Witam Serdecznie Panie Ministrze!
Cieszę się, że dotarł Pan cały i zdrów. Jestem wdzięczny, że przedstawiciel Rzeczypospolitej zechciał odwiedzić nasz kraj.
Na początek mogę udostępnić Panu
jeden z apartamentów Pałacu Arkopolitańskiego. Sądzę, że będzie tam Panu wygodnie. Po odpoczynku i posiłku zachęcam do zwiedzenia samego pałacu. Będzie miał Pan okazję podziwiać różnorodność komnat, których standard dostosowany jest do wymagań mych Gości (gościłem już zarówno Monarchów jak i przybyszy z Biednej Republiki Ciprofloksji). Później polecam spacer po naszej stolicy. Warto odwiedzić gmach Parlamentu ZSKHiW, w którym co prawda obecnie nie trwa żadne posiedzenie a tylko sesja komisji testowej. Później może Pan się udać do Pałacu Wielkiego Arcypatriarchy, gdzie Mistrz Budzimir z pewnością Pana ugości i zapozna z naukami naszej autorskiej religii.
W pozostałych guberniach warto odwiedzić Zamek Kaerm Moher i Wielki Narodowy Biedaszyb (Gubernia Weerlandzka), a także siedzibę Instytutu Badań Wojskowych w Guberni Aralskiej czy też plaże Nowej Hirschbergii. Szczegóły z radością przedstawią Panu zarządcy gubernialni.
Gdy już przejdziemy do spraw urzędowych to zapraszam do biur Narodowego Komisariatu Dyplomacji w Domu Rządu ZSKHiW.
Jeszcze raz serdecznie witam w naszym Królestwie!