Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 09:07:45 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Monarchosocjalizm mój nie jest z tego świata  (Przeczytany 1099 razy)
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« : Sierpnia 29, 2023, 10:50:29 »

Towarzysze,

kiedy dwa lata temu wskrzeszaliście forum, nie mogłem pomóc z powodów, o których raczej nie zamierzam opowiadać. Fabularnie spędziłem kilka lat na wschodzie wśród Dziabaduch. Próbowałem zajrzeć tutaj jakoś wiosną, ale forum nie było. Pogodziłem się zatem z myślą, że nie wróci. A jednak jest dostępne, chociaż nie odniosłem wrażenia aby było żywe. Pogodzony z myślą o jego zniknięciu postanowiłem niezależnie rozwijać ostatecznie nierozwinięte nigy motywy dziabaduskie mojej mikronacyjnej twórczości - na nich też najbardziej chyba będę się chciał skupić niezależnie od tego czy ZSKHiW miałoby zostać trwale reaktywowane czy też nie. Nie o tym jednak teraz.

Skoro istnieje cień szansy na powrót, chcę się zaangażować ponownie, niosąc Wam ideę monarchosocjalizmu nie z tego świata. Zasadnicze pytanie: czy jest do czego wracać? Bo chciałbym uniknąć reanimowania mikronacji w praktyce jednoosobowej (traumy wyniesione z Tirimudzii są zbyt silne), a na dłuższą metę nawet sprowadzenie jakichkolwiek nowych obywateli (o ile to możliwe) i tak nie powiedzie się przy pustym forum.

Dlatego też zanim zacznę głosić nauki o monarchosocjalizmie nie z tego świata, chcę zorientować się we wszystkim, co mnie ominęło przez ostatnie dwa lata oraz w planach na przyszłość (bo moje siłą rzeczy są niekatulane i chcąc robić cokolwiek muszę w dużej mierze wystartować od zera - nie zakładam bowiem, że od lata 21 roku nie zmieniło się zupełnie nic w porównaniu z czasami, kiedy jeszcze bywałem aktywny). Ze swojej strony mogę zaoferować nieprawdopodobnie duże zasoby czasu wolnego jak na obecny etap realnego życia i dość sporo pomysłów do realizacji, o ile tylko będę miał z kim coś robić. To jak, Towarzysze? Pomożecie?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2023, 06:24:49 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg » Zapisane

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 30, 2023, 12:24:08 »

Ja generalnie zgadzam się z myślą obecnego Premiera, że ZSKHiW osiągnęło najwyraźniej poziom realnego monarchosocjalizmu i obecna cisza na forum jest wyłącznie skutkiem tego stanu. Natomiast może kwestia jest taka, że w nowej formule, której wypracowanie uważam za jak najbardziej możliwe, forum nie musi pełnić funkcji podstawowej, a jedynie pomocniczą... Krótko mówiąc możemy traktować ZSKHiW jako rodzaj uniwersum, które realizowane będzie na różnych platformach reala oraz internetu.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #2 : Sierpnia 30, 2023, 05:10:33 »

Witam ponownie Towarzysza,
wielki wysiłek sprzed dwóch lat niósł nadzieję. Wróciła większość starej gwardii, był nowy rekrut, lecz niestety ludzie wykruszali się i po kilku miesiącach forum zamarło. Później nastąpiły jeszcze wstrząsy wtórne na wczesną wiosnę 2022, ale i one zawiodły. Winię Laszka Młynariewa. Co jak co, ale ZSKHiW bez Laszka, to ZSKHiW bez Weerlandu. No po prostu nie.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Sierpnia 30, 2023, 06:28:07 »

ZSKHiW bez Weerlandu brzmi jak kara za działanie weerlandzkich elit politycznych w Grabben.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Września 02, 2023, 11:55:22 »

Weerland - gubernia z wyrokiem.

Towarzysze,

zaczęła się tworzyć taka propozycja nowej formuły, aby przenieść aktywność na stronę i discord, ewentualnie inne media społecznościowe. Mi to całkiem siada i widziałby mto mniej więcej tak:

- strona służy jako zbiornik "stałych" informacji, wprowadzenie w klimat zabawy i miejsce publikowania prawa, prasy i tym podobnych treści
- discord byłby miejscem bieżących działań, rozmów, obrad - bardziej młodzieżowym i dynamicznym aniżeli forum
- pozostałe media (instagram, może facebook, tiktok?) odpowiednio prowadzone mogłyby promować naszą zabawę pokazując ją jako coś atrakcyjnego poprzez otoczkę.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Września 02, 2023, 01:02:42 »

Słusznie. Bardzo. No i nowe forum niezmiennie by się przydało - niezmiennie od 11 lat przynajmniej. Bo o ile dyskusje da się prowadzić na *tfu* nowoczesnych kanałach komunikacji, tak organizacja wydarzeń nieco bardziej złożonych nadal będzie wymagała forum.

