Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #30 : Czerwca 18, 2013, 10:06:09 » |
|
Pieruna, od dawna nic się nie działo na naszej Akademii. Czas coś z tym zrobić. Nie możemy pozwolić by ta wspaniała instytucja umarła.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #32 : Czerwca 19, 2013, 02:23:30 » |
|
Jeżeli masz jakiś pomysł to daj mi zlecenie. Jeżeli dasz mi tytuł dra inża to się zgodzę.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #33 : Października 17, 2013, 05:37:21 » |
|
Na biurku Rektora leży kartka:
Towarzyszu Rektorze,
chcę mieć doktorat z chemii. Co muszę uczynić?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Października 17, 2013, 05:40:34 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #34 : Października 17, 2013, 08:27:45 » |
|
To bardzo proste. Wystarczy, że określisz ilość cząsteczek w podanej reakcji:
As2S3 + HNO3 + H20 -> H3Aso4 + H2SO4 + NO
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #35 : Października 17, 2013, 08:43:47 » |
|
Naprawdę tylko tyle? W takim razie chyba logiczne, że trzeba wykreślić literki i dodać do siebie cyferki.
Czyli jakieś 20.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #36 : Października 17, 2013, 08:55:53 » |
|
Ja bym powiedział że 17 ale ja się zbytnio na tym nie znam.
|
|
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #37 : Października 17, 2013, 09:11:53 » |
|
Nie o to chodziło. Określ ile powinno być poszczególnych cząsteczek, aby ilość atomów zgadzała się po obu stronach równania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #38 : Października 17, 2013, 09:24:13 » |
|
Że niby współczynniki stechiometryczne? (czy jakoś tak)
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #39 : Października 18, 2013, 10:32:58 » |
|
A po co mi takie rzeczy wiedzieć? Wlewa się jedno do drugiego i po sprawie.
No to tak: po jednej stronie mamy dwa asy, trzy te S, 21 wodórów, jedno N i trzy O. Po drogiej jest pięć wodórów, jeden as, dziewięć O, jeden S i jedno N.
No więc tego:
As2S3 + 4HNO3 + H20 -> 2H3AsO4 + H2SO4 + 4NO
Pewno jest dobrze, więc nie musisz sprawdzać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #40 : Października 18, 2013, 12:08:21 » |
|
Nie jest dobrze. W substratach jest 6 wodorów, a w produktach 8.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #41 : Października 18, 2013, 12:10:33 » |
|
Przecież w ostatniej cząsteczce dałeś H20 zamiast H2O.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #42 : Października 18, 2013, 12:17:17 » |
|
E jak to, przecie każdy głupi wie, że nie ma takiej cząsteczki. Przyjmijmy że to jednak O i spróbuj jeszcze raz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #43 : Października 18, 2013, 12:24:04 » |
|
Co za skandal. Chciałeś mnie skompromitować, ale ja się nie dałem!
Substraty: As- 2 S- 3 H- 3 N- 1 O- 4 Produkty: H- 5 As- 1 S- 1 N- 1 O- 9
As2S3 + 2HNO3 + 5H20 -> 2H3AsO4 + 3H2SO4 + NO
Te same duże cyferki utrudniają sprawę, ale i tak pewnie jest dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #44 : Października 18, 2013, 12:48:28 » |
|
To było w 1 Gimnazjum... ludzie.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|