Jak zapowiadałem w Parlamencie w czasie mojego urzędowania na stanowisku komisarza ds. wewnętrznych tworzona będzie Kronika w której przynajmniej raz na kilka dni publikowane będą najważniejsze informacje odnośnie wydarzeń w naszym Królestwie.
Za jakiś czas Kronika może stać się ważnym źródłem wiedzy historycznej o naszym kraju. Prosiłbym wszystkich o niekomentowanie w tym wątku, gdyż będzie to zakłócanie informacji dla potomnych.
Zaczynam :
30 stycznia 2012,
Wczoraj nowo wybrany Parlament przyjął Pierwszy Rząd Krzysztofa Septimusa z Mistrzem Budzimirem jako Wicepremierem, Królem jako komisarzem ds. dyplomacji, Laszkiem Młynariewem jako komisarzem ds. armii i zbrojeń i Andrzejem Swarzewskim jako komisarzem ds. wewnętrznych. Wkrótce ma odbyć się audiencja u Króla w czasie której przyjęty zostanie rząd.
Oprócz tego ostatnio widać aktywne działanie wojska, szczególnie Brygady Nowa Hirschbergia, Sił Lądowych oraz Naczelnego Wodza.
Szlachcianka Pansy Anclar stworzyła biuro podróży. Większość samorządów działa tworząc gazety, domy kultury, muzea i nowe gminy.
Zapowiada się, że w najbliższym czasie Zjednoczone Socjalistycznego Królestwo zobaczy aktywność jakiej jeszcze tu nie było!