Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 03:37:31 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Biuletyn Rolniczy  (Przeczytany 6769 razy)
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #45 : Sierpnia 20, 2013, 04:40:16 »

Biuletyn Rolniczy

NA CZAS, OBIEKTYWNIE, O WAŻNYCH SPRAWACH

Witajta Chłopy!

Żniwne dni w pełni. Zboża trza ścinać, a wraz z nimi rzepak i ziemniaki już gdzieniegdzie. Nie zapomnijcie świeżego błota z bagien wyjąć, to idealne do kuchni i domowej apteczki. Jak wam się uda ładnie zebrać wszystko, to spróbujcie jeszcze coś zasiać. Od wędrownego magika dowiedziałem się, że jesień będzie nad wyraz ciepła i długa. Rośliny zdążą dojrzeć jeszcze.
        Milicja nasza wielki sukces ostatnio zanotowała, bowiem Człowieka Konia schwytaliśmy. Tera badamy jego tożsamość. Zapewniam, iż przestępca ten przykładnie zostanie ukarany.
        Dziwną formę hmmm... życia w WNB odkrylim. To takie z węgla zrobione, przez to takie prądy płyną, jak w komputerze normalnym. Zresztą co ja wam mówię, dla was za trudne to. Szkoda jednak, że w Weerlandzie jedno jedna szkoła jest. Bachory trzeba wszak uczyć tyrani życia dorosłego. Co do tego zwierza węglowego: badają go znachorzy i wkrótce prawdę o nim poznamy. Tylko by nikt mi go nie zniszczył jak Ludzkiego Kwiata.
        Poza tym Dni Kultury Ludowej w Aralii trwają. Jak ktoś czas ma, to przyjechać na nie może i stanowisko Weerlandu obaczyć. Tyle, że tam linek nie ma, to chwycić się nie ma czego.

Bywajcie!

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #46 : Września 08, 2013, 07:18:29 »

Biuletyn Rolniczy

Hajda Chłopy!

Toż już niemal żniwa za nami! Tylko na ziemniaki pora jeszcze nie nadeszła. No i na owoce sadowe. Mam nadzieję, że nie zapomnieliście ich spryskać. Bo kto to zdrowe wiejskie jabłuszko bez tych tam, no… pezycydów widział? Jak to na bazarku sprzedać potem? A poza tym na grzyby do lasu wybrać się można. Tylko podlać wpierw trzeba bo nie padało dawno, a bez wody grzyb nie wyrośnie. A potem, na jesieni rośliny zemrą i oziminę posiać będzie można.
        W Laszkbergu otwarto Park Wodny, w którym to się wykąpać można. Ekskluzywny, czysty i nowoczesny to obiekt, tylko uważajcie, bo tam Król ostatnio był, to już może nie za dobrze wyglądać. Wiecie – karły w szafkach w przebieralni i tak dalej.
        Wysłałem zbrojnych do Wurstladi, by tam obadali sprawę i dobra z mojego niegdysiejszego warsztatu alchemicznego odzyskali. Cała akcja idzie pomyślnie, ludzie moi odszukali już wieś Barwald i przeszukują ją.
       Ponadto wciąż kary zapisane w Zabobonie egzekwujemy, był bandyci pokarani zostali i żyło nam się lepiej.  Nawet taką fajną kolonię żem zbudował, ale ona coś się Królowi, nie wiem czemu nie spodobała.

Bywajcie!

Ogłoszenia prywatne:

-Babciu, wiem że to czytasz, zrób mi kanapki, żebym miał jak wrócę ze szkoły. Szymek.

-Mam haka na każdego! Sprzedam kompromitujące tajemnice za uczciwą cenę. Tel. 123 321 123

-Zbigniew, pamiętaj akcja we wtorek o 18.00! Nie zapomnij wziąć łom. Zygmunt.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #47 : Listopada 05, 2013, 09:13:54 »

Biuletyn Rolniczy

Zalali mi miejsce pracy!

