Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 03:48:16 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Majątek Faradobushof  (Przeczytany 5112 razy)
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #60 : Maja 13, 2014, 07:45:39 »

Ale to niby pojawienie się z... pośladków grupy Meksykanów, to było rozwijanie wątku? Poza tym, to chyba jestem podobnie zdezorientowany jak Budzimir.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #61 : Maja 13, 2014, 07:53:57 »

Jacy Meksykanie, sorry ale wk*rwiłem się, kolejna osoba która uważnie czyta moje posty. Tutaj nie ma kur*a meksykanów, Mafia jest z Palermiańczyków, których przybycie jest wyjaśnione w dziesiątkach tematów, moja władza nad nimi też. A Meksykanie, ci sprzed kilku miesięcy to przybyli z dawnych ziem Cesarstwa Aztec o czym też już pisałem masę razy, nie bawcie się w Mondego.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #62 : Lipca 01, 2014, 02:28:47 »

Właśnie sportową bryką wjechał czcigodny Amek
I obiegłszy dziedziniec zawrócił przed ganek,
Wysiadł z samochodu; jelenie porzucone same,
Szczypiąc trawę ciągnęły powoli pod bramę.
We dworze pusto, bo drzwi od ganku zamknięto
Zaszczepkami i kołkiem zaszczepki przetknięto.
Podróżny do folwarku nie biegł sług zapytać;
Odemknął, wbiegł do domu, pragnął go powitać.
Dawno domu nie widział, bo w dalekim mieście
Prowadził rabunki, końca doczekał nareszcie.

Z uwagi na fakt, że jestem już niemalże oficjalnym właścicielem Palikotau postanowiłem rozpocząć odbudowę majątku w celu uczynienia go jeszcze bardziej monarchosocjalistycznym i efektownym ku chwale Hirschbergii. Część mieszkańców zginęła lub została ranna na wojnie, zatem byłem zmuszony ściągnąć tu tajnych weerlandzkich jeńców najemnych robotników z Austro-Węgier. Za jakiś czas wyślę również prywatne wojska na Step, aby nałapali mi jakiś koczowników.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #63 : Sierpnia 20, 2014, 08:36:41 »

W ramach powszechnej faradobizacji moich majątków zdecydowałem się zmienić nazwę dwóch wsi w Palikotau. Mandorf został dziś Czerskiem, a Bartburg przemianowałem na Aachen. Nowe nazwy są dużo dźwięczniejsze i chwalebne.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #64 : Sierpnia 28, 2014, 10:54:28 »

Od kilku tygodni w majątku Palikotau trwają żniwa. Tradycyjnie wynająłem wielu robotników spoza Czerska i Aachen, głównie z zagranicy (bo taniej). Zboże zostanie zebrane i przetransportowane do magazynów. Część zbiorów mieszkańcy moich dóbr zatrzymują na własność.

Zbiory zostaną sprzedane na rynkach krajowych i zagranicznych. Już wkrótce przetransportujemy je Rzeżuchą do Drasna.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #65 : Października 08, 2014, 04:56:25 »

Nadeszła jesień, zatem pora rozpocząć zbiory roślin bulwiastych. W całym majątku mieszkańcy, złodzieje, głodująca okoliczna ludność i robotnicy rolni zbierają solne buraki oraz kartofle. Wszystko pod czułym okiem żołnierzy z 1. Zmotoryzowanej Drużyny Piechoty KRF, którzy pilnują zbiorów. Po części zostaną one wykorzystane na terenie majątku, jednak większość zostanie sprzedana. Mimo to rozważam ufundowanie w Palikotau zakładu, który będzie pozyskiwać sól z buraków. Jeżeli moje obliczenia okażą się słuszne, wówczas wybiorę jakieś godne miejsce.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #66 : Października 24, 2014, 04:13:12 »

Zbiory powoli dobiegają końca. Solne buraki trafiają do magazynów i do tych no... rafinerii. Kartofle niemal w całości sprzedam Kompanii Faradobusów, która wykorzysta je do wyżywienia uczestników ekspedycji brytyjskiej. Za kilka dni zakończa się ostatnie wykopki i inne prace, po czym moi wojacy będą musieli przepędzić robotników sezonowych z Palikotau.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #67 : Listopada 11, 2014, 05:14:30 »

