Fajny interes, Ty nic nie robisz, a ludzie Ci płacą. Powiedz Hans- jak to się robi?
Robię i to dużo. Udało mi się napisać skrypty, które automatycznie wyliczają cenę w dowolnie podanej relacji biorąc pod uwagę wiele zniżek. Mało tego, ten skrypt sam wystawia bilet obrazkowy (tj. tabela, ale wygląda jak bilet obrazkowy). Każdy bilet jest na swojej indywidualnej stronie. Oprócz tego stworzyłem skrypty dotyczące dodawania i obsługi Kont Kolejowych. Już nawet nie wspominam szerzej o projektach wizualnych pociągów: wagonów i lokomotyw.
Wiele, wiele godzin spędziłem na tworzeniu rozkładów kolejowych. Sam rozkład na Żuławy nie był tak zajmujący, no ale przecież ludzie nie mieszkają tylko na Żuławach. Co jakiś czas staram się także publikować przewodniki po ciekawych miejscach (ten o Żuławach zajął mi trochę).
Nie jestem w stanie zliczyć, ile nad tym siedziałem, ale zapewniam, że nie nazwałbym tego "niczym".
Nie mniej nie robiłem tego wcale dla pieniędzy, ale po to by ludzie z tego korzystali, bo jest to (lub może być) naprawdę spory fragment narracji w wirtualnym państwie, no a mi personalnie sprawia radość, jak ktoś chce wykorzystywać wyniki mojej pracy. Pieniądze (no bez przesady, ale np. 30 loli to raczej na majątek nie wygląda) to już taki dodatek, który i tak pożytkuję na cele związane z promocją i finansowaniem innych akcji.
A jeśli chodzi o te 1000 loli to było to za wymianę na marki. Marki dostaje się za aktywność i pracę, także też nie za nic
Także trochę na wyrost oceniłeś moją pracę, a szkoda. Jeśli zależy Ci na pieniądzach, to zajmij się czymś dochodowym, możesz sam zabrać się za wymianę pieniędzy czy coś związanego z tworzeniem stron, opisów lub loterią.