Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #75 : Października 23, 2013, 09:00:49 » |
|
Nie rozumiem, jak można być za bardzo pijanym. Jak ktoś wypije bardzo dużo to po prostu osiąga mistyczną więź z Kurduplami. No dobra, przechodzimy do głosowania:
W sprawie Nowelizacji Zabobonu decyduję się poprzeć ją/ odrzucić ją.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #76 : Października 23, 2013, 09:04:27 » |
|
W sprawie Nowelizacji Zabobonu decyduję się poprzeć ją/ odrzucić ją.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #77 : Października 30, 2013, 09:02:27 » |
|
Czekamy jeszcze na głos Budzimira. To od niego wszystko zależy.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #79 : Listopada 01, 2013, 07:46:41 » |
|
Ale jak mam to rozumieć? Insynuujesz, że jestem skorumpowany?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #80 : Listopada 05, 2013, 08:31:05 » |
|
Przecież wystarczy aby Laszk zagłosował tak jak ja. Wówczas zdanie Budzimira będzie nic niewarte.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #81 : Listopada 05, 2013, 09:15:16 » |
|
Dobra, niech ci będzie, poprawka przechodzi. Jutro dam następną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #82 : Listopada 28, 2013, 10:12:58 » |
|
No to teraz omówimy coś takiego: Nowelizacja Zabobonu
Art. 1 Do Zabobonu dodaje się punkt 25. o treści:
25. Kupił Narkoment kota w worku trzy korce żyta płacąc. Wrócił do chałupy i wzdycha: -No i na cóż ja dyle żyta dał za coś takiego! Na to worek mu odpowiedział: -Boś pan głupi. Morał: Jakby kto pożar z premedytacją wywołał a kto inny by na owym pożarze co stracił cennego, tedy trzydzieści rózg wymierzonych mu będzie.
Art. 2 Uchwała wchodzi w życie z chwilą umieszczenia jej w Dzienniku Gramot Guberni Weerlandzkiej. Otwieram debatę. Potrwa ona do 30.11 do godziny 19.00. Ja oczywiście uważam, że to dobra nowelizacja. Tyle, że można by wymyślić jakąś ciekawszą karę...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #83 : Listopada 28, 2013, 10:20:57 » |
|
Oczywiście podpisuję się pod słowami Wielebnego. Jaką karę proponujesz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #84 : Listopada 30, 2013, 10:21:22 » |
|
Dobra, przedłużam debatę do jutra do godziny 18.00. Proponuję coś takiego: Nowelizacja Zabobonu
Art. 1 Do Zabobonu dodaje się punkt 25. o treści:
25. Kupił Narkomen kota w worku trzy korce żyta płacąc. Wrócił do chałupy i wzdycha: -No i na cóż ja dyle żyta dał za coś takiego! Na to worek mu odpowiedział: -Boś pan głupi. Morał: Jakby kto pożar z premedytacją wywołał, tedy pochodnię połknąć będzie musiał.
Art. 2 Uchwała wchodzi w życie z chwilą umieszczenia jej w Dzienniku Gramot Guberni Weerlandzkiej. Tą karę wymyślił Budzimir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #85 : Listopada 30, 2013, 10:45:09 » |
|
To bardzo dobre je, jednak Budzimir powinien zaproponować poprawkę w trakcie obrad, miast zmieniać mój projekt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #86 : Grudnia 01, 2013, 03:27:29 » |
|
Ale ja jeszcze zmieniłem "Narkoment" na "Narkomen", a nie chciało mi się dawać dwóch poprawek. Tak jest wygodniej. Dobra, głosujemy:
Karta do głosowania:
W sprawie Nowelizacji Zabobonu decyduję się poprzeć ją w wersji pierwotnej/poprawionej/odrzucić ją.
I mój głos:
W sprawie Nowelizacji Zabobonu decyduję się poprzeć ją w wersji pierwotnej/poprawionej/odrzucić ją.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #87 : Grudnia 06, 2013, 10:30:59 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #88 : Grudnia 07, 2013, 02:42:14 » |
|
Ok, przechodzi wersja poprawiona. Teraz zajmiemy się sprawą wizerunkową: Uchwała o zmianie nazwy gminy z dnia .. .. ....
Art. 1 Nazwę gminy Rozpierducha zmienia się na Zachełmie.
Art.2 Uchwała wchodzi w życie z chwilą umieszczenia jej w Dzienniku Gramot Guberni Weerlandzkiej. Otwieram debatę. Potrwa ona do jutra do godziny 15.00. Obecna nazwa to słaby żart i nie poprawia wizerunku naszej guberni. Lepiej dać jakąś normalniejszą ale i bardziej klimatyczną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #89 : Grudnia 07, 2013, 03:01:53 » |
|
Jak najbardziej popiera. Wciskanie wszędzie nazw sudeckich wsi jest bardzo słuszne. Zgłaszam jednak poprawkę: Art. 1 1. Nazwę gminy Rozpierducha zmienia się na Zachełmie. 2. Nazwę gminy Półdupki zmienia się na Neomezyt Zachodni. 3. Nazwę gminy Latryny Wielkie zmienia się na Lubawka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|