Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 02:51:24 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 49   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Klop Dyskusyjny  (Przeczytany 24388 razy)
Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #315 : Listopada 02, 2013, 10:26:32 »

Dziwię się Panu, Panie Fredericku, że nie dostrzega do czego dąży taki Marcel Hans czy Bartosz Derikor. Chcą wymusić coś na SiB takimi komentarzami i wtrącaniem się w naszą politykę to jawne poniżanie SiB.
I wszystko jasne!

http://santania-burgia.cba.pl/viewtopic.php?f=5&t=178&start=50#p3062

(-) Marcel Hans
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0

GG- 32949763

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #316 : Listopada 02, 2013, 10:31:13 »

Taki jeden chyba celowo chce obrazić nasz kraj(Chyba że tylko ja tak to rozumiem).

Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV

Sołtys Gminy Zimna Wódka
Komendant Milicji Narodowej w KGH
Komisarz do Spraw Wewnętrznych
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #317 : Listopada 02, 2013, 10:58:30 »

To przykre, że traktuje się mikronacje klimatyczne i dość oryginalne, jako te gorsze, mimo wysokiego poziomu, jaki reprezentujemy. Chętnie bym do SiB się udał ale raczej miałbym problem z zachowaniem zimnej krwi i prędzej czy później nawiązałbym do polityki zagranicznej, co jak na ten czas, nie musi wyjść nam na dobre. Mam tylko nadzieję, że to hirschbersko-weerlandzka wizja mikronacji, jako tworu służącego rozrywce, przyjaznego i otwartego, zacznie dominować nad wizją mikronacji sztywnej i ,,urzędniczej" oraz zamkniętej na wszelką nowość.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #318 : Listopada 02, 2013, 11:57:42 »

Po prostu Michał Słota robi tam swoje, to co widać na forum jest zapewne maluteńką cząstką tego jak obsmarowuje ZSKHiW prywatnie.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #319 : Listopada 03, 2013, 12:00:12 »

Tylko, że przy innej mentalności, takie obsmarowanie miało by mniejszy oddźwięk.
« Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2013, 02:03:59 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg » Zapisane

Dyrektor IBW,

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #320 : Listopada 03, 2013, 12:13:24 »

Ja tam mam konto, które założyłem z okazji budzimiryzacji, której nie chce mi się dokończyć, ale nie będę się wtrącał w ich sprawy. Nie chcą to nie.

Tej nocy prawdopodobnie napiszę do cesarza Austro-Węgier. Czas kończyć telenowele pt. ZSKHiW dostaje się na KW. Nawet się rymuje...

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #321 : Listopada 03, 2013, 06:00:43 »

Co za niepoważne Kinder. Wierzą jakimś społecznym niedorajdom typu spandżbob czy Słota, wysyłają emisariuszy i nagle wycofują się nawet nas o tym oficjalnie nie powiadamiając. Śmiechu warte.

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #322 : Listopada 04, 2013, 10:29:58 »

Wiadomości z v-świata i z Trizondalu w jednym miejscu: http://gornicza.wordpress.com/2013/11/04/wrobel-cwierka-czyli-co-ciekawego/ - Gazeta Górnicza: Wróbel ćwierka, czyli co ciekawego

(-) Marcel Hans
Ramon Serano Lopez IV
Człowiek Pracy

Posłuch 0

GG- 32949763

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #323 : Listopada 04, 2013, 10:59:24 »

A nic nie opisali o tunelu do Aralii  Smutny

Sołtys Gminy Zimna Wódka
Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #324 : Listopada 23, 2013, 10:20:09 »

Obserwując przenoszenie się inicjatyw między Trizondalem a ZSKHiW i ich działanie w obu państwach zastanawiam się (prywatnie) nad szerokim frontem współpracy między Trizondalem a ZSKHiW we wszystkich możliwych aspektach dyplomatycznych, gospodarczych, kulturalnych i społecznych. ZSKHiW jest państwem, które ma przeogromny potencjał aktywnościowy jak na obecne warunki, Trizondal też nie plasuje się na dole drabiny aktywności (3 po Sarmacji i Al Rajn biorąc pod uwagę liczbę postów na forum). Chodzi jednak nie o suche liczby postów, a o inicjatywy i kreatywność, tutaj ZSKHiW nie ma sobie równych jeśli chodzi o zagadnienia humorystyczne, natomiast Trizondal uderza w umiarkowaną narrację i skrypty. Oba państwa są ulokowane na tym samym kontynencie, co znacznie ułatwia sprawę. Wydaje mi się jednak, że możliwość szerokiego frontu współpracy cały czas dla wielu mieszkańców obu krajów wydaje się niezauważalna lub jest celowo niezauważana. Tyczy się to z jednej strony ułomności poglądów, a z drugiej z nieznania drugiego państwa.
Widziałem na forum ZSKHiW pogląd (któremu absolutnie nie chcę nic zarzucać!), że ZSKHiW winno zrezygnować z polityki zagranicznej, bo tak marnują się jedynie ludzie i ich czas. To jest do pewnego momentu prawda, bo kto nie marnuje czasu stokroć pisząc na gg w jakiejś sprawie, która i tak nie zamierza mieć końca? Natomiast wdrożenie takiej polityki ZSKHiW doprowadziłoby po prostu do przekreślenia szans na współpracę,  której wyżej mówiłem. W Trizondalu natomiast, mówiąc prawdę, od dawna nie ma jakiegoś centralnego planu dyplomatycznego, ale nie zamierzamy z dyplomacji rezygnować. Podejrzewam, że taka współpraca nie byłaby więc żadnym marnowaniem czasu i potencjału ludzkiego, a wręcz odwrotnie wspierałaby aktywność i kreatywność obu mikronacji, bo gdyby obydwa państwa zawiązały kooperację na poziomie rządowym, to wtedy nawet stanowisko ambasadora wreszcie mogłoby być ciekawe, w końcu więcej łączy ZSKHiW z Trizondalem niż, ja wiem, z państwem X [niech każdy sam sobie wstawi nazwę], chociażby ze względu na wymianę użytkowników forum, inicjatyw, firm.

