Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 01:52:14 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 49   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Klop Dyskusyjny  (Przeczytany 24357 razy)
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #525 : Maja 13, 2015, 12:11:17 »

Na szczęście udało nam się pokazać batawskiemu rządowi drogę do szczęścia i rozwoju. Już wkrótce sformujemy misje oświeceniową, która uda się do naszej ambasady w Królewcu. Na miejscu jest już nasz pełnomocnik, pan magister Marian Trąba, który zajmuje się wyszukaniem odpowiedniego lokalu. Prawdopodobnie wprowadzimy się do tego pałacyku.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Tomasz Bagrat Dostojewski
Imigrant

Posłuch 0

Wielki Książę Bałmucji, Margrabia Lisendorff

« Odpowiedz #526 : Maja 13, 2015, 12:13:44 »

Gdzie u was na forum znajduje się dział z ambasadami?

/-/Tomasz Bagrat Dostojewski
Kanclerz Rządu Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego,
Ambasador Republiki Bialeńskiej w ZSKHiW
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #527 : Maja 14, 2015, 09:06:43 »

Na forum Bialenii znalazłem lynk do takiego tworu: http://kugaria.cba.pl/forum/

Z uwagi, że prezentuje się to nawet sensownie, a nasz Lud Szlachecki i jego Rząd mają wielowiekowe doświadczenie w kontaktach z ordami i ich chanami Komisariat wykaże zainteresowanie tym państwem. Nie ukrywam, że ich poziom merytoryczny i profesjonalne podejście do projektu sprawia, że myślę o zaproponowaniu im w najbliższej przyszłości nawiązania stosunków dyplomatycznych. Ponadto skłaniam się ku wystosowania takiej samej oferty względem władz RON. W czasie mojej wizyty tam spotkałem się z wielką serdecznością.
« Ostatnia zmiana: Maja 15, 2015, 11:19:47 wysłane przez Ametyst » Zapisane

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #528 : Maja 15, 2015, 07:07:56 »

Gdzie u was na forum znajduje się dział z ambasadami?

O ile pamiętam to właśnie w dziale Narodowego komisariatu Dyplomacji,

Na forum Bialenii znalazłem lynk do takiego tworu: http://kugaria.cba.pl/forum/

Z uwagi, że prezentuje się to nawet sensownie, a nasz Lud Szlachecki i jego Rząd mają wielowiekowe doświadczenie w kontaktach z ordami i ich chanami Komisariat wykaże zainteresowanie tym państwem. Nie ukrywam, że ich poziom merytoryczny i profesjonalne podejście do projektu sprawia, że myślę o zaproponowaniu im w najbliższej przyszłości nawiązania stosunków dyplomatycznych. Ponadto skłaniam się ku wystosowania takiej samej oferty względem władz RON. W czasie mojej wizyty tam spotkałem się z wielką serdecznością.

Aż dodałem do zakładek ich forum w celu jego późniejszego prześledzenia. Tylko czy Kugaria aby na pewno znajduje się na Wielkim Stepie tj. Dzikim Stepie czy też jest to ichnia nazwa innego regionu?

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #529 : Maja 17, 2015, 04:43:08 »

Widzę, że nasze poselstwo zostało tam gorąco przyjęte. Wkrótce postaram się przedstawić im jakąś korzystną dla obu stron ofertę. Nie wiem nic na temat ich położenia geograficznego, ale ulokowanie ich na Wielkim Stepie byłoby słuszne.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #530 : Maja 21, 2015, 02:54:50 »

Król-Komisarz wpada rozochocony do budynku Komisariatu, ubrany w tradycyjny kugarski strój ludowy, pachnący owcą i tanim stepowym sikaczem. Za nim idzie pachołek z magnetofonem, z którego słychać dźwięki kugarskiego disco.

