Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 12:48:23 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: odejście  (Przeczytany 2382 razy)
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Stycznia 15, 2013, 08:18:57 »

A my wiemy swoje!

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Stycznia 15, 2013, 11:22:07 »

Dobrze, ja też zabawię się w pewne wyjaśnienia, skoro Ty to zrobiłeś. Trzeba kilka rzeczy sobie wyjaśnić. Duży jest Twój post. Podzielmy to sobie na kilka części.
Król potwierdzi, że opcję Twojego odejścia rozważałem od dłuższego czasu. Kiedy w końcu przyznałeś się, że nie masz zamiaru się poprawić i prędzej odejdziesz z ZSKHiW celowo rozmowę poprowadziłem tak, abyś zdecydował czy chcesz być w KRPW czy nie. Prawdopodobieństwo, że postanowisz być bardziej aktywnym było nikłe, zatem przyjąłem, iż odejdziesz.
Tu się zgodzę, że to było prawdopodobne i całkiem logiczne założenie. Aczkolwiek sprostowałbym - postanowienie zwiększenia aktywności a jej zwiększenie to dwie zasadniczo różne sprawy Mrugnięcie Zresztą już kiedyś rozważałem odejście z forum, to również Król prawdopodobnie może potwierdzić. I pewnie nie uwierzysz - tylko dzięki Królowi zostałem w ZSKHiW. To nie jest jedynie Twoja zasługa , bardziej jemu dziękuj że zrobił to, czego nie udało się Tobie zrobić. Wizja odejścia z ZSKHiW była znacznie bliższa spełnienia niż po rozmowie z nim.
Jeszcze przed rozmową uznałem, że warto zrobić partię wspólnie z Laszkiem, od dawna już się nie kłócimy, kilka dni wcześniej Joksymil wykorzystał karłogwałcenie przeciwko Królowi dzięki czemu ta ostatnia bariera polityczna zanikła. Zastrzegam, że podczas mojej słownej konfrontacji z Tobą przejście Laszka do KRPW nie było uzgodnione. Nie ma ryzyka, nie ma zabawy. Rozmowę z nim przeprowadziłem dopiero następnego dnia razem z Królem. Mógł się nie zgodzić co było możliwe. Z tego co wiem Ty też złożyłeś mu propozycję, już wcześniej zakładałem taką możliwość, ale ja byłem pierwszy.
Akurat tak się składa, że pozwoliłem Ci być pierwszym. Odczekałem odrobinę zanim mu złożyłem propozycję. Oczywiście, podobnie jak Ty podjąłem ryzyko, że nie spróbujesz go namawiać albo spróbujesz i Laszk Ci odmówi. Takie sytuacje mogła wystąpić, więc musiałem je wziąć pod uwagę. Niestety była mało prawdopodobna co się sprawdziło. I już wtedy wiedziałem, że mogę dać sobie spokój z dalszymi namowami.  Szkoda, że nie byłeś tego świadkiem. "Czemu nie chcesz, Laszku?" "Bo Budzimirowi byłoby smutno", naprawdę jest Ci wierny. Trzeba to przyznać. Pewnie nawet gdybym jako pierwszy zaczął go namawiać, to mógłby się wahać, ale w końcu by się zgodził na Twoją propozycję. Brak kłótni z nim wyszedł Ci na dobre. Tylko dziwię się, że uczestniczył w tym Król, ponoć neutralny politycznie. Chyba, że bałeś się, że sam nie dasz rady - to co innego.
Zadziałałeś mechanicznie, jakby Laszk był przedmiotem, a nie człowiekiem, który może odmówić. Chyba myślałeś, że mi dowalisz, a tu nagle okazało się, że z partii szachów to ja wychodzę zwycięsko. Dlatego teraz atakujesz, próbujesz zniechęcić Laszka do mojej osoby.
Jak wspomniałem wcześniej - byłem prawie pewny, że Laszk mi odmówi. A dlaczego próbuję zniechęcić Laszka do Ciebie? Źle to nazwałeś. Ja próbuję uświadomić mu, co mi się nie podobało i jakie zagrożenia na niego czyhają kiedy będzie z Tobą w jednej partii - żeby nie rozczarowywał się niepotrzebnie i zdążył zawczasu zrezygnować. Ale jak widać, Laszk tak jak większość ludzi w różnych sytuacjach w prawdziwym życiu (tutaj uogólniam, nie mam na myśli doświadczeń z Tobą) musi się o tym sam na własnej skórze się przekonać. Nie wykluczam jednak, że może i zaistnieć taka sytuacja, że mu się to spodoba w czym będzie podobny do Joksymila w tym jego uwielbieniu dla wolności w niewolnictwie.
Podsumowując - to Tobie się zdaje, że wygrałeś. W tym przypadku (namowa Laszka) karty rozdawałem ja i doskonale zdawałem sobie sprawę jaki będzie najbardziej prawdopodobny bieg wydarzeń, który rzecz jasna miał miejsce.

Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej
Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda"
Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf
(-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #17 : Stycznia 16, 2013, 12:19:56 »

Tu się zgodzę, że to było prawdopodobne i całkiem logiczne założenie. Aczkolwiek sprostowałbym - postanowienie zwiększenia aktywności a jej zwiększenie to dwie zasadniczo różne sprawy Mrugnięcie Zresztą już kiedyś rozważałem odejście z forum, to również Król prawdopodobnie może potwierdzić. I pewnie nie uwierzysz - tylko dzięki Królowi zostałem w ZSKHiW. To nie jest jedynie Twoja zasługa , bardziej jemu dziękuj że zrobił to, czego nie udało się Tobie zrobić. Wizja odejścia z ZSKHiW była znacznie bliższa spełnienia niż po rozmowie z nim.
Po co przedstawiasz wydarzenia po swojej stronie? Ja tylko odniosłem się do stwierdzenia, że nie spodziewałem się Twojego odejścia. Cóż, z tego fragmentu płynie ważny wniosek. Jesteś gotowy odejść z błahego powodu i nie powinno się Ciebie uważać za wiernego obywatela.
Akurat tak się składa, że pozwoliłem Ci być pierwszym. Odczekałem odrobinę zanim mu złożyłem propozycję. Oczywiście, podobnie jak Ty podjąłem ryzyko, że nie spróbujesz go namawiać albo spróbujesz i Laszk Ci odmówi. Takie sytuacje mogła wystąpić, więc musiałem je wziąć pod uwagę. Niestety była mało prawdopodobna co się sprawdziło. I już wtedy wiedziałem, że mogę dać sobie spokój z dalszymi namowami.  Szkoda, że nie byłeś tego świadkiem. "Czemu nie chcesz, Laszku?" "Bo Budzimirowi byłoby smutno", naprawdę jest Ci wierny. Trzeba to przyznać. Pewnie nawet gdybym jako pierwszy zaczął go namawiać, to mógłby się wahać, ale w końcu by się zgodził na Twoją propozycję. Brak kłótni z nim wyszedł Ci na dobre. Tylko dziwię się, że uczestniczył w tym Król, ponoć neutralny politycznie. Chyba, że bałeś się, że sam nie dasz rady - to co innego.
Tak, pozwoliłeś, planowałeś. Ciągle te gadanie, że za pięć minut już by było zrobione, a spóźniłeś się na coś, bo miałeś w tym większy cel. Fajny cytat, ale chyba nie myślisz, iż nie jestem świadomy z jakich względów Laszk się zgodził? Przecież to oczywiste, że z osobistych. Król był przypadkiem, przyszedł sobie z nami pogadać. Boję się jedynie zagrożeń dla mojego życia lub zdrowia.
Jak wspomniałem wcześniej - byłem prawie pewny, że Laszk mi odmówi. A dlaczego próbuję zniechęcić Laszka do Ciebie? Źle to nazwałeś. Ja próbuję uświadomić mu, co mi się nie podobało i jakie zagrożenia na niego czyhają kiedy będzie z Tobą w jednej partii - żeby nie rozczarowywał się niepotrzebnie i zdążył zawczasu zrezygnować. Ale jak widać, Laszk tak jak większość ludzi w różnych sytuacjach w prawdziwym życiu (tutaj uogólniam, nie mam na myśli doświadczeń z Tobą) musi się o tym sam na własnej skórze się przekonać. Nie wykluczam jednak, że może i zaistnieć taka sytuacja, że mu się to spodoba w czym będzie podobny do Joksymila w tym jego uwielbieniu dla wolności w niewolnictwie.
Zagrożenia? Dobre sobie, za leniwy byłeś i Cię ochrzaniałem za to, a teraz się mścisz. Klasyczne zachowanie występujące w polityce realnej. Byli członkowie jakiejś partii, stronnictwa najbardziej na nie narzekają. Czy przypadkiem nie zalatuje tu wywyższaniem się? Laszk jest w stanie aktywnie działać w wydarzeniach fabularnych mimo prawdziwego braku czasu przy komputerze, Ty nie.
Podsumowując - to Tobie się zdaje, że wygrałeś. W tym przypadku (namowa Laszka) karty rozdawałem ja i doskonale zdawałem sobie sprawę jaki będzie najbardziej prawdopodobny bieg wydarzeń, który rzecz jasna miał miejsce.

