Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 05:04:45 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 36 37 [38] 39 40 ... 49   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Klop Dyskusyjny  (Przeczytany 24829 razy)
Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #555 : Lipca 31, 2015, 10:11:25 »

Ja u nas pytałem o to dwóch kandydatów na Prezydenta i obaj stwierdzili, że nie mają nic przeciwko współpracy.
Myślę, że zaplecze do współpracy mamy jeszcze z roku 2013...

A co do kryzysu aktywności, to skąd się on u Was aż taki drastyczny wziął?

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #556 : Lipca 31, 2015, 10:57:23 »

To będzie tak jakoś opowiadanie z przeciągu roku. Postaram się to maksymalnie skrócić. Jakoś przed rokiem pojawiły się objawy zwykłego wakacyjnego zastoju. Skutkiem było na przykład zmarnowanie ogromnie długiego czasu na bezczynność zawiązanej wtedy komisji konstytucyjnej. W tym czasie atmosfera też trochę jakby zaczęła się psuć. Nie wybuchały co prawda skandale związane z gwałceniem karłów ale co trochę klimat robił się dosyć oskarżycielski itd. Koniec wakacji był jednak dosyć udany ze względu na zjazd Ludu Szlacheciego. Pozwolił on na wyjaśnienie niektórych kwestii i zwrócił uwagę na zauważone przez niektórych wypalenie. Aby problemy rozwiązać postanowiliśmy ZSKHiW trochę zmienić poprzez wprowadzenie niespotykanego wcześniej elementu, a konkretniej systemu monopartyjnego. Czy było to skuteczne? Czy pomysł miał potencjał? Wszystkim się spodobał ale Jedyna Legalna Partia została założona długi czas później, w trakcie apogeum kryzysu, więc możliwe że było trochę za późno na efekty widoczne pod postacią aktywizacji. Wrzesień jakoś jeszcze upłynął. Pojawiały się pewne inicjatywy ale ich realizacja okazała się dosyć trudna. Największym zaangażowaniem wykazał się Premier Tysiąclecia(czytaj: Laszk), który wygenerował pewną aktywność poprzez walkę z epidemią i plagą zombi. Aktywnie się do inicjatywy włączyłem ale już w trakcie jej trwania pomysłodawca znikał(tak jak znikali pomysłodawcy innych działań), co poskutkowało ogromnym spadkiem dynamiki. W listopadzie się pogrążyliśmy. Przeprowadzone wtedy wybory zostały zapomniane przez chyba jakoś połowę głosujących. plusem była wymiana pokoleń w parlamencie(przykład: byłem już jedynym parlamentarzystą pamiętającym bunt Joksymila). Z konieczności wyraziłem chęć zostania premierem(wcześniej proponowano mi to stanowisko dwukrotnie ale nie chciałem go pełnić, a tym razem świadom byłem tego, że nie bardzo jest inne wyjście) i podjąłem starania mające ZSKHiW ożywić. I tu przyznam nieskromnie, że kadencja była dosyć owocna, przynajmniej na początku(przed apogeum kryzysu). Zwołałem pierwsze od kilku kadencji posiedzenie rządu, trwające dosyć długo(rozłożone nawet na dwa dni). Po tym jak moje pomysły zostały raczej zaakceptowane(przedstawiłem tam szczegóły tego, co zawarłem w expose, nawiasem mówiąc też pierwszym wygłoszonym od... od wieków) zabrałem się do tworzenia Kodeksu Praw Wszystkich(jego główną część ukończyłem na początku tego roku) i coś tam jeszcze podobno zrobiłem ale wymienianie drobniejszych przedsięwzięć jest teraz bezsensowne. Rok zaczął się pozornie dobrze ale niestety wynika to ze spamu, którym zaraził nas reakcyjny cham i podżegacz, którego ostatecznie się pozbyłem(nie, nie zbanowałem go ani nie kasowałem mu postów, wtedy jeszcze nie miałem takich możliwości). Ilość postów była zadowalająca ale wartości większości z nich nie będę komentował. Po tym jeszcze jakoś dotrwaliśmy do marca(już w bardzo okrojonym stałym składzie - ja, Ametyst, z rzadka Tobiasz). W marcu musiałem odpuścić sobie mikronacje(za dużo zajęć realnych). Czym to skutkowało nie muszę mówić. Kwiecień zaznaczył się najniższą aktywnością w historii(pobity rekord z marca właśnie). Potem, w maju coś tam ruszyło ale niewiele pamiętam jeśli chodzi o konkretne działania. Na pewno kończyły się wtedy prace konstytuanty. W czerwcu weszła w życie konstytucja. Dopiero lipiec przyniósł jakąś sensowną zmianę. Aktywność może nie wzrosła o jakieś znaczne wartości ale plusem  jest to, że chwilowo(mam nadzieję) utrzymując wszystko we dwójkę(ja i Ametyst) i tak osiągamy najlepsze(ilościowo) rezultaty od lutego, a przy tym dominują działania merytoryczne.

