Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 02:38:21 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Mowa tronowa 02.01.2011 r.  (Przeczytany 276 razy)
Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« : Stycznia 02, 2012, 08:08:26 »

Mowa Tronowa ws. oceny działalności Rządu
CiK Pałac Arkopolitański
Hirschberg-Arkopolis
02 sty. 2012 r.

Towarzysze!

Z uwagi na zbliżające się wybory parlamentarne (najprawdopodobniej odbędą się w 3 tygodniu stycznia) a także zachęcony przez towarzysza premiera Antolejevicza postanowiłem ująć w niniejszej przemowie moje zdanie nt. działalności obecnego Rządu. Uznałem, iż najlepiej będzie jeśli omówię działania każdego komisariatu.

Kancelaria Premiera działa znaczne lepiej od poprzedniej- szczególnie uaktywniła się w ostatnim czasie. Premier aktywnie wyraża swe opinie. Muszę jednak wytknąć słabą kontrolę nad realizacją przez komisarzy powierzonych im zadań. Warto było by także organizować zagraniczne wizyty szefa naszego rządu.

Narodowy Komisariat Gospodarki i Finansów zaczął realizować swój program. Jak widzę (z powodu ustalonego już budżetu) komisarz kontroluje głównie finanse ,,guberniane". Uważam, iż Gieorgij D. Antolejevicz jest odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu.

Narodowy Komisariat ds. armii i zbrojeń pod względem aktywności również działa w sposób zadowalający. Pomimo odrzucenia części pomysłów płk-a Mondego przez instytucje wojskowe, idee które ,,przeszły" (rzecznik KSZ, rozwój przemysłu wojennego) oceniam jako wartościowe- także patrząc na plany jakie przesłał mi Komisariat.

Narodowy Komisariat Edukacji i Kultury do tej pory wykazał się na forum umiarkowaną aktywnością, jednak mogę zapewnić iż na bieżąco kontroluję realizację zamierzeń hrabiego Septimusa i wiem, że efektów możemy spodziewać się już wkrótce. W przyszłym rządzie pragnę także aby za ten resort odpowiadał obecny komisarz.

Narodowy Komisariat Religii jak widzę rozpoczął kampanię zwalczającą nielegalne sekty, jednak liczę (i chyba nie jedynie ja) na coś więcej!

Narodowy Komisariat ds. Wewnętrznych- cóż, liczę iż sprawa ma się tak jak w przypadku resortu kultury i edukacji a bratek wkrótce zakwitnie wieloma ciekawymi ideami.

Narodowy Komisariat ds. Dyplomacji- tego resortu po prostu nie mogę ocenić, gdyż sam nim kieruję. Pozostawiam to zadanie Obywatelom.

Podsumowując ogólnie działanie obecnego Rządu muszę powiedzieć iż działa lepiej od poprzedniego. Do oceny celującej sporo jeszcze brakuje. Może jednak część Towarzyszy ma inne zdanie...

Cesarz Niemiec oraz Król Hirschbergii i Weerlandu
etc.etc.etc.
(-) Arkadiusz Filip

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.019 sekund z 18 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 18.

[show queries]