Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« : Listopada 04, 2012, 10:40:42 » |
|
Wiecie, że nie mamy godła? Jedynie herb królewski. Wszyscy u nas są sierotami graficznymi, a przynajmniej za te chcą uchodzić. Ja jestem sierotą ze słomianym zapałem, a to już coś. Wizja godła ZSKHiW siedzi i rusza się mi w głowie co zmusza mnie do kolejnych morderstw już od czasów pierwszego forum. Wedle niej godło ma być przeróbką tego Białorusi: .png) Poczyniłem już pierwsze kroki do mojej wizji:  Jak widzicie dodałem charakterystyczne kolory guberni (Bździszewo nie ma i pozwoliłem sobie narzucić złotawo-żółty) W czerwonych miejscach być może będą napisy 'Hirschbergia', 'Weerland', 'Bździszewo' i 'Aralia' (nawet jak Aralia będzie państwem stowarzyszonym jej wpływ na ZSKHiW będzie nie do podważenia). Zmieniłem nawet kolor kwiatków, bo przypominały kolor aralski. Co do innych koniecznych zmian: Górny napis trzeba zamienić na 'ZSKHiW'Dolny napis na 'Pasteryzowane' w cyrylicy, a może i po rosyjsku/białorusku. Kolory ramki i tych po bokach prawdopodobnie na białoKoronowanie gwiazdy. Jest to potężne wyzwanie wbrew pozorom, rysowana ręcznie wyjdzie kijowo, a nie wiem czy uda się pomniejszyć flagowy oryginał. - Najtrudniejsze (chyba) czyli obrys kontynentalnego ZSKHiW bez żuław zamiast obrysu Białorusi
Krótko mówiąc Gimp i Inkscape idą w ruch. Co sądzicie o tej idei?
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2012, 09:07:20 wysłane przez Mistrz Budzimir VII »
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopada 04, 2012, 10:48:18 » |
|
Dobrze, że ktoś się wreszcie za to wziął. To się chwali. Mam nadzieję, że możliwe jest "przekrzywienie" napisu ZSKHiW. Słowo "pasteryzowane" zamieniłbym na "homogenizowane". Rosyjski i białoruski się niemal niczym nie różnią (chyba). Kontur Białorusi i kontur ZSKHiW są faktycznie podobne i trzeba to wykorzystać. Przede wszystkim chodzi o wcięcie w południowej GB. Podejrzewam jednak, że gwiazda okaże się trudniejsza do wykonania.
I jeszcze ostatnia sprawa- napis "Białoruś" może być na jakimś bardziej wyszukanym tle niż białym.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopada 05, 2012, 04:45:59 » |
|
To kolory załatwione. Jak proponujesz z gwiazdą? Koronacja obecnej czy zrobienie nowej?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopada 05, 2012, 06:22:51 » |
|
Sam od razu uprzedzam, że wykorzystano cyrylicę łemkowską- różną od rosyjskiej grażdanki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopada 05, 2012, 08:40:25 » |
|
A nie może być normalnych, łacińskich liter?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopada 06, 2012, 09:00:37 » |
|
Gratuluję postępów. Cieszę się, że wreszcie ktoś to załatwi. Gwiazda wygląda dosyć dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Szymon Honest
Imigrant
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopada 07, 2012, 05:36:35 » |
|
A hymn kraj posiada? Bo jeżeli już Hirschbergia i Weerland ma mieć godło to powinien być także i hymn  W razie czego mogę pomóc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopada 07, 2012, 05:46:38 » |
|
Dzisiaj tak rozmawialiśmy w małym gronie nad przyszłą ustawą o symbolach. Ja i Laszk opowiadamy się za pieśnią "Cieszę się, że jestem w domu!". Jeżeli masz jakąś propozycją to z chęcią jej wysłuchamy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|