Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 02:55:53 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Witam serdecznie!  (Przeczytany 818 razy)
Cheewazz Khadil
Gość
« : Maja 29, 2012, 05:06:46 »

Witam serdecznie Jego Królewską Wysokość Arkadiusza II Filipa i Naród Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu!
Moja godność, Cheewazz Khadil i jestem Ministrem Spraw Zagranicznych Rzeczpospolitej Eskwilińskiej. Przybywam do Zjednoczonego Królestwa na zaproszenia Jego Królewskiej Wysokości Arkadiusza II Filipa w celu poznania waszego państwa i omówienia kwestii lokacji Zjednoczonego Królestwa na mapie Orientyki. Mam nadzieję, iż pobyt tu będzie w równej mierze miły co pożyteczny.
W pierwszej kolejności chciałbym nieco odpocząć po trudach podróży i zwiedzić nieco wasz kraj. Gdzie mógłbym się udać?
Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Maja 29, 2012, 05:18:39 »

Witam Serdecznie Panie Ministrze!

Cieszę się, że dotarł Pan cały i zdrów. Jestem wdzięczny, że przedstawiciel Rzeczypospolitej zechciał odwiedzić nasz kraj.

Na początek mogę udostępnić Panu jeden z apartamentów Pałacu Arkopolitańskiego. Sądzę, że będzie tam Panu wygodnie. Po odpoczynku i posiłku zachęcam do zwiedzenia samego pałacu. Będzie miał Pan okazję podziwiać różnorodność komnat, których standard dostosowany jest do wymagań mych Gości (gościłem już zarówno Monarchów jak i przybyszy z Biednej Republiki Ciprofloksji). Później polecam spacer po naszej stolicy. Warto odwiedzić gmach Parlamentu ZSKHiW, w którym co prawda obecnie nie trwa żadne posiedzenie a tylko sesja komisji testowej. Później może Pan się udać do Pałacu Wielkiego Arcypatriarchy, gdzie Mistrz Budzimir z pewnością Pana ugości i zapozna z naukami naszej autorskiej religii.  

W pozostałych guberniach warto odwiedzić Zamek Kaerm Moher i Wielki Narodowy Biedaszyb (Gubernia Weerlandzka), a także siedzibę Instytutu Badań Wojskowych w Guberni Aralskiej czy też plaże Nowej Hirschbergii. Szczegóły z radością przedstawią Panu zarządcy gubernialni.

Gdy już przejdziemy do spraw urzędowych to zapraszam do biur Narodowego Komisariatu Dyplomacji w Domu Rządu ZSKHiW.

Jeszcze raz serdecznie witam w naszym Królestwie!
« Ostatnia zmiana: Maja 29, 2012, 05:29:48 wysłane przez Arkadiusz II Filip » Zapisane

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Cheewazz Khadil
Gość
« Odpowiedz #2 : Maja 30, 2012, 02:35:58 »

Wasza Wysokość,
Dziękuje za tak gorące przywitanie w Zjednoczonym Socjalistycznym Królestwie Hirschbergii i Weerlandu. Ta wizyta była inspirująca pod wieloma względami. Przekonała mnie, iż Wasza Ojczyzna to państwo na które warto stawiać. Macie unikalną kulturę i religię, a w waszym społeczeństwie widzi się prawdziwego ducha społeczeństwa obywatelskiego. Ufam, iż Wasza Ojczyzna będzie ciągle się rozwijać i nie poprzestaniecie na dotychczasowych osiągnięciach.
Dziękuję też Jego Czcigodności Mistrzowi Budzimirowi VII za wykład odnośnie podstaw budzimiryzmu oraz za udzielenie licznych informacji odnośnie Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu.
Gościna w Waszym państwie była przyjemnością, a gościna okazana nam jest bezcennym darem w dzisiejszych czasach. Z pewnością jeszcze nie raz tu powrócę- zarówno z wizytą oficjalną, jak i także zupełnie prywatną.
Niestety obowiązki mnie gonią i muszę już opuścić Wasz gościnny kraj. Chciałbym zapewnić, iż w sprawie lokacji Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu pomówię z innymi państwami Kontynentu Wschodniego i wybadam co da się zrobić w owej sprawie.
Jeszcze raz dziękuje za życzliwe przyjęcie i pozdrawiam!
Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Maja 30, 2012, 02:58:12 »

Szanowny Panie Ministrze!

Dziękuję w imieniu Ludu Szlacheckiego za tak wspaniale opinie. Liczymy na to, iż odwiedzi nas Pan jeszcze raz zgodnie z zapowiedzią co, mam nadzieję, da początek współpracy pomiędzy Eskwilinią a naszym krajem. Cieszę się, że spodobała się panu kultura oraz mieszkańcy ZSKHiW. Przede wszystkim jednak dziękuję za pozytywne stanowisko ws. naszych planów dot. Ostii. Liczę, że gdy uda nam się je zrealizować wpłynie to na dobre stosunki z Rzeczpospolitą.

Pozdrawiam i zapraszam ponownie!

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.022 sekund z 16 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 16.

[show queries]