|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #150 : Października 15, 2013, 03:18:22 » |
|
art. 23. 1. Aralska Armia Narodowa zobowiązana jest do udzielenia wsparcia Siłom Zbrojnym ZSKHiW, w wypadku agresji państwa trzeciego. 2. Siły Zbrojne ZSKHiW zobowiązane są do obrony terytorium Aralskiego Regionu Autonomicznego, w wypadku agresji państwa trzeciego. Jednocześnie władze Aralskiego Regionu Autonomicznego zobowiązane są wówczas do udzielenia zgody na pobyt na terytorium Aralskiego Regionu Autonomicznego dodatkowych jednostek Sił Zbrojnych ZSKHiW. 3. Nie są dozwolone ataki wymierzone przeciwko ludności cywilnej Aralskiego Regionu Autonomicznego.
Wygrałeś. Hameryka to nie państwo. W sumie to teraz sobie uświadamiam, że nasz rząd powinien powołać przedstawiciela swego ds. aralskich.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #151 : Października 15, 2013, 08:35:36 » |
|
2. Aralska Armia Narodowa jest formacją defensywną, co oznacza, iż nie jest uprawniona do prowadzenia działań zbrojnych poza granicami Aralskiego Regionu Autonomicznego bez zgody odpowiednich władz Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu.
Przecież wyrażamy zgodę. Ten krótki fragment mówi coś innego, zgadza się? Oddziały defensywne są do obrony, a nie do ataku.
No to chcieliśmy żebyście bronili nas przed hamerykananinami. Nikt nie prosił żebyście zaatakowali ich kraj za portalem.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #152 : Października 16, 2013, 11:06:03 » |
|
Laszku, ale jak pomagać ma wojsko, które z założenia jest defensywne? Wiesz co to defensywa? Nie wspominając o tym, że AAN ma trzy statki- jak mamy Wam pomóc- hę?
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #153 : Października 16, 2013, 06:54:30 » |
|
Sądzisz, że nie da się pomagać w obronie, a jedynie w ataku? To dla mnie kolejna inspiracja do wykładu na UH.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Października 17, 2013, 04:47:30 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg »
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #154 : Października 16, 2013, 08:50:58 » |
|
Aralia ma 3 statki wojenne? Gratuluję! W końcu po co flota wyspiarskiemu regionowi?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #155 : Października 17, 2013, 03:37:04 » |
|
Aralia ma 3 statki wojenne? Gratuluję! W końcu po co flota wyspiarskiemu regionowi?
Laszku, a co ja mogę? Od 9miechów nie mogę NIC w Aralii zrobić. A Gieorgij potrafi tylko znikać. A propos- rozmawiałem z nim na gg- jest szansa, że wróci, ale nie wiadomo kiedy. Sądzisz, że nie da się pomagać w obronie, a jedynie w ataku? To dla mnei kolejna inspiracja do wykładu na UH.
To zaproponuj- jak AAN ma pomóc (jako wojska defensywne)?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #156 : Października 17, 2013, 04:49:45 » |
|
mnei Nie wiem czemu służyło w tej rozmowie podkreślenie zwykłej litrówki. To zaproponuj- jak AAN ma pomóc (jako wojska defensywne)? To jako wojska defensywne, to się pomaga w obronie, a my się broniliśmy, więc do obrony stolicy mogliście coś wysłać i to by było jak najbardziej defensywne.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #157 : Października 17, 2013, 09:26:39 » |
|
Wydaje mi się że ta rozmowa trochę nie ma sensu.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #158 : Października 18, 2013, 10:19:38 » |
|
Jeżeli ludziska dyskutują, to nawet ma sens. Inna sprawa, że warto utworzyć nowy wątek.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #159 : Października 18, 2013, 10:40:45 » |
|
Jeśli dostanę taki rozkaz od króla (bo on jest teraz głównodowodzącym?) i napisze jak mam pomóc to nie ma problemu. A dużo wojsk posłać nie mogę bo sam mam nie wiele (35tys. nie licząc załóg okrętów). A kraju też musi ktoś bronić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #160 : Października 18, 2013, 10:41:23 » |
|
W zasadzie to już straciłeś okazję. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #161 : Października 18, 2013, 11:12:31 » |
|
Jaka szkoda... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #162 : Października 28, 2013, 10:45:48 » |
|
Rozpoczynamy w najbliższym czasie, tworzenie kwarcowej sztucznej szczęki dla Ramona.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #163 : Października 29, 2013, 06:58:56 » |
|
Chciałbym wnioskować o sporządzenie projektu nowej Ruchomej Kwatery Głównej naszych wojsk, według pomysłu tow. marsz. Młynariewa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #164 : Października 29, 2013, 07:07:38 » |
|
Na kiedy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|