Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 12:39:05 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Witaj Ludu Szlachecki!  (Przeczytany 4979 razy)
Sołtys Gnojna Gulliver 'Goose' de Juus
Sołtys Gnojna, Baron ZSKHiW, Ludowoszlachecki Komisarz Spraw Wewnętrznych
Przodownik
**

Posłuch 5

« : Lipca 19, 2021, 07:47:06 »

Dopiero co przybyłem do Socjalistycznego Królestwa a już zauroczyły mnie te strony. Czy Lud Szlachecki ugości skromnego kapłana, który przyjeżdża do Was z wygnania, a posiadającego jedynie to, co ma na sobie oraz ledwie 100 bitcoinów w kieszeni?
Tymoteusz Faradobus
Inzucht - Prinz
Przodownik
**

Posłuch 1

Inzucht-Prinz

« Odpowiedz #1 : Lipca 19, 2021, 07:54:58 »

Dzień dobry. Zapraszam serdecznie do Hirschbergii.

Tymoteusz Aleksy Faradobus herbu Świetlisty Jeleń
Inzucht - Prinz
Przewodniczący Komitetu Głównego HOMO
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Lipca 19, 2021, 08:17:31 »

Witaj dobry Człowieku!

Skąd jesteś? Kim przybywasz? Ugościmy Cię z radością jeśli uszanujesz nasze obyczaje, którymi są brak dobrych manier, szacunek do władzy i ukrywana cicha nienawiść do niej. Cieszymy się z Twojej obecności. Jeżeli masz jakiekolwiek pytania, wątpliwości, jeśli zgubisz się i nie wiesz co robić - z chęcią pomożemy.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #3 : Lipca 19, 2021, 08:36:57 »

Dobry wieczór!
Ja tam zapraszam do Weerlandu. Skromnie, ale za to brudno. Niedawno kopalnie kryptowalut w Laszkbergu zostały zniszczone, więc ich wartość wzrosła, choć nie afiszowałbym się nimi przed Wielebnym. To srogi człowiek. Brutalny.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Przodownik
**

Posłuch 5

« Odpowiedz #4 : Lipca 19, 2021, 08:54:57 »

Dziękuję za ciepłe przywitanie! Skąd przybywam - na to niestety w tym czasokresie wolałbym nie odpowiadać, ponieważ, choć jestem na wygnaniu, to dla ręki niesprawiedliwości granice państw nie są żadną przeszkodzą.

Kim jestem - prostym klechą, dla którego wszystkie wyznania i wyznawcy są równi, a przynajmniej dopóki wiedzą, na czym polega charytatywność. Tak jak bezdomny żebrak z mojej byłej ojczyzny, od którego dostałem kilka ze wspomnianych bitcoinów. Jestem przekonany, że wyznawcy Wszechbudzimiryzmu okażą się równie charytatywni. W przeciwieństwie do moich prześladowców jestem otwarty na różnego rodzaju kontrakty międzyludzkie, chociażby tak zwane "niewolnictwo". Wierzę, że wszyscy tak naprawdę jesteśmy niewolnikami losu, wobec tego różnica między panem a niewolnikiem to wyłącznie semantyka.

Z pewnością odwiedzę Weederland, ponieważ swoją działalność religijno-biznesową chciałbym rozpocząć w gminie Gnojno. Czy pozycja tamtejszego sołtysa jest otwarta i czy mógłbym nim ewentualnie zostać? Czy jest tam dostępna jakaś świątynia, którą mógłbym zająć?

Cieszy mnie wieść o zniszczeniu kopalni, składam też wyrazy współczucia.
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Lipca 19, 2021, 09:09:41 »

Muszę zadzwonić... halo halo, słuchaj mamy kogoś w Gnojnie na górze? Zdziśka? Tego co rozcieńczał alkohol do jedynie 95%?! Nie no tak nie może być, przyślę wam kogoś odpowiedniego. Tak tak, jeśli Towarzysz chce się zająć gminą Gnojno to serdecznie zapraszam. Ostrzegam jednak że jest to słabo zagospodarowane miejsce zapewniające jednak pełnię wolności twórczej.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Lipca 19, 2021, 09:10:18 »

Kim jestem - prostym klechą, dla którego wszystkie wyznania i wyznawcy są równi, a przynajmniej dopóki wiedzą, na czym polega charytatywność. Tak jak bezdomny żebrak z mojej byłej ojczyzny, od którego dostałem kilka ze wspomnianych bitcoinów. Jestem przekonany, że wyznawcy Wszechbudzimiryzmu okażą się równie charytatywni. W przeciwieństwie do moich prześladowców jestem otwarty na różnego rodzaju kontrakty międzyludzkie, chociażby tak zwane "niewolnictwo". Wierzę, że wszyscy tak naprawdę jesteśmy niewolnikami losu, wobec tego różnica między panem a niewolnikiem to wyłącznie semantyka.

