|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« : Stycznia 25, 2013, 10:38:56 » |
|
Otrzymałem sugestię otwarcia zagranicznego biura podróży specjalizującego się w wycieczkach do ZSKHiW. Nie ukrywam, że pomysł spodobał mi się. Można otworzyć np. w Trizondalu (i nie tylko) biuro będące własnością naszego rządu lub prywatnego obywatela. Sam jestem chętny do poprowadzenia tego biznesu.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #1 : Stycznia 26, 2013, 09:04:03 » |
|
Co do Trizondalu, to mogę zaproponować współpracę transportową z biurem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #2 : Stycznia 27, 2013, 11:57:41 » |
|
Dzięki, KLL Ekspress również może współpracować. Przy okazji dobrze by było gdyby do współpracy wciągnąć gubernie. To szansa na promocje regionów.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Andrzej Płatonowicz Ordyński
Przodownik

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #3 : Stycznia 27, 2013, 04:58:07 » |
|
A jaki, by to miało cel?
|
|
|
|
|
|
Andrzej Swarzewski "Swarzewski radę Ci odwal się od Kathy." Ignacy Hrabia Zawisza <3
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #4 : Stycznia 27, 2013, 06:25:19 » |
|
Promocję ZSKHiW poza granicami. Dochodzą do nas, do centrali słuchy, że wiele osób niewiele wie o naszym monarchosocjalistycznym raju. Trzeba ich więc uświadomić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lutego 12, 2013, 10:25:36 » |
|
I pomysł klapa? A szkoda, bo mogło być ciekawiej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lutego 13, 2013, 03:09:21 » |
|
Nie, oczywiście wciąż pragnę go zrealizować. Przymierzam się obecnie do zakupu firmy "Travel Agent". Jeżeli to się uda rozpocznę otwieranie filii w kilku państwach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lutego 15, 2013, 06:52:58 » |
|
Rozpocząłem pierwsze prace nad uruchomieniem biura. Mogę zdradzić, że będą w nim dostępne przedruki z prasy hirshbersko-weerlandzkiej oraz opisy wycieczek, których oferta będzie stopniowo powiększana.
Od razu chciałbym zapytać, czy mogę liczyć na patronat rządu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lutego 15, 2013, 07:08:19 » |
|
Jeżeli się boicie to pomóżcie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lutego 15, 2013, 10:36:23 » |
|
Proponuję czym prędzej ustalić trasy i sposób komunikacji na potrzeby turystyki między Trizondalem a ZSKHiW. Do dyspozycji mamy na pewno autobusy KTT oraz pociągi, jeśli dobrze to zaplanujemy (nie wiem, jak wygląda przyłączenie do Magistrali Pięciopolskiej (6-8 torów między Dalmencją a Pięciopolską przez Victorię i Ziemie Niczyje, a czy ZSKHiW nie wiem szczerze mówiąc).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lutego 15, 2013, 10:55:48 » |
|
Trzeba faktycznie jak najszybciej dostosować. Istnieje także możliwość rozwoju transportu lotniczego lub dojazdu przez Żuławy. Z tego co mówisz nie ma dokładnie ustalonego przebiegu tras w dawnej VRP.
Dobrym pomysłem są też autobusy. Ile trwa podróż powiedzmy do wschodniej Victorii?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lutego 15, 2013, 11:29:23 » |
|
W międzyczasie opracowałem ogólny 'szkic' biura. Znajdą się tam stoiska z aktualną prasą oraz informacja nt ZSKHiW wraz z poradami praktycznymi (kontrola graniczna, dojazd itp). Planuję także otwarcie punktu wymiany Marek na Lole i te żetony z Aralii (będzie trzeba pomyśleć jak rozwiązać ten problem).
Co do wycieczek to będą one miały najprawdopodobniej formę planów wraz z linkami, do tego wycena, koszty wstępu etc. Stopniowo pojawiać się będą kolejne oferty m.in:
-Hirschbergia i Weerland klasycznie -Hirschbergia i Weerland wraz z Żuławami -Hirschberg-Arkopolis -Hirschbergia i Bździszewo -Łikęd na Żuławach -Weerland tradycyjny -Aralia -Podróż niezachodzącego słońca (kontynentalne plus Aralia)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lutego 15, 2013, 11:37:42 » |
|
To ostatnie romantycznie brzmi, zaproszę moją żonę (jak mnie będzie stać...). Nie ma dokładnie ustalonego przebiegu torów, ale wiadomo jak one mają biegnąć (po prostu brak mapy w większym powiększeniu), bo wiadomo skąd i dokąd  Co do autobusów, to trzeba by obliczyć kilometraż i wziąć pod uwagę stan Waszych, Victoriańskich i niczyich dróg. Macie informacje na ten temat? P.S Pociągowi potrzeba niecałe 6 godzin by dotrzeć od granicy trizondalskiej do granicy trizondalskiej (ekspres, bez postojów).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lutego 16, 2013, 09:08:54 » |
|
Mam tylko informacje na temat dróg w Hirschbergii: http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=1663.0Mam nadzieję, że można oprzeć układ linii o mapę, którą przedstawiłem powyżej. Wkrótce zabiorę się za naniesienie takich informacji na mapę całego ZSKHiW.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|