Nasz reporter (37 lat), dotarł do szokujących planów władz wsi Laszkberg (200 lat). Bandycka Starszyzna (1,5 lat) postanowiła zmienić Wielkie Narodowe Biedaszyby (2,5 lat) w jeziora! Co więcej, już zrealizowała swoje diaboliczne plany! Biedaszyby są po brzegi wypełnione wodą! Mieszkańcy wsi stołecznej są zszokowani:

-Nie do wiary! Impreza była no i trzeźwieję po kilku dniach. No to idę do roboty do biedaszybu. Przychodzę, patrzę, a tu biedaszybu nie ma, tylko jakiś taki staw! – pan Stiopa (27 lat)

-Łobuzy w nocy zalali kopalnie, ja tu budkę z piwkiem dla pracowników miałem, a teraz to interes zwijać muszę – ubolewa pan Nielubiec (57 lat) - Czemu? A bo kto nad takie morze przychodzić będzie? No kto? Gimbusy! A co one, piwo kupią? Nie, proszę pana – wódkę i papierosy. A ja jestem człowiek z zasadami i tego sprzedawać nie będę!

Kolejny szalony projekt!

A to nie koniec popisów szalonych polityków. Wznowili oni budowę, cytuję: „transjądrowego tunelu do Aralii”. Co za głupota.

-Na leki nie mam, a co dopiero za granicę wyjeżdżać. Wszystko drożeje, a oni się wygłupiają – narzeka pan Mirosław (79 lat) – Nie o taki Weerland walczyłem. Nie po to na wyprawę z Ataresem ruszałem… Co? Atares żył wieki temu? No bo jak ja leków nie wezmę to mi się myli, a jak mam brać, jak nie mam bo za drogie? Ledwo na świerszczyki starcza, hehehehe.

Dodajmy, że projekt realizuje Hirschberska mafia. Żeby chociaż Weerlandzka…

Hirshberscy bandyci dopuszczają się świętokradztwa!

Jak pewnie wszyscy już wiedzą Stolcową Górę nawiedził niedawno sam Górski Pierdolec. Został jednak bestialsko zamordowany, przez „nieznanych sprawców”. Rzecz jasna nasz rząd, mistrzowie w dziedzinie ukrywania przyczyn katastrofy, nie wyjawili kto dokonał zamachu. Ale my wiemy… to niejaki Tobiasz von Richtoffen-Deithven. Ten znany hirschberski (jakżeby inaczej) łotrzyk zapłaci nam za to. Jego tropem zmierza Ginosaji, czyli praktycznie nie ma szans.

-Von Richtoffen i jego banda! I Ramon! – pan Bolesław (29 lat)

-Co za czasy, co za młodzież – wzdycha pani Bogdana (60 lat)– Tylko modlitwa może uratować nasze chore państwo!

Radioaktywne ruiny stolicą kraju!

Przypomnijmy: stołeczne miasto Hirschberg-Arkopolis ucierpiało znacznie w czasie wojny z Ameryką. W akcie desperacji Człowiek Koń odpalił w jego centrum 5 ładunków nuklearnych, w wyniku czego stolica stała się niezdatna do życia. Jedynym wyjątkiem jest dzielnica Zlewnia. Uparty Króla zamyka jednak uszy na głos rozsądku i nie zamierza przenosić stolicy! Do pracy przy odbudowie miasta zaciągnął setki tysięcy niewinnych ludzi. 

-Najpierw Srogie Upały, a teraz to – pani Ludomira (38 lat) nie może powstrzymać łez – Czy oni nie mają sumienia?

-No od tego tam no… promieniowania to mleko kwaśnieje i ciasto rosnąć nie chce,  ja wam mówię ludzie – pan Alojzy (44 lata) woźny na uniwersytecie Budzimira wyjaśnia na czym polega zagrożenie – Ludzie, uciekajcie stamtąd, najlepiej do Laszkbergu!

