Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« : Czerwca 09, 2012, 05:55:33 » |
|
Oto kilka najciekawszych miejsc w zamku Kaer Moher: Lochy pod Kaer Moher. W przeszłości więzieni tu byli różni niebanalni ludzie. Obecnie nikt nie jest tu już przetrzymywany. Lochy te są bardzo rozległe, mają łącznie ponad 1100 metrów kwadratowych powierzchni. Prowadzi do nich 5 różnych wejść. Krypta pod Kaer Moher. To stary, kilkusetletni grobowiec. Leżą tu szczątki wielu Młynariewów, być może nawet samego Stiopy I Młynariewa. Kryptę tą odkryto kilka miesięcy temu. Okazało sie, że ma łączną powierzchnię 300 metrów kwadratowych. Cudowne Źródełko. Znajduje się na dziedzińcu Kaer Moher. Zamiast wody tryska z niego bimber. Dotąd nie udało się wyjaśnić naukowo tego fenomenu. Do źródełka regularnie przybywają pielgrzymki z całego Weerlandu. Pokój Gier Mój pokój z komputerem. Służy mi do grania w gry komputerowe. Moim zdaniem to najfajniejsze miejsce w całym Kaer Moher. Informuję, że Kaer Moher można zwiedzać codziennie w godzinach od 10.15 do 10.25. Bilet dla jednej osoby kosztuje 3 lole.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2012, 02:38:41 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwca 10, 2012, 05:02:52 » |
|
Mam dwa pytania:
Po pierwsze- czy możliwe jest skorzystanie z komputera?
Po drugie- czy za pobranie bimbru należy uiścić dodatkową opłatę?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwca 10, 2012, 07:59:21 » |
|
Oczywiście, że można skorzystać z komputera. Każdy odwiedzający może za darmo wziąć litr bibmru.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwca 10, 2012, 08:13:19 » |
|
Mam jeszcze jedno pytanie: czy obsługa zamku ma przerwę pomiędzy 10:17 a 10:24? Tak wyczytałem w jednym z przewodników.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwca 10, 2012, 08:17:11 » |
|
Oj napewno nie. Złośliwy autor tego przewodnika sugeruje jakoby Kaer Moher można było zwiedzać jedynie przez 3 minuty każdego dnia. A to nieprawda! Prawdą jest, że obsługa ma przerwę od 10.18 do 10.23, a to istotna różnica!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopada 26, 2012, 08:17:57 » |
|
W Kaer Moher przywróciliśmy do działania stary, od dawna nieużywany chram Kurdupli. Jest to bardzo mała świątynia, więc będą korzystać z niej jedynie mieszkańcy Kaer Moher. Obecnie poszukuję do niej jakiegoś szamana. 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2013, 02:03:49 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopada 27, 2012, 08:03:49 » |
|
W Kaer Moher nie ma karłów. A tak poza tym podziemia są otwarte dla zwiedzających. Jak miałbym tam kogoś ukrywać?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopada 28, 2012, 08:19:39 » |
|
W kasie biletowej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudnia 01, 2012, 11:32:04 » |
|
W kasie biletowej nie ma żadnych karłów. Wejściówki sprzedaje pan Zbigniew były ADUK-owiec.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudnia 02, 2012, 04:24:17 » |
|
Ja wiem co to to ADUK było. Sam tam służyłem!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|