Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #30 : Marca 13, 2013, 04:17:12 » |
|
No to teraz pozostaje poczekać na odpowiedź Ramona(to będzie raczej szybko) i Makłowa, a Makłow może długo nie odpowiadać.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #31 : Marca 13, 2013, 04:54:54 » |
|
Jestem,jestem jak mnie słychać ?
|
|
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #32 : Marca 13, 2013, 05:18:35 » |
|
No dobra, to jeszcze towarzysz Makłow. Tylko on może długo w tym rowie leżeć, więc dopóki nie przyjdzie, proponuję kontynuować libację.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #33 : Marca 13, 2013, 05:34:37 » |
|
To lej te kole z %%% a nie .
|
|
|
|
|
|
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #34 : Marca 14, 2013, 01:45:00 » |
|
Na obecność Makłowa nie liczę, proponuję zaczynać. Co najwyżej też wpadnie pod koniec.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #35 : Marca 14, 2013, 06:20:45 » |
|
To jeszcze tylko nazwa pozostaje do uzgodnienia.
Oto moje propozycje:
OLU Obrońcy Ludu Uciskanego OLC Obrońcy Ludu Ciemiężonego PLR Partia Ludzi Równych/PRL Partia Równych Ludzi UW Unia Wolności PU Unia Równości
Odpada partia nacjonalistyczno-religijna taka jak np: KRPW. Oto przykłady nazw takiej partii i czemu nie mogłyby one być Pumbaistyczna Partia Hirschbergii(ale byłby problem z wyznawcami Wilczonojoka) Wilczonojocka Partia Hirschbergii(ale ja i Ramon to Pumbaiści) Hirsberska Partia Mniejszości Religijnych(ale nie tylko religiami będziemy się zajmować) Hirschbergia XXI Wieku(bo wszyscy mieszkamy w Hirschbergii, a ta nazwa mogłaby się odnosić do naszych dążeń do zbudowania nowoczesnej guberni, odrzucając jednak nacjonalizm nazwa ograniczałaby nas do samej Hirschbergii, a lepiej żeby nazwa wiązała się z rzeczywistą działalnością).
Chociaż możemy się z nazwą wzorować na Swobodzie, tworząc coś co miało by dodatek taki jak np: ,Równość" albo coś.
Jakie są propozycje, albo jakie z moich się najbardziej nadają?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #36 : Marca 14, 2013, 06:31:12 » |
|
Ech, a ja tak liczyłem na pierwszą, w pełni hirschberską partię. Osobiście proponuję Wam Populistyczne Stronnictwo Monarchosocjalizmu, gdyż odpowiada to każdej grupie społecznej w ZSKHiW, no może poza Bąblem.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #37 : Marca 14, 2013, 06:44:32 » |
|
Też pasuje, trzeba się będzie nad nim zastanowić. Ja mogę go umieścić obok moich własnych propozycji, Towarzyszu Ramonie, a może Wy coś proponujecie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #38 : Marca 14, 2013, 07:40:58 » |
|
a może KPH- Komunistyczna Partia Hirschbergii ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #39 : Marca 14, 2013, 07:44:08 » |
|
Mówiłem już o Hirschbergii w nazwie, poza tym jeśli uznamy się za partię komunistyczną to dość szybko się możemy sprzeniewierzyć idei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #41 : Marca 14, 2013, 07:57:28 » |
|
Opozycja rządząca.... coś mi to przypomina. Tylko nie wiem czy Bąbla, czy Marzenkę Machałek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #42 : Marca 14, 2013, 07:58:25 » |
|
Raczej dziabaduska niż dziaabduchowska, nazwa dobra, nie wiem czy czasem nie za krótka, ale dobra.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #43 : Marca 16, 2013, 08:39:17 » |
|
To co z tą nową partią, bo żem ciekaw...
Przy okazji zamierzam nieco zorganizować swój dwór i potrzebuję zabawnych nazw dla instytucji, urzędników (oczywiście fikcyjnych) oraz samego dworu. Na razie szukam w klimatach Iwanów oraz Soboru Pijackiego z czasów Piotra.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #44 : Marca 16, 2013, 08:47:38 » |
|
Ostatecznie zdecydowałem się na moją propozycję: PRL - Partia Równych Ludzi. Zaraz ją założę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|