW jest uprzedzony do mnie. Bo już nie raz odmówiono mi tam dotacji. A ty bronisz komisariatu, bo sam tam pracowałeś. Myślałem, że Rząd ma wspierać naukę, kulturę i sztukę. Na koncie jest kilka miliardów, które Rząd trzyma kurczowo, jak (nie przymierzając) dziewica kołdrę. Po co Rządowi ta kasa, skoro NIC z nią nie robi? Aralia przyniosła kulturę i naukę, a w zamian co? Wieczne upokorzenia, kłótnie i swary. A przed NKSW to trzeba wyklęczeć i wyjęczeć żeby pół lola wyżebrać. To jest skandal! Mam nadzieję, że nowy komisarz będzie bardziej elastyczny...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #40 : Czerwca 18, 2013, 09:23:24 » |
|
Jeśli za darmo, to tylko udawał, że obleciał. Może powiedział Ci, że przeleciał;)?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #41 : Czerwca 18, 2013, 02:41:41 » |
|
No właśnie, on tylko po stronach internetowych chodzi, a ty podróżujesz naprawdę!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2013, 02:45:11 wysłane przez Laszk Młynariew »
|
|
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #42 : Czerwca 19, 2013, 12:41:07 » |
|
Czyli przeleciał, zamiast oblecieć;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #43 : Stycznia 20, 2014, 05:26:44 » |
|
Nadeszła chwila na zaplanowania drugiej wyprawy na v-biegun. Plan będzie taki, jak zamierzałem. Wynajmiemy statek wycieczkowy (a właściwie jego część) i popłyniemy w kierunku Ziem Franciszka Józefa, po drodze zawijając do portów (żeby i armator zarobił). Za wspomnianą już wyspą. statek stanie na kotwicy. W ciągu 24godzin ludzie i sprzęt zostaną przetransportowani na v-biegun. Tam (z pomocą AFMu) zbudują bazę, a korpus survivalowy będzie miał okazję zdobyć największy szczyt v-bieguna. Na miejscu zostawimy 3 naukowców, a reszta (helikopterem) wróci na statek. Statek podniesie kotwicę i tą samą trasą wróci do kraju. Naukowców będzie się wymieniać co kwartał, dowożąc sprzęt. Pierwsza wyprawa kosztowała 1,5mln loli. Ta będzie tańsza z kilku powodów; -statek wycieczkowy zarobi na tym rejsie zawijając do portów -wypożyczenie będzie kosztowało tylko 5mln GR (318tys loli) -wypożyczenie helikopteru (Goliata) będzie gratis od AAN -sprzęt i żywność to koszt 2mln GR
W sumie wyprawa będzie kosztować uczelniany budżet 7mln GR (538.461,53loli), czyli trzykrotnie mniej niż pierwsza wyprawa. Planowany termin rejsu to 25styczeń. Organizator zastrzega sobie prawo zmiany terminu!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #44 : Stycznia 20, 2014, 10:00:35 » |
|
Życzę powodzenia. Jak już zostaniesz premierem to będziesz mógł wspomóc to przedsięwzięcie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|