Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 12:30:55 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zjazd Komitetu Centralnego Stronnictwa Patriotycznego - Porozumienia Narodów  (Przeczytany 1121 razy)
Andrzej Płatonowicz Ordyński
Przodownik
**

Posłuch 0

« Odpowiedz #15 : Maja 09, 2012, 07:49:03 »

W związku z tym, że wszyscy zagłosowali ogłaszam, że :
Skarbnikiem został Erick Monde z 3 głosami ZA, 1 WSTRZYMANYM i 0 PRZECIW.
Sekretarzem został Gieorgij z 4 głosami ZA, 0 WSTRZYMANYMI i 0 PRZECIW.
Przewodniczącym został Andrzej Swarzewski z 3 głosami ZA, 1 WSTRZYMANYM i 0 PRZECIW.

Do piątku, godziny 16:00 wszyscy członkowie mogą składać swoje przemówienia oraz komentarze. Następnie Przewodniczący przedstawi swoje expose.
Termin może ulec przyspieszeniu jeśli wszyscy członkowie się wypowiedzą lub odmówią głosu.

Zacznę może :
Towarzysze Partyjni!
Wszystkie szczegóły powiem w swoim expose, teraz jedynie chciałbym podziękować za poparcie dla mnie oraz Towarzyszów Gieorgija i Mondego.
Mam nadzieję, że Stronnictwo będzie aktywne i silne dzięki porozumieniu narodów. Uśmiech
Pozdrawiam i zapraszam do wypowiadania się.

Andrzej Swarzewski
"Swarzewski radę Ci odwal się od Kathy." Ignacy Hrabia Zawisza <3
Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Maja 12, 2012, 01:08:22 »

Również dziękuję za wybór do tej zaszczytnej nominacji. Obiecuję, że będę dobrym i uczciwym skarbnikiem. Znacie mnie, wiecie, że się udzielam na wielu frontach, bo lubię się udzielać. Mam nadzieję, że nie zawiodę Waszego zaufania!

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Gieorgij
Aktywista

Posłuch 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Maja 12, 2012, 09:47:49 »

Oficjalne Przemówienie w imieniu ASPR.

Towarzysze!!
Niezmiernie cieszę się, że nasza partia wreszcie ruszyła. Cieszę się, że wszyscy rozpoczęliśmy ją rozruszać. Że wszyscy postarali się dając z siebie niewielki wysiłek, który jednak ruszył tą maszynę do przodu.
Jednak chciałbym oficjalnie opieprzyć nas wszystkich za to, że przez tak długi czas w partii nic się nie działo. Że oprócz wątku o założeniu nie było praktycznie nic.

Towarzysze!!
Maszyna ruszyła do przodu. My jednak musimy zadbać o kilka podstawowych rzeczy. Po pierwsze o to by maszyna systematycznie nabierała rozpędu. Potrzebujemy akcji promocyjnych, propagandowych oraz przede wszystkim pokazania, że działamy i że potrafimy.
Po drugie musimy zastanowić się czym ta maszyna jest oraz czym docelowo ma się stać. Dlatego przy opracowywaniu planów, prawa i założeń chcę widzieć wszystkich bez wyjątku.
Po trzecie musimy systematycznie zmieniać i ulepszać konstrukcję naszej maszyny by, w którymś momencie nie okazało się, że ma zbyt stare części. Musimy bowiem działać zgodnie z oczekiwaniami wyborców. Chyba, że jest to niezgodne z naszymi zasadami. Lepiej bowiem wyborców nie mieć niż naginać swoje założenia. Choćby dlatego, że prędzej czy później jeśli zechcemy wrócić do swoich założeń to stracimy to poparcie.
Kolejną rzeczą to musimy zadbać by maszyna była użyteczna. Musimy pokazać, że nie jesteśmy jedną z partii, która w sumie istnieje. Znamy to choćby z ostatnich rządów Laszka.

Towarzysze!!
Przed nami trudne zadanie. Musimy spełnić te punkty, a może i nawet więcej. Jeśli choć jednego punktu nie spełnimy prędzej czy później będziemy leżeć. Tego nie chcemy przecież.
Musimy także pamiętać, że jedna maszyna sama istnieć nie może. Dlatego nie możemy oczekiwać, że wejdziemy do Rządu Parlamentu i nie wiadomo gdzie jeszcze i będziemy rządzić. Będziemy współrządzić.
Celem naszym jest zebranie jak najlepszych wyników w nadchodzących i kolejnych wyborach oraz zadbać o to byśmy nie rządzili sami. A nawet jeśli uzyskamy większość na jakieś stanowiska to naszym celem jest zadbanie o to by członkowie co najmniej jednej partii mieli wpływ na to rządzenie.

Dlatego dzisiaj oficjalnie po raz pierwszy wyciągam rękę do Laszka Młynariewa. Pamiętam jak ASPR wraz z partią Budzimira domagała się twojego ustąpienia. Pamiętam jak się cieszyliśmy jak nam się to udało. Stworzyliśmy nową rzeczywistość. Delikatny powiew świeżości oraz działania, który podtrzymuje obecny rząd już bez nas.
Pamiętam o tym nie skreślam tego oraz nie żałuję. Tego nam było trzeba. Choć muszę przyznać, że ASPR wiele nie zdziałała.
To jest porażka nas obu. Dla nas jako prowadzących partii jak i dla naszych partii.
Dlatego cóż mamy Laszku do stracenia?? Albo uda nam się wzmocnić powiew i umocnić władzę ZSKHiW, albo będziemy przegranymi po raz kolejny.
Myślę, że warto ale jeszcze zobaczymy

Budzimirze. Wiem, że uznasz to (o ile ktoś przeczyta) za odwrócenie się od Ciebie i ideałów niedopuszczenia Laszka do władzy.
Jednak realia się zmieniły. Teraz to Laszk posiada zaufanie moje ASPR i SPPN.
Nie skreślamy jednak Ciebie i twojej partii widząc w niej potencjał.
Zapraszam Was do współpracy a Laszka do Koalicji.

Towarzysze!!
Wracając do spraw partii mamy dużo cholernie ciężkiej pracy. Czy nam się uda??
Obiektywnie powiem nie wiem. Jeśli weźmiemy się do pracy i damy z siebie ponad połowę swoich możliwości to nam się uda. Pytanie tylko czy potrafimy sami zmobilizować się i dać chociaż połowę. Tego nie wiem.
Dlatego mówię wprost. Widzę szansę, ale nie widzę świetlanej przyszłości. Będzie dobrze, ale nie świetnie.

Towarzysze!!
Mamy teraz dwa cele. Rozbudowa partii oraz wybory. Celem nadrzędnym jest budowa partii.
Co do wyborów to celem jest rozbudowa gospodarki. Potrzebujemy więc 2 stanowiska w rządzie i tyle.

Życzę nam wszystkim powodzenia:)
Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Maja 14, 2012, 04:18:39 »

brawooo!
<oklaski>

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.021 sekund z 18 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 18.

[show queries]