|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #135 : Listopada 24, 2014, 05:15:10 » |
|
Towarzysze z Triady,
mam pytanie: jak Waszym zdaniem, powinno nastąpić przyjęcie nowej Konstytucji? Sądzę, że po zjeździe Partii Parlament powinien rozpisać ogólnoludowe referendum, a my je w razie problemów sfałszujemy zadbamy o jego pomyślny przebieg.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #136 : Listopada 24, 2014, 08:16:38 » |
|
Możemy sobie nabić postów i najpierw wyrazić zgodę na referendum w parlamencie, przeprowadzić referendum, zatwierdzić je w parlamencie usw. Ale bez cudów na kiju to tak. Też optuję za referendum.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #137 : Listopada 24, 2014, 10:43:51 » |
|
Wystosujemy jakiś list, czy liczymy na inicjatywę ducha Arkadiusza?
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #138 : Listopada 25, 2014, 10:14:03 » |
|
Jest mi to obojętne. Zależy, która możliwość będzie praktyczniejsza. List byłby jednak o tyle dobry, że zjawiłbyś się w Trizondalu(bo chyba wspominałeś, że nie masz tam konta), co tak czy tak będzie musiało raz na jakiś czas następować, a nie wiem czy duch Arkadiusza Przejściowego jest wystarczająco żywy aby reprezentować ZSKHiW ,,stale".
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #139 : Stycznia 26, 2015, 03:42:24 » |
|
Docierają do nas przerażające wieści o przejęciu właściwie całej Aralii przez sektę pana Arbuza. Myślę, że należy coś przedsięwziąć, bo zjedzenie ich przez wygłodniałych Aralczyków może trochę potrwać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #140 : Stycznia 26, 2015, 06:58:56 » |
|
Aralia nie została przejęta, tylko zajęta, gdyż nikogo tam nie było, i nikt się tym rejonem nie interesował, nie było jej od kogo przejmować. moje metody są całkowicie pokojowe i wynikają tylko i wyłącznie z troski o dobro porzuconego, i kompletnie olewanego narodu Aralskiego. nie chce Aralii na własność, chce być jej gubernatorem, bo nikt inny nie podejmuje się tego zadania, chce podlegać stolicy. chodzi mi tylko o to by nie porzucać tak jeszcze obfitych możliwości jakie daje GA. Dlatego proszę Triade o nie podejmowanie przeciwko mnie żadnych działań, i pozwolenie mi na administrowanie GA
|
|
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #141 : Stycznia 28, 2015, 11:23:05 » |
|
Wpłynęła do nas prośba o przedsięwzięcie czegoś, co doprowadziłoby do zalegalizowania władzy Arbuza na terytorium Aralii. Jako argument tow. Dumbledore przedstawił wyniki referendum: http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=3549.0;topicseenPrecedens jest, gdyż o obaleniu Septimusa zadecydowała właśnie Triada. Myślę zatem, że możemy podjąć tego rodzaju decyzję do czasu prawnego uregulowania sprawy. Czekam na zdanie pozostałych członków Triady i innych możnych kraju.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #142 : Stycznia 28, 2015, 02:24:36 » |
|
Precedens jest, gdyż o obaleniu Septimusa zadecydowała właśnie Triada. Mnie nie trzeba będzie obalać, jeśli władza centralna nie pozwoli mi zarządzać Aralią, pokornie się wycofam... No chyba że chodziło Waszej królewskiej mości o obalenie Ericka Mondego alias "Wielki Sternik" ale to byłby błąd merytoryczny, gdyż obywatel Monde sam się obalił, i nie było od kogo przejmować tej Aralii. Podkreślam że poszedłem na nieużytek, a nie "ukradłem Aralie", Jak zarzucił mi niedawno pewien wysoki dygnitarz państwowy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #143 : Stycznia 28, 2015, 02:43:54 » |
|
Jak mu tak zależy, to niech przejmie władzę w Aralii. Nie widzę większych przeciwwskazań. Erick już raczej do nas nie wróci, nie będzie miał więc o to pretensji.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #144 : Stycznia 28, 2015, 04:09:46 » |
|
Czyli jeden głos za, mogę spytać jaka jest osobista opinia Waszej Królewskiej Mości?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #145 : Stycznia 28, 2015, 04:20:10 » |
|
Na razie liczę ile mogę na tym zarobić. Jeżeli Towarzysz Ciecieląg nie jest przeciwny to i ja popieram ten wniosek, bowiem Wielki Sternik powiedział:
Nie mam już pomysłu na Aralię, więc władze ZSKHiW mogą sobie z nią robić co tam chcą, nie obchodzi mnie to.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #146 : Stycznia 28, 2015, 04:24:18 » |
|
Czyli co, jak ciecierad się zgodzi to wniosek przechodzi?, A co to w końcu oznacza?. dostanę oficjalny tytuł i moda o którego kiedyś prosiłem?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #147 : Stycznia 28, 2015, 04:35:56 » |
|
Generalnie tak, o ile będzie Towarzysz posłusznym gubernatorem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #148 : Stycznia 28, 2015, 04:55:42 » |
|
Oczywiście dobrze ze król nie zapytał komu posłusznym
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #149 : Stycznia 28, 2015, 05:13:20 » |
|
W takim razie proponuję następujące rozwiązanie:
-ze względu na wolę narodu aralskiego tymczasowa władza w Aralskim Regionie Autonomicznym zostaje czasowo powierzona Towarzyszowi z tytułem "Gubernatora Guberni Aralskiej". -gubernator otrzyma zgodę Ludu Szlacheckiego na korzystanie z uprawnień Przewodniczącego Rządu Autonomicznego, Diatte oraz Komisarza Ludowego, o ile będzie posłuszny wobec władz centralnych -wszelkie postanowienia gubernatora mogą zostać unieważnione z woli Rady Komisarzy Narodowych lub Triady -gubernator zostaje ustanowiony w celu uregulowania sytuacji w Aralii i dokonania reform, których domagają się wszyscy Aralczycy i cały Lud Szlachecki
Dodatkowo po wejściu w życie Konstytucji zamierzam skorzystać względem Aralii z uprawnień co do wprowadzenia stanu wyjątkowego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|