Śmiesznie to brzmi w kontekście trafienia do partii z szefem jeszcze mniej aktywnym od Ciebie. No tak, przecież teraz możesz mieć wszystko mieć w czterech literach, spełniłeś swoje największe marzenie. Szkoda, że taki wygadany i pewny siebie jesteś kiedy przychodzi Ci się z czegoś tłumaczyć, a w Bździszewie i komisariacie to istne Austro-Węgry. Skoro rozdawałeś karty to może podasz przykład jakiegokolwiek działania, które wpłynęło na przebieg wydarzeń i ich końcowy rezultat. Wszak na tym to polega. W celowe spóźnienie się nie uwierzę, bo za dobrze Cię znam.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2013, 12:56:07 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Andrzej Płatonowicz Ordyński
Moderator
Przodownik

Posłuch 0

« Odpowiedz #18 : Stycznia 16, 2013, 07:24:12 »

Śmiesznie to brzmi w kontekście trafienia do partii z szefem jeszcze mniej aktywnym od Ciebie. No tak, przecież teraz możesz mieć wszystko mieć w czterech literach, spełniłeś swoje największe marzenie.
I ten szef krzyżuje plany jednomyślności całego narodu i skupienia wszystkiego w rękach jak zwykle najlepszego i najwspanialszego Budzimira VII Wielkiego? Poza tym nie każdy ma tylko ZSKHiW i przede wszystkim nie każdy traktuje działalność w ZSKHiW jako obóz pracy. Poza tym nie wiem dlaczego ostatnio przy każdej okazji się do mnie dopieprzasz.

Andrzej Swarzewski
"Swarzewski radę Ci odwal się od Kathy." Ignacy Hrabia Zawisza <3
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #19 : Stycznia 16, 2013, 12:50:29 »

Chmmmm, przy okazji wyboru, kiedy Ciebie w ogóle nie było i to by było na tyle. Jesteś mniej aktywny od Septimusa, przecież to fakt i ciężko z tym polemizować. Nie ma powodu do obrażania się. Nie krzyżujesz mi żadnych planów, zresztą sam postulowałeś konflikt to go masz. Odejście Septimusa z KRPW odbyło się na spokojnie i dopiero potem ten zaczął zabawy w zniechęcanie do mnie Laszka i obrażanie mojej osoby. Gdyby on nie zaczął ja bym nie kontynuował i szczerze mówiąc smuci mnie cała sytuacja. Trudno, przynajmniej coś się dzieje w normalnej (niejoksymilskiej) strefie forum.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2013, 01:33:00 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Stycznia 16, 2013, 02:16:48 »

Faktycznie, każdy z polityków volens nolens dąży do władzy. Niby podkręca to świat polityki jednak nie należy zapominać, że w świecie wirtualnym kierowanie się v-racją stanu przynosi pewne korzyści.

Oczywiście nie należy wymagać od wszystkich ogromnej aktywności- nie wszyscy mają czas. Nie należy też zniechęcać lecz zachęcać. Kłopot mamy wtedy gdy obywatel X przyjmuje na siebie zbyt wiele obowiązków i nie ma odwagi by złożyć dymisję, odejść z partii itp.

Mnie osobiście cieszą zmiany na arenie politycznej- dominacja jednego stronnictwa nigdy nie jest dobra. Już dawno nie było zmian w partiach.

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Stycznia 16, 2013, 08:11:19 »

Na mnie w KRPW nie czyhają żadne zagrożenia. Przeszedłem do KRPW, gdyż jego członkowie są znacznie bardziej aktywni.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #22 : Stycznia 16, 2013, 08:13:02 »

Jakby nie patrzeć KRPW spełnia teraz swoją rolę czyli zrzesza Weerlandczyków.

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Stycznia 16, 2013, 08:17:27 »

Fajnie by było gdyby PUS stało się partią typowo hirschberską. Każdy naród miałby swoją partię polityczną.

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Stycznia 30, 2013, 01:29:50 »

Zgodnie z podejrzeniami z partyjnych udziela się tylko tow. Septimus. Czyżby tow. Swarzewski miał pilniejsze sprawy?

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #25 : Stycznia 30, 2013, 01:59:43 »

PUS "Skamielina"!

Moderator
Przodownik

Posłuch 0

« Odpowiedz #26 : Lutego 05, 2013, 05:00:15 »

Zgodnie z podejrzeniami z partyjnych udziela się tylko tow. Septimus. Czyżby tow. Swarzewski miał pilniejsze sprawy?
Tak, nie mam czasu na nic. Mocno zmniejszam nawet swoją aktywność w Sarmacji.
W związku z tym przekazuję stanowisko Przewodniczącego Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda" Tow. Septimusowi. Życzę sukcesów. Uśmiech

Andrzej Swarzewski
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Lutego 05, 2013, 06:40:30 »

Dziękuję, Towarzyszu. Obiecuję godnie przejąć "Swobodę". Mam nadzieję, że kiedyś Towarzysz wróci do większej aktywności.

Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej
Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda"
Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf
(-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus

Moderator
Przodownik

Posłuch 0

« Odpowiedz #28 : Lutego 11, 2013, 10:10:32 »

Również mam taką nadzieję. Obecnie aktywniejsza ode mnie jest nawet moja żona.  Chichot 

Andrzej Swarzewski
Pansy Anclar
Gość
« Odpowiedz #29 : Lutego 11, 2013, 10:16:14 »

Obecnie aktywniejsza ode mnie jest nawet moja żona.  Chichot 

Nie pozwalasz sobie na zbyt wiele? Język
Strony: 1 [2] 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.032 sekund z 20 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 20.

[show queries]