Co z pozostałymi użytkownikami?

Erick Monde(znany teraz raczej jako Wielki Sternik) odszedł... zmienił miejsca zamieszkania rok temu.
Katha Joanna de Vill w sumie nie tak długo po nim. Teraz jakby powoli wracała, W każdym razie zgłosiła swoją kandydaturę w wyborach, co daje jakąś nadzieję.
Ramon Serano-Lopez postanowił umrzeć. Zastąpił go Helmut von Herman nieobecny od dawna, wczoraj dający znaki życia, także zgłosił ostatnio chęć kandydowania w wyborach do Rady Najwyższej.
Laszk Młynariew przebywa w ukryciu z nieznanych powodów. Nie wiem czy nie matury... najlepiej zapytać jego samego. Obecnie, jak sam twierdzi, ma trudność z ogarnięciem tego, co działo się przez pół roku jego nieobecności(co w sumie nie jest dziwne).
Budzimir pojawia się na forum ale się wypalił. Nie ma weny, nie ma pomysłów.
Tobiasz von Richtoffen przez miesiące także stale obniżał swoją aktywność. Próbował wrócić. Nieskutecznie. Prywatnie zapowiadał powrót na sierpień.
Siergiej Makłow żyje. Żyje nawet w Siedmiogrodzie ale wegetuje. Dokładnych przyczyn też nie znam. Kilka zapowiedzi powrotu do życia na razie nie poskutkowały niczym.

Z osób znaczących to chyba wszyscy. Obecnie aktywność Lud Szlachecki tworzy bardzo kameralne grono dwóch osób. Jakiś optymistyczny akcent na koniec? No niech będzie. Prowadzimy chyba(a przynajmniej ja) najbardziej angażującą akcję rekrutacyjną wśród realnych znajomych jaką tylko pamiętam. ZSKHiW budzi nawet pewne zainteresowanie.

A teraz idę czytać ,,Imperium". Dziękuję, dobranoc.
« Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2015, 11:16:44 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg » Zapisane

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #557 : Sierpnia 01, 2015, 12:15:53 »

Ojeju to naprawdę się tutaj pozmieniało. Przyznam szczerze, że aktywność w Trizondalu (względem moich inicjatyw) jest dość średnia, więc pomyślałem, że zawitam w miejsce, gdzie zawsze jest zabawa i zainteresowanie cudzą pracą, a tu taka "niespodzianka".
Macie jakiś plan, by poradzić sobie z kryzysem?

Zastanawia mnie jeszcze, czemu Monde odszedł i dokąd?

Czy ja mogę tutaj działaś od czasu do czasu, jak kiedyś, czy zmieniło się coś w klimacie ZSKHiW, co by z moimi działaniami kolidowało?

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #558 : Sierpnia 01, 2015, 12:11:37 »

Macie jakiś plan, by poradzić sobie z kryzysem?

Nie będę wróżył nagłego powrotu wszystkich starych ,,elit", bo możemy się zawieść. Najsensowniejsze będzie zainicjowanie pewnej wymiany pokoleń, która bardzo długo nie występowała. To ma na celu akcja rekrutacyjna. Pewnie trochę to potrwa ale mam nadzieję, że się powiedzie. Do tego czasu zadbamy aby cały czas postępowała prawdziwa monarchosocjalistyczna demokratyzacja.

Zastanawia mnie jeszcze, czemu Monde odszedł

Niezbadane są ścieżki monarchosocjalizmu.

i dokąd?

Ku otchłani.

Czy ja mogę tutaj działaś od czasu do czasu, jak kiedyś, czy zmieniło się coś w klimacie ZSKHiW, co by z moimi działaniami kolidowało?

Pod względem klimatu jest jedna zmiana, według mnie na plus. Jako pierwsze państwo realnego monarchosocjalizmu w v-świecie trochę ściślej, pod pewnymi względami, wzorujemy się na państwach realnego socjalizmu ze świata realnego. Zmiany te są widoczne głównie poprzez istnienie Jedynej Legalnej Partii i zaostrzenie tego rodzaju retoryki. Poza tym, wszystko zostaje po staremu.

Dyrektor IBW,

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #559 : Sierpnia 02, 2015, 08:41:46 »

A co z promocją zagraniczną? Chyba nie ma obecnie ani jednej gazety z ZSKHiW na Planecie?

