|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #195 : Sierpnia 23, 2014, 03:14:28 » |
|
Innowacja! Budzimirze mam dla ciebie nowy wynalazek, są to nowe zwierciadła do teleskopów i aparaty robiące doskonałe zdjęcia. Oto próbka zrobiona przez dawne sondy Aryun (załączniki). Jak go używać możesz znaleźć tu: http://en.spaceengine.org
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #196 : Sierpnia 23, 2014, 04:21:07 » |
|
A cóż to za obiekty widoczne na owych fotografiach?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #197 : Sierpnia 23, 2014, 07:15:03 » |
|
Powiedziałbym wam, ale Budzimir mógłby się zdenerwować.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #198 : Stycznia 10, 2015, 09:47:16 » |
|
Dzień dobry, ja mam taki jeden pomysł. Polega on na budowie olbrzymiego działa jonowego, którym moglibyśmy zestrzeliwać bialeńskie satelity i statki kosmiczne asteroidy zagrażające Polinowi. Budowa tak wielkiej instalacji jest jednak zbyt wielkim wyzwaniem dla samej tylko Filii nr 2 i właśnie dlatego zwracam się o pomoc do Centrali. Może gdybyśmy połączyli siły, udałoby się zrealizować to wspaniałe przedsięwzięcie. Załączam wstępny projekt: 
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #199 : Stycznia 10, 2015, 10:15:29 » |
|
Budować takie rzeczy gdy w kraju kryzys i na nic nie starcza.... panie Młynariew... Osobiście jestem zdecydowanie przeciwny temu projektowi
|
|
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #200 : Stycznia 10, 2015, 10:32:39 » |
|
W sumie mówiłem o zmienianiu kursu asteroid tak, żeby spadały na Pollin i niszczyły ziemie Dzikich, jak starałem się o ten stołek, więc pomysł Towarzysza bardzo mi się podoba. Centrala przystąpi do projektu. Tylko teraz jakie są nasze możliwości? Mamy niecałe 10 mln loli. Trochę więcej, jak uda nam się np. obrabować SWEK i pozyskać dotacje. Nie wiem jak bogata jest Filia nr 2. Poza tym, musimy ustalić jakoś podział pracy i kosztów i ogólnie plan całego przedsięwzięcia. Najpierw trzeba będzie wycenić obiekt ale ma Towarzysz jakieś już bardziej szczegółowe pomysły, dotyczące samej budowy działa? Budować takie rzeczy gdy w kraju kryzys i na nic nie starcza.... panie Młynariew... Osobiście jestem zdecydowanie przeciwny temu projektowi Ale jak to nie starcza? Mamy kryzys ale w żadnym wypadku nie jest on gospodarczy.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #201 : Stycznia 10, 2015, 10:56:37 » |
|
Ależ pieniądze to nie problem! Wszak jesteś premierem, możesz załatwić IBW coś ekstra. A co do samej konstrukcji działa, to ładunek zjonizowanego gazu będzie przyśpieszany za pomocą pola magnetycznego indukowanego w kolejno włączanych cewkach, o w ten sposób:  Ten pocisk zastąpimy plazmą. Warto dodać, że broń takiej konstrukcji była niegdyś testowana przez Filię nr 2.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #202 : Stycznia 10, 2015, 11:06:45 » |
|
No tak, pamiętam, że coś takiego już skonstruowaliście. A o tym, że jestem premierem nie pomyślałem. Rzeczywiście rząd może pomóc w budowie(kurde bela, Wielki Sternik przecież przeforsował ustawę, zgodnie z którą powinienem przyznawać subwencje budżetowe wszystkim instytucjom państwowym, które ich potrzebują). Złóżcie wniosek o wycenę, a ja spróbuję dowiedzieć się czy Tobiasz zamierza wrócić, bo nie wiem czy mam oficjalnie objąć jego stanowisko czy nie.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #203 : Lipca 03, 2015, 09:09:50 » |
|
Podjąłem próbę sprowadzenie Premiera Tysiąclecia do świata żywych, aby ten ocalił ZSKHiW przed marazmem. Z mniej ważnych rzeczy, uznałem za potrzebne zebranie informacji na temat zatrudnienia w IBW. W końcu, jak każda tego typu instytucja, musi przynosić straty, a ja, jako jej dyrektor, muszę wiedzieć jakie. Od teraz odpowiednie służby będą dowiadywać się kto w Centrali IBW nad czym pracuje i za ile. Kiedy już się tego wszystkiego dowiem, przekonam filie do uczynienia tego samego. A kiedy się dowiem? Jak mi się będzie chciało napisać stosowny raport do samego siebie.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2015, 11:08:24 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg »
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #205 : Kwietnia 03, 2016, 04:58:40 » |
|
Co robimy z Centralą IBW? Proponuję przenieść główną siedzibę na Kontynent, a Aralię traktować już wyłącznie jako poligon kosmiczny.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #206 : Kwietnia 06, 2016, 08:17:28 » |
|
Ale po co? I jaką to komu robi różnicę? Zakładając, że się ożywię razem z prowadzonymi przeze mnie instytucjami, będzie o tylko pozbawienie Aralii resztek jakiegokolwiek jej potencjału i znaczenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #207 : Kwietnia 07, 2016, 01:04:02 » |
|
Kto właściwie teraz zajmuje się ochroną IBW? I gdzie dokładnie leży Centrala?
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #208 : Kwietnia 23, 2016, 02:47:34 » |
|
Znaczy, ochrona chyba się nie zmieniła odkąd pamiętam, a Centrala leży dokładnie tam, gdzie ekolodzy organizowali protesty przeciw hodowli dinozaurów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|