Moja wizyta w Chanacie Kugarii zakończyła się niezwykle pomyślnie. Poznałem wiele miejscowych trunków i wynegocjowałem korzystną umowę, którą dziś lub jutro przedstawię tamtejszemu Rządowi. Niebawem rozpoczniemy także kolejne rozmowy, tym razem w sprawie współpracy gospodarczej i wymiany handlowej. Co prawda Kugaria umiejscowiła się na Nordacie, ale jakoś będziemy z tym żyli. Szkoda tylko, że nasze karawany będą musiały wpierw pokonać ocean samolotami. Może kiedyś uda się ich umiejscowić na Wielkim Stepie, w końcu to koczowniczy naród!

Chętnym polecam zapoznanie się z przebiegiem negocjacji, które odbywały się w do... w miejscu publicznym, w jurcie konkretnie.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #531 : Czerwca 01, 2015, 10:14:37 »

W ostatnich dniach odwiedziły nasz kraj delegacje odradzających się Łotwy i Osterii. W związku z tym chciałbym zapytać, jakie kroni chcemy podjąć w tej sprawie? Wysyłamy jakieś delegacje?

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #532 : Czerwca 01, 2015, 08:51:03 »

Łotwa tak jakoś jakby ten nie tego... ?
Nie postanowiła się ododrodzić?

Dyrektor IBW,

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #533 : Czerwca 06, 2015, 03:13:28 »

Właśnie przystąpiłem do studiowania dyskusji na Kongresie Orientyki. Jakiś Austriak, a więc pewnie wróg moanrchosocjalizmu zaproponował konwencję, do której pewne zastrzeżenia, co prawda mam, ale dokładnie nie będę ich omawiał tutaj. Ważny jest teraz wymóg uznania wiedeńskich konwencji o prawie traktatów i o stosunkach dyplomatycznych. Stąd moje pytanie brzmi: czy ZSKHiW kiedykolwiek uznawało cokolwiek, co zawiera w swojej nazwie przymiotnik: ,,wiedeński"?

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #534 : Czerwca 07, 2015, 05:53:48 »

Mogliśmy coś podpisać przy okazji starania się o miejsce, ale to mało prawdopodobne. Możliwe, że uznajemy postanowienia z Wiednia właśnie z racji samego tylko ulokowania się na Orientyce. 

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #535 : Czerwca 07, 2015, 07:00:51 »

W takim razie ich nie przestrzegamy. Dodam jeszcze, że obie konwencje pochodzą ze świata realnego.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #536 : Czerwca 07, 2015, 07:04:27 »

Ach, to to na pewno nie. Myślałem, że chodzi o dokumenty końcowe kongresu wiedeńskiego, który miał miejsce gdy byliśmy jeszcze na Nordacie, to znaczy wydawało nam się, że tam jesteśmy.

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #537 : Czerwca 07, 2015, 07:16:24 »

Przy czym jest całkiem możliwe, że były one wtedy co najmniej omawiane na kongresie.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #538 : Czerwca 07, 2015, 07:28:00 »

Jako pełnoprawny i oficjalny Kolega Pana Profesora Konstantego Adama Wojtaszczyka powinienem być ekspertem od obu tych dokumentów i o każdej porze, choćby i w nocy o północy, znać wszystkich sygnatariuszy, ale że mój Szanowny Kolega postanowił wysłać do Wiednia innych znanych i lubianych ludzi to dam sobie spokój i nie podzielę się przeogromną wiedzą.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #539 : Czerwca 09, 2015, 07:16:03 »

Kto jest na Kongresie to wie, a reszcie polecam to: http://www.scarlana.eu/forum/index.php?topic=1798.msg9506;topicseen#msg9506

Jak widać w Rotrii postanowiono zrealizować postulaty najkompetentniejszego kandydata na urząd Prezydenta RP Rzeczpospolitej Polski pana Krzysztofa Kononowicza i wszystko zlikwidować. Zapewne koniec końców cywilizacja rotryjska jednak się odrodzi, ale i tak uważam, że takiej potędze jak My należy się tak szósta część kraju. Moglibyśmy hodować tam solne buraki i wysyłać na polityczną emeryturę skompromitowanych urzędników. Na dobry początek możemy nadać komuś zacnemu samozwańczy rotryjski tytuł oraz nazwać jedną z tworzonych właśnie dywizji "rotryjską".

Strony: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 49   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.028 sekund z 18 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 18.

[show queries]