Co do promocji na instagramach i tiktokach, to najważniejsze będzie znalezienie osoby, która umie się tym plugastwem posługiwać, bo ja nigdy nie korzystałem i bardzo możliwe, że nie jestem w tym odosobniony.

Dyrektor IBW,

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Września 02, 2023, 09:34:56 »

Kurka wodna chłopie weź ty pomysł po co miał bym psuć wam forum jak i tak dla mnie zskhiw to zabawa  ale jeśli dla ciebie to coś ważnego to przepraszam cie ze obraziłem cie  a po za tym i tak nie mam czasu nawet na psucie mam dużo realnej pracy. ja nie wiem ale żałosny typek z ciebie ,chyba nie pomyślałes nawet co robisz i kogo obrażasz ,możesz sobie obrażac tych co na to zasłużyli sobie ale nie naszego budzimira weerlandczyka naszego rodaka wielką osobę ,i tak wyjątkowa i ważną bo to nie jest ktoś tam taki sobie że możesz go sobie wyśmiać bo tak ci się podoba nie wiem w jakiej ty się wychowałes rodzinie ale chyba ty nie wiem nie rozumiesz co to jest wiara .jeśli myslisz że jestes wspaniały to jestes zwykłym czubkiem którego ktoś nie odizolował jeszcze od społeczeństwa ,nie wiem co w tym jest takie śmieszne ale czepcie się joksymila albo laszka albo innych zwyrodnialców a nie czepiacie się takiej świętej osoby jak mistrz budzimir vii .jak można wogóle publicznie zamieszczac takie posty na forach internetowych?ja się pytam kto powinien za to odpowiedziec bo chyba widac że do domu tez nie chodzi jak jestes nie wiem ateistą albo wierzysz w jakies sekty czy wogóle jestes może ty sługą hamerykańców a nie będziesz z budzimira robił takiego ,to ty chyba jestes jakis nie wiem co sie jarasz pomiotami joksymila .wez pomyśl sobie ile budzimir zrobił ,on był kimś a ty kim jestes żeby z niego sobie robić kpiny co? kto dał ci prawo obrażac wogóle budzimira naszego ?pomyślałes wogóle nad tym że to nie jest osoba taka sobie że ją wyśmieje i mnie będa wszyscy chwalic? wez dziecko naprawdę jestes jakis psycholek bo w przeciwieństwie do ciebie to budzimir jest autorytetem dla mnie a ty to nie wiem czyim możesz być autorytetem chyba takich samych jakiś głupków jak ty którzy nie wiedza co to dom tez i religia ,widac że się nie modlisz i nie chodzisz na religie do szkoły ,widac nie szanujesz religii to nie wiem jak chcesz to sobie wez swoje zdięcie wstaw ciekawe czy byś sie odważył .naprawdę wezta się dzieci zastanówcie co wy roicie bo nie macie widac pojęcia o tym kim był mistrz budzimir vii jak nie jestescie w pełni rozwinięte umysłowo to się nie zabierajcie za taką osobę jak arcypatriarcha bo to świadczy o tym że nie macie chyba w domu biedaszybu ani jednej choć flaszki bimbru nie chodzi tutaj o domy tez mnie ale wogóle ogólnie o zasady wiary żeby mieć jakąs godnosc bo budzimir nikogo nie obrażał a ty za co go obrażasz co? no powiedz za co obrażasz taką osobę jak arcypatriarcha ?brak mnie słów ale jakbyś miał pojęcie chociaz i sięgnął po wielkie tezy antagonistyczne i poczytał sobie to może byś się odmienił .nie wiem idz do domu tezbo widac już dawno hamerykaniec jest w tobie człowieku ,nie lubisz domów tez to chociaż siedz cicho i nie obrażaj innych ludzi .

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Września 05, 2023, 03:25:21 »

Swarzewski podlinkował mi też coś takiego z sugestią, że możemy dołączyć do zabawy:

https://bastionpollin.pl/

Tymoteusz Faradobus
Inzucht - Prinz
Przodownik
**

Posłuch 1

Inzucht-Prinz

« Odpowiedz #8 : Września 05, 2023, 04:30:21 »

Dołączenie do Bastionu też będzie dobre.

