Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 12:35:21 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Negocjacje z delegacją Edelweiss  (Przeczytany 3962 razy)
Heinz-Werner Grüner
Mieszkaniec
*

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Marca 21, 2022, 08:35:00 »

Nasz kraj dysponuje bezpiecznym przejściem z Dzikimi Ordami na Linii Kazimierza, na wschodzie Królewskiej Guberni Hirschbergii. Ma ono również terminal kolejowy. Inna opcja to jazda przez Austro-Węgry i dopiero później wjazd na tereny Dzikich Ord.

Udało mi się coś naskrobać z naszej strony. Nas interesuje linia niebieska. Mamy bezpośrednią granicę z Dzikimi Polami i trasę do elektrowni poprzez naszą stolicę. Trasa wydaje się idealna, z naszego punktu widzenia. W dodatku tunel jaki musimy przekopać wynosi 9,1km. To trochę nam zejdzie, ale zanim zaczniemy u nas możemy ciągnąć podkłądy kolejowe na dzikich terenach. Osobiście uważam, że po początkowym chęciach maksymalnego wykorzystywania Monarchii Austro-Węgierskiej (poprzez połączenie przy Gamsentor) tak teraz widzę, że z ZSKHiW o wiele lepiej bedzie utworzyć tą linię.

Z Waszej strony, przykro mi to stwierdzić, ale nie jestem w stanie dokłądnie zlokalizować na tej mapie Linii Kazimierza... Smutny
Poprzez obce nam tereny poprowadzi się "prostą od linijki" linię kolejową co by cieszyłą oko. Uśmiech
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Marca 21, 2022, 09:12:09 »

Masz może w miarę nową mapę Orientyki, na której zaznaczono granice Edelweiss? Jeśli tak to oznacz na niej proszę miejsce, gdzie graniczycie z Dzikimi.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Heinz-Werner Grüner
Mieszkaniec
*

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Marca 22, 2022, 01:10:25 »

"Czerwone to my. Graniczymy na całej zachodniej granicy...

Ta mapa autorstwa Herr Rockwella jest nieco niedokładna, ale zarys mniej więcej jest.
« Ostatnia zmiana: Marca 22, 2022, 01:12:31 wysłane przez Heinz-Werner Grüner » Zapisane
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Marca 22, 2022, 12:24:39 »

Wstępna propozycja jest następująca:

Uważam, że nie będzie złą rzeczą jeśli linia będzie biegła w miarę blisko granicy Dzikich z Austro-Węgrami. Co prawda tamtejsze rejonu MAW są równie dzikie co Dzikie Ordy, ale zawsze to jakaś cywilizacja i wydaje mi się, że ryzyko napadu ze strony zbójów jest statystycznie mniejsze.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3

« Odpowiedz #19 : Marca 22, 2022, 02:48:20 »

Myślę że każdy pociąg powinien mieć na końcu wagon artyleryjski, i mały oddział żołnierzy.

pre/mier , osoba premiernicza, psoba
Heinz-Werner Grüner
Mieszkaniec
*

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Marca 22, 2022, 08:09:23 »

Zgadzam się, zarówno z Waszą Wspaniałością jak i Herr Premierminister. Nic nie szkodzi na przeszkodzie podesłać nieco bliżej, pod nie swoją granicę, dzikich. Mrugnięcie
Co do "Zlokomotyzowanego Plutonu Ochrony Magistrali Wspólnej", to możemy stworzyć coś właśnie w ten deseń, zarówno u nas, jak i u Was, ale i nawet wspólny, szkolony razem w warunkach współpracy, oddział doborowych obrońców zestawu kolejowego. Uśmiech
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Marca 22, 2022, 08:42:23 »

Macie tam jakieś wojsko w Edelweiss?

Heinz-Werner Grüner
Mieszkaniec
*

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Marca 23, 2022, 12:02:07 »

Macie tam jakieś wojsko w Edelweiss?
Oczywiście, ale w fazie projektowania przez samego Herr Dex'a, a przy udziale Herr de Espady i dwóch Grünerów.
A co potrzeba, to jakoś przyśpieszę ten akurat zakres działania. Uśmiech
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Marca 23, 2022, 12:04:49 »

Bo moja propozycja jest taka, aby pociągi naprzemiennie ochraniali nas i i Wasi żołnierze, którzy na miejscu otrzymywaliby wikt i opierunek.

Heinz-Werner Grüner
Mieszkaniec
*

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Marca 25, 2022, 08:43:05 »

Bo moja propozycja jest taka, aby pociągi naprzemiennie ochraniali nas i i Wasi żołnierze, którzy na miejscu otrzymywaliby wikt i opierunek.
Przepraszam, nie zauważyłem odpowedzi. O to widzę, że podobnie myślimy. Ja też chciałem wyjść z taką propozycją, ale tak między Najwyzszym a prawdą, jak to rozwiązać?
Wasi jadą do nas, gdzie są "poddani opierunkowi", po czym Nasi jadą do was. Zostają w ZSKHiW gdzie Wasi drugi pluton jedzie do Nas, a Wasi nr jeden i Nasi numer 2 jadą w stronę Was?  Uśmiech

Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3

« Odpowiedz #25 : Marca 25, 2022, 09:18:57 »

A może wspólna baza wojskowa na środku trasy kolejowej, na terenie dzikich ord? Przy okazji będzie to jakby współpraca w niesieniu kaganka cywilizacji dzikusom!

pre/mier , osoba premiernicza, psoba
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Marca 25, 2022, 10:19:47 »

Ja obydwie propozycje uznaję za rozsądne. Można je nawet połączyć w jedno.

Heinz-Werner Grüner
Mieszkaniec
*

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Marca 26, 2022, 12:52:35 »

Ja również nie mam przeciwskazań.
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Marca 26, 2022, 06:51:02 »

To ja bym proponował, aby bazę zlokalizować tutaj:

W miarę blisko terytorium Austro-Węgier, więc w razie potrzeby (można to jeszcze z nimi ustalić) będzie jakaś opcja ewakuowania się albo dostarczenia.

Heinz-Werner Grüner
Mieszkaniec
*

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Marca 27, 2022, 08:54:00 »

Nie pozostaje nic innego jak potwierdzić, że tak wyglądający przegie trasy kolei z punktem kontroli jest zgodny z myślą Edelweiss.
Strony: 1 [2] 3 4   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.021 sekund z 18 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 18.

[show queries]