Od dawna się zanosiłem by spisać moje przemyślenia, ale dopiero wola przerwy między rozdziałem o Manewrze Gospodarczym a o dyplomacji Tow. Gierka, doprowadziła mnie do realizacji tego celu. Mówiąc całkiem poważnie, chciałbym poznać Waszą szczerą opinię na ten temat, Was wszystkich, bo może moje pomysły są z deczka błędne i irracjonalne?
« Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2013, 10:22:39 wysłane przez Marcel Hans » Zapisane

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #325 : Listopada 23, 2013, 10:25:01 »

Sam swojego czasu chciałem działać w Trizondalu ale byłby to bardziej często odwiedziny w różnych sprawach, niż stała obecność. Zrezygnowałem, ponieważ mam przeogromne trudności z realizacją celów, które po części miały być realizowane w Trizondalu. Tak czy inaczej propozycja jest bardzo dobra.

Dyrektor IBW,

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #326 : Listopada 23, 2013, 10:27:53 »

Ja muszę w końcu zarejestrować się na waszym forum. Postaram się poznać Trizondal i jakoś w nim działać, ale nie wiem do jakiego stopnia dwie mikronacje mogą ze sobą współpracować. W kwestii gospodarczej będzie to zapewne bardzo trudne. Wszak w v-świecie nie ma chyba niczego czym naprawdę dałoby się handlować.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Ramon Serano Lopez IV
Człowiek Pracy

Posłuch 0

GG- 32949763

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #327 : Listopada 23, 2013, 10:39:32 »

Czyli utworzyć sojusz,a na czym by on dokładniej będzie polegał?Proszę podać konkretniejsze przykłady.

Sołtys Gminy Zimna Wódka
Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #328 : Listopada 23, 2013, 10:50:09 »

Sam swojego czasu chciałem działać w Trizondalu ale byłby to bardziej często odwiedziny w różnych sprawach, niż stała obecność. Zrezygnowałem, ponieważ mam przeogromne trudności z realizacją celów, które po części miały być realizowane w Trizondalu. Tak czy inaczej propozycja jest bardzo dobra.
Wiesz, to chodzi też o "popularność" takich wzajemnych odwiedzin. Jeśli by faktycznie realny środek ciężkości (nie mówię, że cały) położyć właśnie na wzajemnym odwiedzaniu się, komentowaniu własnych wydarzeń, wspólnych konkursach, to wtedy to zaangażowanie i powodów do niego byłoby jeszcze więcej.

W kwestii gospodarczej będzie to zapewne bardzo trudne. Wszak w v-świecie nie ma chyba niczego czym naprawdę dałoby się handlować.
To tylko jedna z możliwości, przy czym no gospodarka to na przykład wymiana: skrypty za opisy, skrypty za grafiki, grafiki za skrypty, pomoc techniczna za to i za to itd. Ja bym się jednak na tym nie skupiał jako na głównym celu.

Czyli utworzyć sojusz,a na czym by on dokładniej będzie polegał?Proszę podać konkretniejsze przykłady.
Nie chciałem tego słowa używać, bo jak dla mnie jest zbyt oklepane, ale tak.  Konkretnych przykładów może być wiele, ja myślałem na przykład o takich (na szybko wymyślonych):
- wspólne konkursy w obu krajach (jeśli tematyka pozwala)
- wymiana medialna (nasze artykuły publikowane u Was, Wasze u nas, na bieżąco)
- powiedzmy u nas każdy obywatel ZSKHiW, który wniesie o to, otrzyma bezzwrotne 500 mrk, a u Was nasz jakąś odpowiadającą temu sumę, na dobry start,
- może właśnie drużyny we wspólnej lidze piłkarskiej
- wymiana mieszkańców (już się powoli dzieje)
- wymiana firm (już się powoli dzieje)

(-) Marcel Hans
Ramon Serano Lopez IV
Człowiek Pracy

Posłuch 0

GG- 32949763

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #329 : Listopada 23, 2013, 10:54:28 »

Jak Kaltvodka będzie współpracować z pewnym waszym miastem to będzie jeden więcej Duży uśmiech

Sołtys Gminy Zimna Wódka
Strony: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 49   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.126 sekund z 21 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 21.

[show queries]