Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« : Sierpnia 17, 2021, 09:48:10 » |
|
Ostatnio zastanawiałem się czego naszej mikronacji brakuje i oczywiście okazało się, że oficjalnego modelu pieniądza. Nie wiadomo jak wyglądają lole, ani w formie banknotu ani monety. Dlatego też chciałbym rozpocząć dyskusję: co chcielibyście zobaczyć na naszej walucie? Na tę okazję przygotowałem wstępny projekt monety widoczny poniżej. Rewers (strona z wartością) jest chyba dość prosty, stonowany i estetyczny. Co do awersu: nie byłem pewien co może się nadać. Zdecydowałem się na wizerunek Monarchy, chociaż oczywiście jest on dość skomplikowany i bardziej pasowałby na medal. Może oficjalne godło, kwadratowe koło albo zarys kraju byłby lepszy? Proszę o uwagi i zachęcam do dyskusji. PS. mam nadzieję, że taki wizerunek naszego Król jest aktualny. 
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 17, 2021, 10:11:01 » |
|
Ostatnio zastanawiałem się czego naszej mikronacji brakuje i oczywiście okazało się, że oficjalnego modelu pieniądza. Nie wiadomo jak wyglądają lole, ani w formie banknotu ani monety. Dlatego też chciałbym rozpocząć dyskusję: co chcielibyście zobaczyć na naszej walucie? Na tę okazję przygotowałem wstępny projekt monety widoczny poniżej. Rewers (strona z wartością) jest chyba dość prosty, stonowany i estetyczny. Co do awersu: nie byłem pewien co może się nadać. Zdecydowałem się na wizerunek Monarchy, chociaż oczywiście jest on dość skomplikowany i bardziej pasowałby na medal. Może oficjalne godło, kwadratowe koło albo zarys kraju byłby lepszy? Proszę o uwagi i zachęcam do dyskusji. PS. mam nadzieję, że taki wizerunek naszego Król jest aktualny.  Już taki projekt jest według mnie piękny. W podobnym stylu zrobić pozostałe nominały i git.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpnia 17, 2021, 10:49:55 » |
|
Mi też sie bardzo podoba taka koncepcja, na najwyższym nominale możnaby umieścić Wielkiego sternika, a na pozostałych różne inne postacie ważne dla histori naszego państwa np Joksymila
|
|
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpnia 17, 2021, 10:55:52 » |
|
Jeśli wam moja morda nie przeszkadza... Możecie nawet dać prawdziwą.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpnia 18, 2021, 05:34:58 » |
|
Oczekując na Kwadratowe Koło i kilka innych grafik przygotowałem wstępny projekt rewersu 2 loli. Jak Towarzysze widzą znajduje się tu zarys kontynentalnej części ZSKHiW (z wyjątkiem Żuław). Przyznaję, że dwójka nieco miesza się z konturem kraju tak więc to tylko luźna propozycja. Uważacie, że na 5 lolach powinien znaleźć się zarys Aralii czy może coś innego? 
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpnia 19, 2021, 10:35:24 » |
|
A może pójdziemy w jakieś niestandardowe nominały?
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpnia 19, 2021, 12:27:36 » |
|
Banknoty też zaprojektujemy, a raczej spróbujemy zaprojektować gdyż siłą rzeczy jest to trudniejsze niż projektowanie monet. 5 loli będzie jeszcze monetą, a potem czas na banknoty.
Myślę, że warto stworzyć wizerunek 1 bola i np. 10 boli, oczywiście w prostej formie (tak jak grosiki są dość proste).
Co do nominałów to miałem podobny pomysł, 11 loli to dobra idea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpnia 19, 2021, 01:18:06 » |
|
Ale niech bedzie choć na jednej wielki sternik
|
|
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
Tymoteusz Faradobus
Inzucht - Prinz
Przodownik

Posłuch 1
Inzucht-Prinz
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpnia 19, 2021, 01:19:27 » |
|
Jako dyrektor Królewskiego banku Lichwy popieram ten projekt.
|
|
|
|
|
|
Tymoteusz Aleksy Faradobus herbu Świetlisty Jeleń Inzucht - Prinz Przewodniczący Komitetu Głównego HOMO 
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpnia 22, 2021, 09:59:51 » |
|
Z pomocą Mistrza Budzimira udało się odrestaurować jeden z ważniejszych symboli ZSKHiW a mianowicie Kwadratowe Koło. Jeśli chcecie, użyjemy go na awersie jednej z monet (np. 2 loli). Istnieje też opcja, że awersy monet lolowych ozdobią podobizny osób zasłużonych dla naszego państwa, a Kwadratowe Koło zarezerwujemy na awersy boli. Mam też jedną ważną prośbę: Czy ktoś ma podobiznę Wielkiego Sternika, Ericka Mondego w wysokiej jakości?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpnia 23, 2021, 10:10:09 » |
|
Z pomocą Mistrza Budzimira udało się odrestaurować jeden z ważniejszych symboli ZSKHiW a mianowicie Kwadratowe Koło. Jeśli chcecie, użyjemy go na awersie jednej z monet (np. 2 loli). Istnieje też opcja, że awersy monet lolowych ozdobią podobizny osób zasłużonych dla naszego państwa, a Kwadratowe Koło zarezerwujemy na awersy boli. Mam też jedną ważną prośbę: Czy ktoś ma podobiznę Wielkiego Sternika, Ericka Mondego w wysokiej jakości?A co Ja za to będę miał?
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpnia 26, 2021, 08:30:24 » |
|
Bon na wczasy nad Morzem Żywym w dniach od 01.01.2022 do 06.01.2021. Myślę, że to stosowna nagroda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|