Tymoteusz Aleksy Faradobus herbu Świetlisty Jeleń
Inzucht - Prinz
Przewodniczący Komitetu Głównego HOMO
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Września 05, 2023, 07:29:51 »

Swarzewski podlinkował mi też coś takiego z sugestią, że możemy dołączyć do zabawy:

https://bastionpollin.pl/

Zapoznam się w wolnej chwili. Brzmi naprawdę obiecująco.

EDIT (w załączniku):

* Bez tytułu.png (208.78 KB, 1102x590 - wyświetlony 92 razy.)
« Ostatnia zmiana: Września 05, 2023, 07:38:35 wysłane przez Tobiasz von Richtoffen-Deithven » Zapisane

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Września 06, 2023, 10:24:48 »

Podstawowe pytanie: na ile jakakolwiek mikronacja jest w stanie zachować swoją tożsamość współtworząc coś takiego? Bo właśnie z obaw o to konsekwentnie sprzeciwiałem się tego rodzaju pomysłom dawniej. Trzeba mieć na uwadze, że wszelkiego rodzaju Aralie, Elderlandy czy nawet coś tak egzotycznego jak Zongya na dłuższą metę rozpływało się w czymś większym. Nawet jeśli udałoby się zachować klimat ZSKHiW ogółem, to czy nie ucierpią na nim wyraźnie gubernie? To też ważne przy całej nasze wielokulturowości, dość długo i z pewnymi sukcesami budowanej. Być może taki projekt jest przyszłością mikronacji jako takich, ale jeśli mam być szczery, to na mikronacjach jako takich zależy mi dość średnio w porównaniu z samym ZSKHiW.
« Ostatnia zmiana: Września 08, 2023, 02:25:47 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg » Zapisane

Dyrektor IBW,

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #11 : Września 07, 2023, 08:21:35 »

Poza tym jak zaczniemy się wydurniać, a zaczniemy, to bacząc na cyrki w przeszłości spotka się to z negatywną reakcją.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Września 08, 2023, 02:30:53 »

Poza tym jak zaczniemy się wydurniać, a zaczniemy, to bacząc na cyrki w przeszłości spotka się to z negatywną reakcją.

Liczyłem na to, że mikroświat stracił choć trochę dawnego kija w dupie. Zwłaszcza, że ja realnie zdążyłem trochę go nabrać i oczekiwałem jakiejś równowagi w świecie. Ech... skoro jednak należy liczyć się z niechęcią do typowo monarchosocjalitycznego humoru, tym bardziej nie mielibyśmy tam czego szukać. Problemy mogą się zresztą mnożyć. Brak pełnego realizmu (zwłaszcza nasze wątki w stylu fantasy) raczej utrudni wejście w tego rodzaju projekt tak aby nie zakłócać realiów mikronacji już go tworzących lub nie wyrzekać się czegoś kluczowego dla nas.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Września 08, 2023, 03:02:24 »

Paradoks polega na tym, że największego kija w dupie mają teraz młodzi.

No niemniej ja też nie jestem jakimś fanem koncepcji tego Bastionu. Uważam, że jeśli mamy się bawić to powinniśmy sami wymyślić coś, z czym nam będzie dobrze i co będzie jakimś tam polem do realizowania koncepcji monarchosocjalistycznych.

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Września 09, 2023, 12:43:52 »

Paradoks polega na tym, że największego kija w dupie mają teraz młodzi.

A ja się nie dziwię się. Bo młodzież nie ma pracy. Nie ma pracy.

No niemniej ja też nie jestem jakimś fanem koncepcji tego Bastionu. Uważam, że jeśli mamy się bawić to powinniśmy sami wymyślić coś, z czym nam będzie dobrze i co będzie jakimś tam polem do realizowania koncepcji monarchosocjalistycznych.

Uf, kolejny raz zasabotowałem ten durny pomysł w publicznej dyskusji i mamy większość przeciw. To jedna z niewielu dziedzin, w których nie dość, że odnoszę sukcesy, to jeszcze za każdym razem.

Zastanawia mnie czy mój wątek powitalny należy uczynić wątkiem służącym omawianiu tej problematyki czy potraktować go robocze a docelowo dążyć do nadania mu formy parlamentarnej/partyjnej/jakiej tam nie wymyśliliście pod moją nieobecność.

PS: Czytając swoje stare posty czuję większą niż kiedykolwiek dumę z tego, jak bardzo udało mi się poprawić umiejętność używania przecinków inaczej niż losowo.

Dyrektor IBW,

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.024 sekund z 17 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 17.

[show queries]