Redakcja naszego ekskluzywnego magazynu przyłącza się do tego rozpaczliwego apelu. STOLICĘ TRZEBA PRZENIEŚĆ DO LASZKBERGU.

Rocznica śmierci najmniej nędznego z PMOBistów!

Już 12 miesięcy minęło od chwili gdy waleczny Herman Pole został rozerwany na strzępy przez rządnych krwi aralskich bandytów. Z tej okazji w mieści Ruhe odbyły się niedawno całkiem niezłe uroczystości. Obfitowały one w populizm i bezguście czyli wszystko co kocha prosty lud. Na imprezę przyjechało wielu znanych ludzi min. kierownik hotelu Laszk Plaza, kierownik KGR nr 5, a także niejaki Arkadiusz II Filip.

Proces największych zbrodniarzy ostatniego miesiąca!

Właśnie rozpoczął się proces Bartosza Derikora i Prabudzimiła Alojzy-Sichtacha Schnella. Oskrażycielem w tej sprawie jest znany skądinąd Bartosz Derikor. Rzecz jasna nad wszystkim wisi widmu nierządu i korupcji.

-Żeby tylko tego Budzimira nie rozstrzelali, bo on u mnie na kreskę wino kupował, a jeszcze nie oddał- pani Małgorzata (40 lat) z osiedlowego sklepiku Kuźnia Przeznaczenia.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0

GG- 32949763

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #48 : Listopada 05, 2013, 09:20:49 »

I jak zwykle nie ma nic napisane o tunelu....

Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV

Sołtys Gminy Zimna Wódka
Komendant Milicji Narodowej w KGH
Komisarz do Spraw Wewnętrznych
Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #49 : Listopada 05, 2013, 09:22:45 »

Ta nowa formuła jest genialna! Gratuluję!

I jak zwykle nie ma nic napisane o tunelu....

Jest. "Kolejny szalony projekt!".

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0

GG- 32949763

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #50 : Listopada 05, 2013, 09:26:53 »

O przepraszam,nie zauważyłem.

Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV

Sołtys Gminy Zimna Wódka
Komendant Milicji Narodowej w KGH
Komisarz do Spraw Wewnętrznych
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #51 : Stycznia 11, 2014, 06:39:50 »

Biuletyn Rolniczy

Hajda Chłopy!

No i kolejny rok nam zleciał. Tak byłem zajęty tego zajścia celebrowaniem, że aż Biuletyn mi się spóźnił. Ale nic to, za to teraz syte wydanie możecie przeczytać, jeśli tylko znacie tą sztukę. W roku nowym częściej będę trudził się pisaniem dla was słów prawdy.
A na polu…
          No na polu to nuda, bo zimno teraz to i co czynić? Zwierząt doglądać, dziki z pola płoszyć, na ryby ruszyć – ot jakie zajęcia można teraz na wsi przedsięwziąć. Dopiero za miesięcy kilka nasiona w ziemi się przebudzą. Ale Gubernia czuwa. Władze nasze rozsiały po regionie całym zespoły uli, pasiekami zwane. Pożytku z tego będzie co nie miara, a na dodatek miód weerlandzki w szranki stanie z cukrem hirschberskim, co to od którego dzieciom wypadają zęby. Ochotników do pracy w nich poszukujemy, acz zajęcie to niebezpieczne, gdyż bartnik taki narażony bezustannie na kąsanie owadów. Tfu, tfu, już mi się obeszło to wsiowe gadanie, zaczynamy reporterskie pisanie:

