Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 03:41:51 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wielka przeprowadzka  (Przeczytany 2755 razy)
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Lipca 13, 2019, 06:03:44 »

Oferuje. Jestem przekonany. Ale chyba nadal nie działa mi panel administracyjny, więc tego nie sprawdzę na pewno.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Lipca 13, 2019, 08:04:31 »

Mi działa. Służę pomocą.

W ogóle to dzisiaj naradziliśmy się z Budzimirem i Premierem Tysiąclecia i napełniwszy się Mądrością Sternikową uznaliśmy, że przeprowadzka ma sens jedynie w przypadku odnalezienia kogoś, kto naprawdę będzie w stanie wykonać w pełni sensowną i estetyczną stronę oraz forum. Szukanie jakichś tymczasowych rozwiązań, przypadkowych partaczy, którzy "spróbują coś tam zrobić", na siłę nie ma sensu. Jeżeli już zainwestujemy w normalny serwer to potrzeba nam porządnego zaplecza informatycznego i ładnej, profesjonalnej oprawy graficznej.

Pozostając, przynajmniej tymczasowo, na tym forum należy wykonać kilka kroków:

1. Archiwizacja niektórych działów (mój pałac, częściowo wojsko, działy guberni wedle woli zarządców), w których trudno się będzie połapać i które i tak planowalibyśmy budować od nowa. Przynajmniej ja i Premier Tysiąclecia planujemy budowę naszych guberni trochę od podstaw.
2. Uproszczenie systemu sprawowania władzy - może zamiast podziału na Komisariaty, w którym parweniusz za nic w świecie się nie połapie, utworzyć prosty dział rządowy powierzając jednocześnie, już oficjalnie, aktualnemu premierowi pełnię władzy wykonawczej.
3. Ostateczne rozwiązanie kwestii Aralii, z którą nie wiadomo do końca co począć.
4. Zwołanie Zjazdu Partii w celu rozpatrzenia kwestii picia czaju z łyżeczką, nieistnienia "s**xu" oraz innych spraw, m.in. przywilejów dla członków Partii.

Jednocześnie konieczne jest zorientowanie się, ile osób chce nadal podążać prostą drogą do monarchosocjalizmu.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Lipca 13, 2019, 10:50:11 »

No dobra, tylko nadal: gdybyśmy zdecydowali się na na jakieś przenosiny, to ile by to kosztowało, bo to ważne.

A jeśli o punkty chodzi, to w sumie co jest trudnego do połapania się w komisariatach? Wszystkie sprawy dotyczące wprost zwykłego obywatela i tak załatwia się w NKSW, ewentualnie w KBL. Jak ktoś chce się zorintować w prawie, to ma Katalog Praw Wszystkich. Dwa pozostałe komisariaty tym bardziej nie sprawiają problemów, bo jeśli ktoś czyta posty w nich, to pewnie przez to, że jest zainteresowany tymi konkretnymi dziedzinami naszego życia, ale jeśli jest, to nie do końc wiem, w czym mógłby się tam ewentualnie zgubić. Poza Radą Najwyższą, akurat rząd, nawet z podziałem na komisariaty, wydaje mi się jednym z njabrdziej przejrzystych działów na forum.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Lipca 13, 2019, 11:17:57 »

Tylko i tak trzeba by to jakoś uporządkować. Obecnie potencjalny petent ma do wyboru Biuro Przyjęć Interesantów NKSW, dział wniosków NKSW, Kancelarię Premiera w ramach której może wybrać między Sekretariatem Kancelarii a Gabinetem Premiera. A w praktyce wszystkim tym zarządza jedna osoba, pomijając tego człowieka, którego ciągle spotykam w korytarzu Domu Rządu.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Lipca 14, 2019, 12:24:31 »

