Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 02:37:42 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 8 9 [10] 11   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Obrady Triady  (Przeczytany 6303 razy)
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #135 : Listopada 24, 2014, 05:15:10 »

Towarzysze z Triady,

mam pytanie: jak Waszym zdaniem, powinno nastąpić przyjęcie nowej Konstytucji? Sądzę, że po zjeździe Partii Parlament powinien rozpisać ogólnoludowe referendum, a my je w razie problemów sfałszujemy zadbamy o jego pomyślny przebieg.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #136 : Listopada 24, 2014, 08:16:38 »

Możemy sobie nabić postów i najpierw wyrazić zgodę na referendum w parlamencie, przeprowadzić referendum, zatwierdzić je w parlamencie usw. Ale bez cudów na kiju to tak. Też optuję za referendum.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #137 : Listopada 24, 2014, 10:43:51 »

Wystosujemy jakiś list, czy liczymy na inicjatywę ducha Arkadiusza?

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #138 : Listopada 25, 2014, 10:14:03 »

Jest mi to obojętne. Zależy, która możliwość będzie praktyczniejsza. List byłby jednak o tyle dobry, że zjawiłbyś się w Trizondalu(bo chyba wspominałeś, że nie masz tam konta), co tak czy tak będzie musiało raz na jakiś czas następować, a nie wiem czy duch Arkadiusza Przejściowego jest wystarczająco żywy aby reprezentować ZSKHiW ,,stale".

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #139 : Stycznia 26, 2015, 03:42:24 »

Docierają do nas przerażające wieści o przejęciu właściwie całej Aralii przez sektę pana Arbuza. Myślę, że należy coś przedsięwziąć, bo zjedzenie ich przez wygłodniałych Aralczyków może trochę potrwać.

Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3

« Odpowiedz #140 : Stycznia 26, 2015, 06:58:56 »

Aralia nie została przejęta, tylko zajęta, gdyż nikogo tam nie było, i nikt się tym rejonem nie interesował, nie było jej od kogo przejmować. moje metody są całkowicie pokojowe i wynikają tylko i wyłącznie z troski o dobro porzuconego, i kompletnie olewanego narodu Aralskiego. nie chce Aralii na własność, chce być jej gubernatorem, bo nikt inny nie podejmuje się tego zadania, chce podlegać stolicy. chodzi mi tylko o to by nie porzucać tak jeszcze obfitych możliwości jakie daje GA. Dlatego proszę Triade o nie podejmowanie przeciwko mnie żadnych działań, i pozwolenie mi na administrowanie GA

pre/mier , osoba premiernicza, psoba
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #141 : Stycznia 28, 2015, 11:23:05 »

Wpłynęła do nas prośba o przedsięwzięcie czegoś, co doprowadziłoby do zalegalizowania władzy Arbuza na terytorium Aralii. Jako argument tow. Dumbledore przedstawił wyniki referendum: http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=3549.0;topicseen

Precedens jest, gdyż o obaleniu Septimusa zadecydowała właśnie Triada. Myślę zatem, że możemy podjąć tego rodzaju decyzję do czasu prawnego uregulowania sprawy. Czekam na zdanie pozostałych członków Triady i innych możnych kraju.

Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3

« Odpowiedz #142 : Stycznia 28, 2015, 02:24:36 »

Precedens jest, gdyż o obaleniu Septimusa zadecydowała właśnie Triada.

Mnie nie trzeba będzie obalać, jeśli władza centralna nie pozwoli mi zarządzać Aralią, pokornie się wycofam...
No chyba że chodziło Waszej królewskiej mości o obalenie Ericka Mondego alias "Wielki Sternik" ale to byłby błąd merytoryczny, gdyż obywatel Monde sam się obalił, i nie było od kogo przejmować tej Aralii. Podkreślam że poszedłem na nieużytek, a nie "ukradłem Aralie", Jak zarzucił mi niedawno pewien wysoki dygnitarz państwowy

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #143 : Stycznia 28, 2015, 02:43:54 »

Jak mu tak zależy, to niech przejmie władzę w Aralii. Nie widzę większych przeciwwskazań. Erick już raczej do nas nie wróci, nie będzie miał więc o to pretensji.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3

« Odpowiedz #144 : Stycznia 28, 2015, 04:09:46 »

Czyli jeden głos za, mogę spytać jaka jest osobista opinia Waszej Królewskiej Mości?

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #145 : Stycznia 28, 2015, 04:20:10 »

Na razie liczę ile mogę na tym zarobić. Jeżeli Towarzysz Ciecieląg nie jest przeciwny to i ja popieram ten wniosek, bowiem Wielki Sternik powiedział:

Nie mam już pomysłu na Aralię, więc władze ZSKHiW mogą sobie z nią robić co tam chcą, nie obchodzi mnie to.

Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3

« Odpowiedz #146 : Stycznia 28, 2015, 04:24:18 »

Czyli co, jak ciecierad się zgodzi to wniosek przechodzi?, A co to w końcu oznacza?. dostanę oficjalny tytuł i moda o którego kiedyś prosiłem?

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #147 : Stycznia 28, 2015, 04:35:56 »

Generalnie tak, o ile będzie Towarzysz posłusznym gubernatorem.

Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3

« Odpowiedz #148 : Stycznia 28, 2015, 04:55:42 »

Oczywiście  dobrze ze król nie zapytał komu posłusznym

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #149 : Stycznia 28, 2015, 05:13:20 »

W takim razie proponuję następujące rozwiązanie:

-ze względu na wolę narodu aralskiego tymczasowa władza w Aralskim Regionie Autonomicznym zostaje czasowo powierzona Towarzyszowi z tytułem "Gubernatora Guberni Aralskiej".
-gubernator otrzyma zgodę Ludu Szlacheckiego na korzystanie z uprawnień Przewodniczącego Rządu Autonomicznego, Diatte oraz Komisarza Ludowego, o ile będzie posłuszny wobec władz centralnych
-wszelkie postanowienia gubernatora mogą zostać unieważnione z woli Rady Komisarzy Narodowych lub Triady
-gubernator zostaje ustanowiony w celu uregulowania sytuacji w Aralii i dokonania reform, których domagają się wszyscy Aralczycy i cały Lud Szlachecki

Dodatkowo po wejściu w życie Konstytucji zamierzam skorzystać względem Aralii z uprawnień co do wprowadzenia stanu wyjątkowego.

Strony: 1 ... 8 9 [10] 11   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.027 sekund z 19 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 19.

[show queries]