|
Erick Monde
|
 |
« : Października 30, 2012, 01:53:41 » |
|
Kilkadziesiąt metrów pod ziemią w Araknie, Rue, Brend i Seth jest ukrytych kilka schronów dla ludności cywilnej zbudowanych jeszcze za czasów SRLA w okresie tzw kryzysu Nowalskiego, oraz w obawie przed skutkami Big Blue. 
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #2 : Października 31, 2012, 05:41:55 » |
|
Ale jakieś małe te bunkry. Raczej nie da się w nich długo żyć.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipca 06, 2013, 11:17:07 » |
|
A teraz niespodzianka! Jesteśmy w schronie przeciwlotniczym wybudowanym w czasie tzw. Kryzysu Aralskiego, kiedy wojska PMOB okupowały te tereny. Można zwiedzać, oglądać i ganiać się do upadłego;) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipca 06, 2013, 11:26:02 » |
|
Pół roku temu to wybudowali, a już wszystko obdarte i zniszczone. Co u was za fachowcy? Jak w Weerlandzie chałupę porządnie zbiją ze sklejki, blachy i azbestu to i 30 lat wytrzyma.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipca 06, 2013, 12:05:34 » |
|
Było czysto i ładnie, dopóki schronu nie przejął PMOB, a oni to wiadomo, nawet farby na ścianie nie zostawią;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipca 06, 2013, 01:56:48 » |
|
Hmmm, ale to zbudowaliście chyba bez wniosku o wycenę. Coś tu jest nie tak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipca 08, 2013, 12:18:34 » |
|
Ludzie, nie bądźcie tacy skrupulatni. To było dawno...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipca 08, 2013, 10:26:34 » |
|
Całe pół roku... Kupa czasu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipca 09, 2013, 09:48:18 » |
|
Laszku, a czy Budzimir składał jakiś wniosek zanim wybudował w Aralii dwie bazy wojskowe?? To jak on nie składał, to ja też nie. Nie wspominając o tym, że prośba jest potrzebna jeśli obiekt będzie komercyjny. Jak widzisz, nie pobieram opłat za zwiedzanie, prawda?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipca 09, 2013, 11:35:55 » |
|
Laszku, a czy Budzimir składał jakiś wniosek zanim wybudował w Aralii dwie bazy wojskowe?? To jak on nie składał, to ja też nie. Budzimir był chyba w tym czasie premierem. Sam mógł sobie wycenić. Nie wspominając o tym, że prośba jest potrzebna jeśli obiekt będzie komercyjny. Jak widzisz, nie pobieram opłat za zwiedzanie, prawda?
W Uchwale z dnia 18 kwietnia 2012 roku (Ustawie o opłatach administracyjnych) jest napisane: Art.1 1. Każdy podmiot prawny zamierzający wybudować nowy obiekt musi zasięgnąć opinii odpowiedniego komisariatu w sprawie wyceny budowy. Musi też podać przewidywany zysk, jaki ten obiekt ma przynosić. Nie jest chyba powiedziane, że obiektów nie przynoszących zysku nie trzeba dawać pod wycenę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipca 09, 2013, 11:40:36 » |
|
W Uchwale z dnia 18 kwietnia 2012 roku (Ustawie o opłatach administracyjnych) jest napisane: Art.1 1. Każdy podmiot prawny zamierzający wybudować nowy obiekt musi zasięgnąć opinii odpowiedniego komisariatu w sprawie wyceny budowy. Musi też podać przewidywany zysk, jaki ten obiekt ma przynosić. Nie jest chyba powiedziane, że obiektów nie przynoszących zysku nie trzeba dawać pod wycenę. Jak dla mnie jest, skoro schron nie miał przynosić zysków. Budzimir był chyba w tym czasie premierem. Sam mógł sobie wycenić. Budzimir zawsze wszystko może. Najczęściej stoi ponad prawem, nie mam się co porównywać...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipca 09, 2013, 12:06:55 » |
|
Pod wycenę trzeba podać zawsze. Inaczej można by sobie zbudować ot tak, w centrum stolicy, gigantyczny złoty pałac i nie ponieść żadnych kosztów. Zysk trzeba przedstawić, jeśli budynek będzie jakiś przynosił.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipca 10, 2013, 02:00:23 » |
|
Ale schron to nie pałac. Po drugie wojna wisiała na włosku, w każdej chwili miały rozpocząć się bombardowania, a ja miałem prośbę o wycenę pisać? Dla mnie cywile są ważniejsi od urzędniczych nakazów i zakazów (co mnie podkusiło, żeby tą ustawę napisać??). Wy też tak robicie, że wspomnę chociażby projekt skandal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|