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #560 : Sierpnia 03, 2015, 12:59:52 »

Planowałem postarać się o zamieszczenie na Planecie Głosu mieńszewików ale od pół roku nie maiłem o czym pisać, więc źle by to wyglądało. Jak wrócę do pisania, to może spróbuję. Przy czym prasa zawsze miała u nas charakter raczej wewnętrzny.

Dyrektor IBW,

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #561 : Sierpnia 03, 2015, 09:46:29 »

Chciałem Wam zaproponować rozważenie możliwości, by stworzyć taki "miks artykułowy".
Jeśli ktoś zobaczy coś fajnego, chce coś zareklamować w ZSKHiW pisze na ten temat krótki tekst (jak post, ale no parę zdań więcej niż normalnie) i wymyśla nagłówek. Jeśli zbierze się kilka takich tekstów, to będą raz w tygodniu publikowane łącznie jako wydanie.
Każdy ma jakąś inicjatywę w tutaj, pomysł i chciałby by zainteresowanie nim było jak największe, więc mógłby z 10 zdań o tym napisać, to wtedy będzie więcej malinek i jagodek z zainteresowania.

Jeśli pomysł odrzucicie, rozumiem Uśmiech

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #562 : Sierpnia 03, 2015, 09:55:34 »

Może warto spróbować ale nie wiem czy nasza obecna aktywność na taki miks pozwoli.

Dyrektor IBW,

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #563 : Sierpnia 03, 2015, 10:53:58 »

Jeśli raz na tydzień, to w sumie po 3 takie "artykuliki" już by mogły wystarczyć. To nie musi być wielkości powieści Chichot
No ale jak mówię, to tylko wolna myśl i tylko się sprawdzi, jeśli po prostu Wy macie chęć i siłę działać w państwie, nawet w ograniczonej liczebności.

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #564 : Sierpnia 04, 2015, 06:54:16 »

Dowodów zachowania przez nas chęci jest utrzymywana stała aktywność przy tej ograniczonej liczebności. No cóż... jak się nadarzy okazja, spróbujemy.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #565 : Sierpnia 12, 2015, 12:17:22 »

Co czynimy z Hasselandem? Obecnie jest on związany z Bialenią i nie wiem w jakim stopniu ich rząd może prowadzić samodzielną politykę zagraniczną. Proponuję uregulować to przy okazji negocjowania traktatu z Bialeńczykami.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #566 : Sierpnia 12, 2015, 04:31:35 »

Ale po co? To  jest uregulowane już w traktacie stowarzyszeniowym Hasselandu(kondominium bialeńskiego pod hasselandzkim zarządem powierniczym) i Bialenii(możliwości Hasselandu w polityce zagranicznej). Hasseland jest reprezentowany rzez Bialenię. Za zgodą władz bialeńskich Hasseland może też prowadzić współpracę międzynarodową ale sens osobno o tym rozmawiać byłby wtedy, gdybyśmy mieli faktycznie nawiązać jakąś konkretną współpracę, na co się chyba nie zanosi.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #567 : Sierpnia 19, 2015, 05:00:03 »

Nasz wywiad tajnymi sposobami przechwycił supertajne raportu o tajnych ruchach wojsk na obszarze Orientyki. Chodzi o przemarsz prywatnej armii Króla Polski i Surmenii Marka Pawła na teren Księstwa Urbino, wydzielonego niedawno z zajętej przez Skarland Rotrii. Nawiasem mówiąc przed chwilą dokonało się przepoczwarczenie tzw. Wielkiego Księstwa Rotrii w III Państwo Kościelne - kondominium skarlandzko-niderlandzkie pod rotryjskim zarządem powierniczym, które chyba wspomnianego Urbino nie obejmuje.

Teraz pytanie: czy to nas cokolwiek obchodzi?

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #568 : Sierpnia 19, 2015, 05:04:56 »

Dzięki Bogu nie uruchomiłem tam kolei, chociaż prace były już rozpoczęte...
Księstwo Urbino jest teraz prywatną posiadłością czy należy do RON?

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #569 : Sierpnia 19, 2015, 09:01:17 »

W sumie nie ma to na nas żadnego wpływu, więc nie trzeba się całym zamieszaniem jakoś specjalnie zajmować. Nie utrzymywaliśmy bezpośrednich stosunków z Rotrią ani Skarlandem i choć kocioł rotryjski jest niewątpliwie emocjonujący, to jest to rejon leżący zwyczajowo poza zainteresowaniem naszej dyplomacji.

Dyrektor IBW,

Strony: 1 ... 36 37 [38] 39 40 ... 49   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.024 sekund z 17 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 17.

[show queries]