Nowa kadencja – nowe skandale

Kilka tygodni temu odbyły się wybory do Parlamentu ZSKHiW. Po pierwszej turze wybory okazały się ustawione i wystarczającą ilość głosów zdobył tylko Erick Monde. Laszk Młynariew, Bartosz Derikor, Katha Joanna De Vill i Ciecierad Ciecieląg zostali zmuszeni do krwawej, bratobójczej walki o 3 pozostałe miejsca. Na szczęście do tego nie doszło. Król błędnie zinterpretował jedną z wypowiedzi Kathy  jako rezygnację z dalszego kandydowania. Mimo, że sprawa została wyjaśniona Katha odeszła z ZSKHiW. Wszyscy podziwiamy tą bohaterską walkę z krwawym reżimem.                   
           Życie jednak toczy się dalej. Rozpoczęły się pierwsze obrady nowej kadencji. Nowym Archokassą ze względu na brak kontrkandydatów został niesławny Młynariew. Wszyscy przestraszyli się tego podstępnego osobnika. Na szczęście można jeszcze uratować godność stanowiska premiera. Przed siłami zła w postaci Budzimira bohatersko broni go Erick Monde.

Nie o taką Rozpierduchę walczyliśmy!

Tak właśnie skandują członkowie Stowarzyszenia Obrońców Rozpierduchy. Ci niepokorni działacze społeczni są zdruzgotani gwałtem wyrządzonym na dawnej gminie Rozpierducha (dziś Zachełmie). Po pierwsze klika trzęsąca ZSKHiW, zwana też Starszyzną, zmieniła nazwę regionu na Zachełmie.

-To Zachełmie to to od hełmów jest! Co, że niby tu zakute łby mieszkają? – zarzuca władzom GW pani Jadwiga (53 lata)

To jednak nic w porównaniu z tym co zrobiono z wsią stołeczną. Całkowicie ją przebudowano, zmieniając w jakiegoś cyfrowego molocha. Na dodatek nikt nie zapytał o opinię konserwatora zabytków!

-Przecież to wrzód na zdrowej tkance naszej gminy! – ubolewa pani Rzepicha (65 lat)

Stowarzyszenia Obrońców Rozpierduchy już szykuje pozew. Muszą się pośpieszyć! Podobno Wielebny zamierza nadać wsi prawa miejskie. Brrr… Miejmy nadzieję, że to tylko plotka.

Transportowe spekulacje

Tymczasem w GW, a właściwie w Aralii zakończono budowę pierwszego transjądrowego Tunelu Polinu. Można przejechać nim z weerlandzkiego miasta Suche Tataraki do aralskiej wsi Czujki. Jest jeden problem. Otóż opłaty za podróżowanie Tunelem są bardzo niskie! Tak niskie, że Tunel nie przynosi zysków! To ewidentna zmowa cenowa. Niezależni przewoźnicy na linii Aralia-normalne ZSKHiW już szykują pozew.

-Ja od czterdziestu lat pływam do Aralii i z powrotem. A tu takie świństwo, prawda? Przyszli w nocy, Tunel postawili i nikt już nie pływa moim statkiem, prawda? No bo widzi pan, ten Tunel tak jakby eee... ścina trasę no to tak jakby szybciej wychodzi, prawda? – wyjaśnia pan Maciej (35 lat), właściciel promu kursującego na linii Aralia-ZSKHiW.

Bandyci, podpalenie, samobójstwo, krew, emocje, łzy…

Jak do tego doszło? Podsumujmy: Katha Joanna De Vill założyła sieć sklepów Pantofelek, co jest wielkim triumfem weerlandzkiej myśli biznesowej. Nie spodobało się to oczywiście: Hirshbergom! No właściwie nie tylko Hirshbergom ale i Dziabadusze.  Krótko rzecz ujmując: grupy bandziorów, jedna kierowana przez pana Von Richtoffena, druga przy aprobacie pana Serano-Lopeza, zaatakowały i zniszczyły 2 oddziały sieci sklepów Pantofelek. Ale jakie sklepy: w budowie czyli nienarodzone! Skandal i aborcja! Milicja zadziałała rzecz jasna szybko i sprawnie, zatrzymując agresywnych Hirschbergów, a także Ramona Serano Lopeza. Ten po krótkim przesłuchaniu, trafił do aresztu gdzie po niespełna pół godzinie popełnił samobójstwo! Rzecz jasna nikt nic nie zauważył. Milicja prowadzi dochodzenie w tej sprawie. Co doprowadziło do tego strasznego finału? Zastraszenie, prześladowania? Być może, ale smutna prawda jest taka, że za wszystkim stoi znieczulica społeczna wywołana przez brutalne gry komputerowe!
           Dodajmy, że niedługo potem ZSKHiW opuściła Katha Joanna De Vill, argumentując to (jakżeby inaczej) wielkim wewnętrznym spiskiem. Niestety nie możemy tego wiecej skomentować, bo  niezależnie od obranej przez nas argumentacji, ktoś by się obraził.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #52 : Stycznia 11, 2014, 06:48:17 »