Na teren Majątku wjechał konwój składający się z kilku limuzyn oraz samochodów wojskowych i transportowych. W jego skład wchodzą zarówno żołnierze Królewskich Sił Lądowych, jak i milicjanci z HOMO. Chwilę później przybywa także rodowa 1. Zmotoryzowana Drużyna Piechoty, prowadząc wziętych w jasyr niewinnych wściekłych i agresywnych Dzikich z Wielkiego Stepu.

Główna kolumna kieruje się w stronę zamku.

Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #68 : Listopada 11, 2014, 06:00:07 »

Pod majątek podjechała czarna limuzyna, z której po chwili wyszedł Tobiasz von Richtoffen w garniturze swojego dziadka, Vita di Corleone z Palermiańskiej mafii, z cygarem w ustach i whiskey w lewej ręce.

-Przybyłem!

Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #69 : Listopada 11, 2014, 06:18:22 »

No ja też już jestem.

Dyrektor IBW,

Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0

« Odpowiedz #70 : Listopada 11, 2014, 06:57:36 »

Przybyłem i ja!
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #71 : Listopada 11, 2014, 07:41:41 »

Dzień dobry wszystkim. Na początek wypijmy.

Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #72 : Listopada 11, 2014, 08:24:03 »

Tobiasz podnosi kielona kieliszek

-Zdrowie! Niech żyje Król!

Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #73 : Listopada 12, 2014, 03:54:12 »

Towarzysze,

sytuacja zmienia się z każdym dniem i nim Was zwołałem, nie wiedziałem jak będzie ona wyglądała dziś. Po rozmowie z władzami Weerlandu doszliśmy do porozumienia. Nie dojdzie najpewniej do żadnej akcji przeciwko władzom centralnym, a GW nie zamierza dokonywać secesji.

Aby nie było, że marnujemy publiczne piniondze należy rozważyć jednak kilka kwestii. Na początek chciałbym porozmawiać na temat Ludowego Ruchu Czerwonej Gwiazdy, który sieje niepokój i zamęt na południowym wschodzie KGH i z którym trzeba coś zrobić. Nie ukrywam, że martwi mnie haniebna niechęć tow. Makłowa do Rodu Faradobusów, który jest zbiorowym reprezentantem Sternika na Polinie. Kto wie, może na terenach gdzie wpływy ma LRCG obsikuje się miejsca nawiedzane niegdyś przez naszego Wodza?

Druga kwestia to osoba Arbuza, który przedwczoraj usiłował dokonać zamachu stanu i skrzywdzić moją osobę! Czy takie zachowanie może ujść na marne? Czy raczej należy podnieść na zbrodniarza surową rękę ludowo-szlacheckiej sprawiedliwości?

Przy okazji macie to. Jakby ktoś coś.

Ametyst podaje trójce gości wyniki wyborów.

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #74 : Listopada 12, 2014, 11:02:53 »

Z całą pewnością rozwiązanie problemu antyrojalistycznej postawy jest ważne, lecz są sprawy ciągnące się miesiącami i skutecznie ograniczające dobrobyt i ogólną szczęśliwość Ludu Szlacheckiego. Mowa o Hockerbergu, zrabowanym i zniszczonym przez stronę weerlandzką. W Grabben został poczynione wszelkie przygotowania do odzyskania góry na stałe i mieszkańcy będą srodze zawiedzenie jeśli do tego nie dojdzie. Wielce prawdopodobne, że gdyby władze nie skorzystał z okazji, jaka się nadarza i nie odebrały jedynej góry kontynentalnego ZSKHiW, lud może spontanicznie przystąpić do ofensywy na GW. Dlatego też postuluję, wymuszenie na Weerlandczykach, jako winnych całego zamieszania, związanego z próbą zamachu stanu, zwrotu Dumy Hirschbergii.

Dyrektor IBW,

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.028 sekund z 20 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 20.

[show queries]