Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #30 : Stycznia 30, 2013, 08:41:22 » |
|
Może ten ,,przymus" trochę miał wpływ na moją ocenę, jednak wydaje mi się, że raczej wpłynęła na to różnica stylów w pisaniu. Mój styl, który widać w ,,Księdze Dźiungli" polega właśnie na luźnym opisaniu samej ,,fabuły" i ja w ten sposób bym to opisał(nie zrezygnowałbym z komentarzy, jednak do fabuły przyłożyłbym większą wagę, bo ja tak właśnie piszę)
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #32 : Stycznia 30, 2013, 09:51:26 » |
|
Takie coś też może być ciekawe.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #33 : Lutego 06, 2013, 06:23:27 » |
|
Jestem ciekaw opinii Ciecierada jako pierwszego studenta, który zdawał egzamin z 'Prologu'. Jako egzaminator myślę, że gdy studenci zdawać będą 3 lub więcej części będą mieli więcej nauki niż na realnych studiach.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #34 : Lutego 15, 2013, 06:02:47 » |
|
Tow. Królu, może pamiętacie realną sytuacje na Okęciu? Założyliśmy, że kelnerka w pizzerii jest po studiach, a jednak nie rozumiała o co nam chodzi kiedy tłumaczyliśmy co jest nam potrzebne do pokrojenia pizzy, a z tego wynika, że na studiach nauki nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #35 : Lutego 15, 2013, 06:05:29 » |
|
U nas na studiach nie uczymy praktycznych rzeczy, których wykonywanie nie przystoi wykształconym ludziom. Taką wiedzę posiadają absolwenci ABH.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #37 : Lutego 15, 2013, 07:13:20 » |
|
Pozostaje następujący problem: z użyciem listerina czy bez?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #40 : Marca 10, 2013, 06:10:52 » |
|
Poprzednia była lepsza. W ogóle to w przyszłości trzeba będzie pomyśleć nad tym skąd się wzięły Stepy Wewnętrzne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #42 : Marca 10, 2013, 06:36:04 » |
|
Jeżeli chodzi o poprzednią to trzeba by było wyjaśniać dlaczego to wydali za Ferdynanda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirosław Kryński
Imigrant
Posłuch 0
von Hohenzollern
|
 |
« Odpowiedz #43 : Maja 05, 2013, 10:08:28 » |
|
Przeczytałem całość już dziś w nocy, ale w swym zmęczeniu padłem. Mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone.  Osobiście jestem zdania, że komentarze do źródeł są dużo lepsze, stanowią logiczne wywody i całkiem ciekawie interpretują wydarzenia. Źródła (szczególnie ostatnie) są nieco chaotyczne, ale jestem prawie pewien, że to element zamierzony. Co do ostatniego źródła, faktycznie, jestem trochę zaskoczony, a groteską jest fragment (uwaga, cytuję): "Najdzielniejszym młodzieniec Ataresem zwany się okazał. W każdej dłoni po dziewięć toporów dzierżył i w nogach też, a ruch jego oczu podmuchy barbarzyńców obalające powodował."Czytało się bardzo przyjemnie, śmiem wręcz powiedzieć, że była to jedna z najlepszych ścian tekstu, z jaką zdecydowałem się zmierzyć. Będę czekał z niecierpliwością na drugą część. PS. Co do wywodu i komentarzy względem Gierkemiasza i jego ciemiężenia, ale też łaski - ciekawi mnie to, że Krost Narowski z jednej strony opisywał go (zgodnie ze swoją chorą wyobraźnią) jako bóstwo mściwe i skore do poniżania, ale także pomocne i litościwe. Głównie chodzi tu o Kalisza, któremu pomógł w odnalezieniu chleba. Propsy, szczerze rozbawiło mnie to źródło!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #44 : Maja 05, 2013, 12:50:08 » |
|
Przeczytałem całość już dziś w nocy, ale w swym zmęczeniu padłem. Mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone.  Pochwała się należy, a nie wybaczenie! Gdyby tak wszyscy obywatele zechcieli to przeczytać... PS. Co do wywodu i komentarzy względem Gierkemiasza i jego ciemiężenia, ale też łaski - ciekawi mnie to, że Krost Narowski z jednej strony opisywał go (zgodnie ze swoją chorą wyobraźnią) jako bóstwo mściwe i skore do poniżania, ale także pomocne i litościwe. Głównie chodzi tu o Kalisza, któremu pomógł w odnalezieniu chleba. Propsy, szczerze rozbawiło mnie to źródło!
To łatwe do wyjaśnienia, ponieważ Kalisz pojawia się w legendzie nie mającej nic wspólnego z Krostem Narowskim. O ile nasz kronikarz przedstawiał Gierkemiasza jako wcielenie zła to w ludowych opowiastkach bywał postacią pozytywną. Tutaj pojawia się pewna wątpliwość, pomoc w kradzieży jest czynem jakby nie patrzeć wątpliwym moralnie, ale jako istota wyniesiona do rangi boskiej z pewnością wiedział, że Kalisz nie jest do tego zdolny i po prostu zakończył jego beznadziejną wędrówkę.
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|