|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #15 : Kwietnia 10, 2013, 04:59:37 » |
|
To prawda, gubernia może zagwarantować ochronę działaczy Gubernialnej Ligi Gaszenia Płomieni. Inna sprawa to to, że spora cześć linii przebiega przez Gubernię Zachodnią (Bździszewo)- jurysdykcja Ciecierada. Myślałem też, że na początek stwórzmy linię białą, zaś później rozbudujmy całość o czerwoną. Jeżeli władze austro-węgierskie zorientują się, że istniejemy linia czerwona ma większy sens.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Marcel Hans
Moderator
Człowiek Pracy

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #16 : Kwietnia 10, 2013, 06:35:58 » |
|
Biała opcja jest tańsza, jak już mówiłem. Przez Pięciopolskę można spokojnie tranzytowa przejeżdżać. W takim razie potrzeba łącznika między Pięciogrodem a granicą ZSKHiW
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #17 : Kwietnia 11, 2013, 05:00:14 » |
|
Tak więc wstępnie decydujemy się na opcję białą. Poniżej umieściłem proponowany przebieg trasy na terenie Hirschbergii. Pociągi przekraczałyby przejście graniczne na Linii Kazimierza i jechały, przez stolicę, w kierunku Guberni Zachodniej. Tedy też należy ustalić z tow. Ciecieradem Ciecielągiem przebieg trasy na tamtejszych terenach.
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Marcel Hans
Moderator
Człowiek Pracy

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #18 : Kwietnia 11, 2013, 05:51:36 » |
|
Może warto by powołać do budowy jakieś specjalne przedsiębiorstwo udziałowe?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #19 : Kwietnia 11, 2013, 05:57:02 » |
|
Planuję powołanie kolei gubernialnych, które zarządzałyby także infrastrukturą kolejową. Mimo to coraz bardziej skłaniam się ku temu, by po prostu powołać właściwy urząd/przedsiębiorstwo, odpowiedzialny za kwestię dróg, kolei, transportu publicznego etc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
Moderator
Człowiek Pracy

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #20 : Kwietnia 11, 2013, 06:16:28 » |
|
To byłby dobry pomysł, bo jeszcze trzeba dociągnąć kolej przez Ziemie Niczyje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #21 : Kwietnia 11, 2013, 06:21:40 » |
|
Sfinansowanie tego przez KGH nie jest problemem, aczkolwiek liczę też na wsparcie władz GZ i samego rządu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
Moderator
Człowiek Pracy

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #22 : Kwietnia 11, 2013, 06:43:24 » |
|
Koleje Trizondalskie mogą wypożyczyć sprzęt do budowy i pomóc z elektryfikacją
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #24 : Sierpnia 01, 2013, 06:29:06 » |
|
Trasa od Linii Kazimierza do granicy z Gubernią Zachodnią jest już ukończona. Obecnie czekamy na realizację przedsięwzięcia na ziemiach Ciecierada, także w razie pytań odsyłam do niego.
Przy okazji poproszę bilet:
1. Skąd: Drasno 2. Dokąd: Nowy Czerwińsk 3. Kiedy: 12.08.2013 r. 4. Klasa: I 5. Rezerwacja miejsca: Tak 6. Taryfa: zwykła (podróżowanie bez ograniczeń) 7. Karta Kolejowa: nie
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2013, 08:21:35 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #26 : Sierpnia 11, 2013, 08:33:50 » |
|
Teraz się zorientowałem, że mam też bilet za 700 000 loli, jednak i tak wpłaciłem, bo to pewno jakie oszustwo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #28 : Sierpnia 11, 2013, 09:00:58 » |
|
Akurat mój autograf jest póki co bardzo łatwo zdobyć- wystarczy złożyć jakikolwiek wniosek. Jako, że mój Stariec jest permanentnie nieaktywny na stanowisku muszę sam zarządzać własnym Dworem i kancelarią.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|