Heinz-Werner Grüner
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #15 : Marca 21, 2022, 08:35:00 » |
|
Nasz kraj dysponuje bezpiecznym przejściem z Dzikimi Ordami na Linii Kazimierza, na wschodzie Królewskiej Guberni Hirschbergii. Ma ono również terminal kolejowy. Inna opcja to jazda przez Austro-Węgry i dopiero później wjazd na tereny Dzikich Ord.
Udało mi się coś naskrobać z naszej strony. Nas interesuje linia niebieska. Mamy bezpośrednią granicę z Dzikimi Polami i trasę do elektrowni poprzez naszą stolicę. Trasa wydaje się idealna, z naszego punktu widzenia. W dodatku tunel jaki musimy przekopać wynosi 9,1km. To trochę nam zejdzie, ale zanim zaczniemy u nas możemy ciągnąć podkłądy kolejowe na dzikich terenach. Osobiście uważam, że po początkowym chęciach maksymalnego wykorzystywania Monarchii Austro-Węgierskiej (poprzez połączenie przy Gamsentor) tak teraz widzę, że z ZSKHiW o wiele lepiej bedzie utworzyć tą linię.  Z Waszej strony, przykro mi to stwierdzić, ale nie jestem w stanie dokłądnie zlokalizować na tej mapie Linii Kazimierza... Poprzez obce nam tereny poprowadzi się "prostą od linijki" linię kolejową co by cieszyłą oko. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #16 : Marca 21, 2022, 09:12:09 » |
|
Masz może w miarę nową mapę Orientyki, na której zaznaczono granice Edelweiss? Jeśli tak to oznacz na niej proszę miejsce, gdzie graniczycie z Dzikimi.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Heinz-Werner Grüner
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #17 : Marca 22, 2022, 01:10:25 » |
|
 "Czerwone to my. Graniczymy na całej zachodniej granicy... Ta mapa autorstwa Herr Rockwella jest nieco niedokładna, ale zarys mniej więcej jest.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marca 22, 2022, 01:12:31 wysłane przez Heinz-Werner Grüner »
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #18 : Marca 22, 2022, 12:24:39 » |
|
Wstępna propozycja jest następująca:  Uważam, że nie będzie złą rzeczą jeśli linia będzie biegła w miarę blisko granicy Dzikich z Austro-Węgrami. Co prawda tamtejsze rejonu MAW są równie dzikie co Dzikie Ordy, ale zawsze to jakaś cywilizacja i wydaje mi się, że ryzyko napadu ze strony zbójów jest statystycznie mniejsze.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marca 22, 2022, 02:48:20 » |
|
Myślę że każdy pociąg powinien mieć na końcu wagon artyleryjski, i mały oddział żołnierzy.
|
|
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
Heinz-Werner Grüner
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #20 : Marca 22, 2022, 08:09:23 » |
|
Zgadzam się, zarówno z Waszą Wspaniałością jak i Herr Premierminister. Nic nie szkodzi na przeszkodzie podesłać nieco bliżej, pod nie swoją granicę, dzikich.  Co do "Zlokomotyzowanego Plutonu Ochrony Magistrali Wspólnej", to możemy stworzyć coś właśnie w ten deseń, zarówno u nas, jak i u Was, ale i nawet wspólny, szkolony razem w warunkach współpracy, oddział doborowych obrońców zestawu kolejowego. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marca 22, 2022, 08:42:23 » |
|
Macie tam jakieś wojsko w Edelweiss?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Heinz-Werner Grüner
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #22 : Marca 23, 2022, 12:02:07 » |
|
Macie tam jakieś wojsko w Edelweiss?
Oczywiście, ale w fazie projektowania przez samego Herr Dex'a, a przy udziale Herr de Espady i dwóch Grünerów. A co potrzeba, to jakoś przyśpieszę ten akurat zakres działania. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #23 : Marca 23, 2022, 12:04:49 » |
|
Bo moja propozycja jest taka, aby pociągi naprzemiennie ochraniali nas i i Wasi żołnierze, którzy na miejscu otrzymywaliby wikt i opierunek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Heinz-Werner Grüner
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #24 : Marca 25, 2022, 08:43:05 » |
|
Bo moja propozycja jest taka, aby pociągi naprzemiennie ochraniali nas i i Wasi żołnierze, którzy na miejscu otrzymywaliby wikt i opierunek.
Przepraszam, nie zauważyłem odpowedzi. O to widzę, że podobnie myślimy. Ja też chciałem wyjść z taką propozycją, ale tak między Najwyzszym a prawdą, jak to rozwiązać? Wasi jadą do nas, gdzie są "poddani opierunkowi", po czym Nasi jadą do was. Zostają w ZSKHiW gdzie Wasi drugi pluton jedzie do Nas, a Wasi nr jeden i Nasi numer 2 jadą w stronę Was? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #25 : Marca 25, 2022, 09:18:57 » |
|
A może wspólna baza wojskowa na środku trasy kolejowej, na terenie dzikich ord? Przy okazji będzie to jakby współpraca w niesieniu kaganka cywilizacji dzikusom!
|
|
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #26 : Marca 25, 2022, 10:19:47 » |
|
Ja obydwie propozycje uznaję za rozsądne. Można je nawet połączyć w jedno.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Heinz-Werner Grüner
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #27 : Marca 26, 2022, 12:52:35 » |
|
Ja również nie mam przeciwskazań.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #28 : Marca 26, 2022, 06:51:02 » |
|
To ja bym proponował, aby bazę zlokalizować tutaj:  W miarę blisko terytorium Austro-Węgier, więc w razie potrzeby (można to jeszcze z nimi ustalić) będzie jakaś opcja ewakuowania się albo dostarczenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Heinz-Werner Grüner
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #29 : Marca 27, 2022, 08:54:00 » |
|
Nie pozostaje nic innego jak potwierdzić, że tak wyglądający przegie trasy kolei z punktem kontroli jest zgodny z myślą Edelweiss.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|