|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 16, 2012, 09:32:19 » |
|
Prawem członka ZGA. Przegłosowana ustawa więc nie widzę powodu bym miał nie ustanawiać. Wprowadzenie nowej waluty wpłynie na rozwój nie tylko (choć głównie) gospodarki Aralskiej ale i całego ZSKHiW.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpnia 16, 2012, 09:47:18 » |
|
Wiem towarzyszu. Zapowiedziałem budowę własnej gospodarki i właśnie ją robię. Z całym szacunkiem, ale władze centralne nie zrobiły nic by choćby zainteresować się wyglądem owej gospodarki. Co więcej nie zrobiły nic by ustabilizować lub stworzyć własną gospodarkę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpnia 16, 2012, 10:47:36 » |
|
Zanim towarzysz zacznie krytykować, niech pomyśli lub zapyta. Waluta nie została stworzona ot tak sobie. To ma jakiś cel. A nawet jeśli. Proszę pamiętać iż Rzym doskonale radził sobie z posiadaniem różnych walut i był jedną z największych potęg tamtych czasów. Upadł też nie przez walutę. No może częściowo bo władcy zaczeli dawać mniej kruszców do nich prowadząc do inflacji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpnia 17, 2012, 07:48:42 » |
|
Ja zaś mam inne pytanie: czy w MSG.gov gospodarka Guberni Aralskiej będzie niezależna od gospodarki całego ZSKHiW?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpnia 17, 2012, 08:40:39 » |
|
Zależy co znaczy nie zależna. Może król wyjaśnić? A co do pytania Budzimira: proszę pójść do kantoru i zobaczyć co dają różnice w walutach. I proszę się też zastanowić nad funkcjami kantoru.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpnia 17, 2012, 02:06:46 » |
|
A właścicielem jest gospodarka Aralii
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpnia 17, 2012, 05:26:37 » |
|
Nia ma sensu wprowadzać nowej waluty dla dwóch realnych obywateli zamieszkujących Aralię.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpnia 17, 2012, 05:42:23 » |
|
Towarzysze! Widzieliśmy sens w naszych działaniach tak więc zrobiliśmy to co uważaliśmy za słuszne. Wywiad wojskowy dla dwóch obywateli też się niektórym z obywateli ZSKHiW nie podobało. A mimo wszystko działa i ma się całkiem dobrze. Jeśli współpracujemy to ma to sens. Waluta ZSKHiW nie wiem na jakiej działa zasadzie. Gubimy się w tym więc tworzymy własną walutę. Chcemy się wybić z dołka w którym zostało ZSKHiW. Możecie wybijać się z nami albo krytykować i mówić, że lepiej żyć w dołku bo z góry można spaść... Tyle miałbym do powiedzenia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpnia 17, 2012, 07:30:48 » |
|
Czyli, że jak zmienimy walutę to nagle strasznie się rozwiniemy? A tak poza tym to wszystkie waluty chyba działają na takiej samej zasadzie. Nie rozumię więc haseł Towarzysza.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|