U nas nie ma panów, Lud Szlachecki to wspólnota braterska.

To ja z kolei zaproszę na północ, do Hirschbergii. Tam mieści się nasza stolica, a sam region przechodzi aktualnie pewnego rodzaju lifting - rewolucję wewnętrzną, której celem jest uczynienie z nijakiego klimatycznie kraju wyróżniającą się część ZSKHiW. Może się tam Towarzysz spodziewać germańskiej gadki, żyznych pól, latyfundiów, tysięcy moich dalszych krewnych z chowu wsobnego, kopalni cukru oraz podróbek. Zapraszam też na Żuławy - do naszej nadmorskiej eksklawy, gdzie dostać się można samolotem albo statkiem.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Przodownik
**

Posłuch 5

« Odpowiedz #7 : Lipca 19, 2021, 09:34:31 »

Bardzo dziękuję za tą okazję do zajęcia się Gnojnem, mam już kilka planów inwestycyjnych, oraz też związany z tym problem. Czy muszę założyć konto w banku i ubiegać się o granty/pożyczki w niecodziennej dla mnie walucie, jaką jest LOL, czy może mógłbym wykorzystać póki co moje bitcoiny?

U nas nie ma panów, Lud Szlachecki to wspólnota braterska.

Dokładnie o to mi chodziło! Przecież czasami bracia wykonują dla siebie mniejsze i większe roboty za jedynie strawę i napojenie, a czasem nawet dach nad głową.

Prawdopodobnie zajrzę do Hirschbergii, jednakże póki co czuję zew Gnojna.
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Lipca 19, 2021, 09:37:10 »

Każdy nowy obywatel może uzyskać od rządu, przynajmniej dotąd tak było, 5000 loli na start. Znalezienie dobrej pracy też nie jest problemem.

W Guberni Zachodniej to jest nawet instytucja bratniej i ojcowskiej pomocy. Docelowo trzeba by to rozszerzyć na pozostałe gubernie.

Przodownik
**

Posłuch 5

« Odpowiedz #9 : Lipca 19, 2021, 10:01:55 »

Ach, kolejny problem, proszę wybaczyć moją ignorancję. Jaki jest kurs loli do dolarów amerykańskich, albo, lepiej, bitcoina? Nie wiem, czy wystarczyłyby mi na moje inwestycje.
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #10 : Lipca 19, 2021, 10:09:20 »

Kontaktów z USA nie mamy od czasów spaczenia portalu do świata realnego i rozerwania miłościwego prawowitego świętego Króla Joksymila Faradobusa. Może coś przekazał Ametystowi przed śmiercią. Załóżmy stały kurs.

Przodownik
**

Posłuch 5

« Odpowiedz #11 : Lipca 19, 2021, 10:44:16 »

Zatem 5000 loli to nie jest duża kwota. Czy Budzimirat jest w stanie zasponsorować ewentualną budowę świątyni?
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Lipca 20, 2021, 10:40:47 »

A jakiego wyznania?

Wiesz, jest też taka instytucja jak dotacja rządowa - składasz w Narodowym Komisariacie Spraw Wewnętrznych wniosek o pieniądze na konkretny cel i rząd jeśli ma to da.

Przodownik
**

Posłuch 5

« Odpowiedz #13 : Lipca 20, 2021, 02:49:52 »

To może być to świątynia dowolnego wyznania?
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #14 : Lipca 20, 2021, 03:23:55 »

Wszechbudzimiryzm może jedynie duchowo zasponsorować Dom Tez. Generalnie mieszkańcy wioski muszą za swoje wybudować Dom Tez, a wtedy Wszechbudzimiryzm za odpowiednią stawkę użycza świętych ksiąg, a także oficjalnie uznaje Dom. Jeśli chodzi o budowle, tfu, innych religii mamy cały szereg darmowych i obowiązkowych darów: protesty, zastraszanie, bicie, podpalenia.

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.029 sekund z 17 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 17.

[show queries]