Obrazek pojawił się już w artykule o KGH na micropedii, ale tam ludzie mają krawaty, więc nie ma problemu.

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #53 : Stycznia 11, 2014, 10:55:31 »

No a niby skąd go wziąłem? Ha ha ha żart!

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Zarząd firmy ObrzyneX
Mieszkaniec
*

Posłuch 0

« Odpowiedz #54 : Stycznia 13, 2014, 08:24:36 »

Wy jeszcze ją bronicie? Wstyd!
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #55 : Stycznia 13, 2014, 09:01:23 »

Katha była Weerlandką, więc musimy ją bronić.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Zarząd firmy ObrzyneX
Mieszkaniec
*

Posłuch 0

« Odpowiedz #56 : Stycznia 13, 2014, 09:04:01 »

Całą prawdę powinniście powiedzieć o niej!
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #57 : Stycznia 13, 2014, 09:05:01 »

Chamstwo, biedaszyby i w ogóle.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #58 : Stycznia 27, 2014, 09:35:16 »

Biuletyn Rolniczy

Hajda wieśniacy!

Na polu śnieg i nie ma co robić. To może chociaż poznacie trochę świata i zażyjecie normalnego języka:

Arkadiusz II Filip buduje pałac z kości swych wrogów! Weerlandczycy zażenowani, ludy barbarzyńskie niewzruszone.

E-mail z taką informacją otrzymaliśmy wczoraj od anonimowego nadawcy ukrywającego się pod pseudonimem b1.zerom. Człowiek ten (chociaż kto wie…) twierdzi, że jest członkiem supertajnej jednostki wywiadowczej i przez lata przebywał w bliskim otoczeniu naszego monarchy. Dzięki temu poznał wszelkie królewskie sekrety. Według niego Arkadiusz II Filip wznosi sobie gdzieś na Żuławach okazałą posiadłość , a jej jedynym budulcem są kości ludzi poległych w wojnach z Joksymilem. Nasz reporter już pojechał potwierdzić te wiadomości. Musimy jednak odpowiedzieć na drugą część tajemniczego  e-maila. Anonim chętnie przekaże nam więcej tajnych informacji, pod warunkiem, że do 31.01 przekażemy mu 100 000 loli w gotówce. Pieniądze te mamy spakować do worka po mące i zostawić pod hydrantem na skrzyżowaniu ulic 25 maja i Sosnowej w Hirschberg-Arkopolis. Nie wiemy, czy uda się tyle zebrać.

Eksluzywny wywiad z Bartoszem Derikorem – najlepszy komentarz dla obecnej sytuacji ZSKHiW!

(Biuletyn Rolniczy)-Jak Pan się czuje po przegranej walce o fotel Premiera? Czy to prawda, że po obwieszczeniu wyników głosowania grał Pan nieprzerwanie przez 25 godzin w Mount & Blade: Warband?

(Bartosz Derikor)-Czuję się absolutnie doskonale! Co do Warbanda to ohydna, niewyobrażalna wręcz potwarz. Grałem 26 godzin!

(BR)-Jaki jest Pana stosunek do nowego Premiera i  protestujących przeciwko niemu Weerlandczyków?

(BD)-Stosunki z Erickiem, o Prabudzimirze, to obrzydliwe! Nie utrzymuję z nim żadnych stosunków! Chwała tym, co protestują!

(BR)-Czy to prawda, że panicznie lęka się Pan zamachu na swoje życie? Wielu sugeruje, że po zdobyciu władzy Erick Monde brutalnie rozprawi się z przeciwnikami politycznymi...

(BD)-Boję się, ale cóż poradzić? Jedyne co mi pozostaje to zabrać jak najwięcej wrogów ze sobą!

(BR)-Czy pański nowy projekt,  SWEK, realizowany jest zgodnie z planem? Niektórzy niezależni badacze z Wydziału Geologii Podmorskiej Aralskiej Jednostki Zamiejscowej UH twierdzą, że coś jest nie tak. Niedowierzają oni w tak szybkie i zdecydowane postępy…

(BD)-Te gargantuiczne sukcesy to efekt ogromnych funduszy i kompetentnych pracowników- Aralczycy nie mają żadnego z tych elementów i nam zazdroszczą!

(BR)-Myśli Pan, że Ametyst Faradobus może zdobyć poparcie Aralczyków i dokonać zamachu na życie naszego aktualnego monarchy?

(BD)-To absolutnie niemożliwe! Przecież okrutnie nam panujący Król Arkadiusz II Wettyn jest jeszcze młody to i się obronić może. Zresztą przy różnych wydarzeniach zawsze miał plot armora czy jakoś tak co czyniło go nieśmiertelnym!

Parlamentarzyści przyłapani na melanżu!

Te szokujące zdjęcia zostały zrobione 26.01 w Kaer Moher. Widać na nich kilku posłów (nie wiemy którzy to konkretnie – ciężko ich rozpoznać bez makijażu) pluskających się w basenie i popijających alkohol. Mieszkańcy Laszkbergu są zdruzgotani:

- Rachunki za wodę taaakie wysokie, a oni sobie kilkaset litrów zmarnowali – mówi zdruzgotany pan Witold (34 lata) – znaczy byłyby taaakie wysokie jakby był wodociąg…

- A do nas przyjechać to nie łaska? – pan Gnierat (57 lat), zastępca kierownika państwowego ośrodka wypoczynkowego nad WNB.

Rządząca elita zdradza narodowe ideały – wyuzdany kapitalizm rośnie w siłę!

Jak wiadomo naszym państwem rządzą oligarchowie. Ludzie ci ostatnio ostatecznie porzucili sprawy państwowe na rzecz prywaty – Arkadiusz II Filip i Laszk Młynariew założyli korporacje (zapożyczenie z hamerykańskiego: corporejszyn)! Te monstrualne firmy chcą przejąć kontrolę nad wszelkimi dziedzinami życia. Szczególną grozę budzi działalność Mrocznej Korporacji, kierowanej przez Młynariewa. Firma ta produkuje płyn o nazwie Nozz-a-la. Jak zdradził nam jeden z pracowników MK, Nozz-a-la jest w istocie odrdzewiaczem wzbogaconym o substancje uzależniające!

-Ludzie nie kupujcie tego, to zabija! – informuje pan Kombajn (29 lat) dyrektor wytwórni soków owocowych SmakKija.

-Tym co najwyżej można szczur tłuc! - stwierdza pan Chociebąd (60 lat) weerlandzki szaman.

Stronnictwo "Zdrowa Młodzież" już szykuje pozew...

Reklama:

Nozz-a-la wspaniale orzeźwia i przeczyszcza jelita!

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #59 : Stycznia 27, 2014, 09:43:45 »

Całe szczęście, że nie czytam takich zboczonych pism. Niedługo to to jednak będzie nawet na Planecie, skandal!

Poza tym gratuluję wyśmienitego wydania.

Strony: 1 2 3 [4] 5 6   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.037 sekund z 19 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 19.

[show queries]