Tutaj zgoda, wątki można uporządkować. Ale nadal porządkowanie wątków ma się nijak do struktury rządu jako całości. No i też zarządzanie tym wszystkim przez jedną osobę jest raczej wynikiem konieczności dziejowej i nie wiem czy ani na ile należy akurat tym konkretnym faktem się kierować, kiedy mówimy o kształcie rządu w ogóle. Praktyczniejszym wydaje mi się pozostawienie pewnego podziału, na wypadek gdyby kiedyś udało się wrócić do sytuacji dawniej normalnej, gdy faktycznie różne osoby zajmowały się różnymi sprawami, niż pozbawiać się takiej możliwości. Zwłaszcza że konstytucja ostatecznie i tak nadaje premierowi wszystkie rządowe moce i w praktyce wiele problemów jest przez to rozwiązanych. Jeśli jednak chodzi o uporządkowanie wątków rządowych, to jutro do tego spróbuję usiąść i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Lipca 14, 2019, 09:44:45 »

Tutaj zgoda, wątki można uporządkować. Ale nadal porządkowanie wątków ma się nijak do struktury rządu jako całości. No i też zarządzanie tym wszystkim przez jedną osobę jest raczej wynikiem konieczności dziejowej i nie wiem czy ani na ile należy akurat tym konkretnym faktem się kierować, kiedy mówimy o kształcie rządu w ogóle. Praktyczniejszym wydaje mi się pozostawienie pewnego podziału, na wypadek gdyby kiedyś udało się wrócić do sytuacji dawniej normalnej, gdy faktycznie różne osoby zajmowały się różnymi sprawami, niż pozbawiać się takiej możliwości.

Niby tak, ale pytanie kiedy zaistnieją realne szanse na powrót do normalnej sytuacji. Trzeba to będzie przemyśleć.

Zwłaszcza że konstytucja ostatecznie i tak nadaje premierowi wszystkie rządowe moce i w praktyce wiele problemów jest przez to rozwiązanych. Jeśli jednak chodzi o uporządkowanie wątków rządowych, to jutro do tego spróbuję usiąść i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Wydaje mi się, że to powinno być pierwszym krokiem.

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #21 : Lipca 14, 2019, 06:40:29 »

Budzimirze, ile miejsca obecnie zajmuje nasze forum?

Obecnie forum zajmuje 20% przestrzeni wirtualnego dysku darmowego serwera cba.pl. To jeszcze długo nie będzie problemem.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Lipca 15, 2019, 10:40:57 »

A ile to będzie na te megabejty?

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Lipca 19, 2019, 04:23:32 »

Ej to będziemy coś robić?

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Lipca 20, 2019, 02:52:22 »

Ja tam byłbym skłonny.

Dyrektor IBW,

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #25 : Sierpnia 15, 2019, 12:02:43 »

Ktoś pierwszy musi zacząć coś robić, udając, że nic sie nie stało, to może inni podążą za nim.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Sierpnia 16, 2019, 05:46:22 »

To ja wróciłem z wolnego świata, więc w sumie mógłbym w tym tygodniu zacząć.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Października 13, 2019, 02:36:46 »

Ej, a co myślicie o rozpisaniu referendum w sprawie zmiany forum?

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Marca 13, 2020, 11:13:37 »

Na jakiś czas wykupiliśmy z Ciecieradem pakiet PRO w związku z czym przerwa w dostawie monarchosocjalizmu została zakończona. Aktualnie rozglądam się powoli za miejscem na nową, lepszą stronę.

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Kwietnia 06, 2020, 03:58:15 »

Zgodnie z postulatem, aby wszelkie dyskusje przenieść z facebooka tutaj, piszę tutaj.

Jak na razie wyglądają moje działania? Otóż dawno temu postanowiłem wszystkie posty na forum oznaczyć jako nieprzeczytane, a potem je wszystkie przeczytać, przy okazji robiąc notatki do każdego działu - one mogą się okazać niezbędne do odbudowy już na nowym forum. W działach, których jeszcze nie przeczytałem, nie piszę. Właśnie teraz ,,odblokowałem" sobie wszystkie działy z kategorii ogólnej i jutro zabieram się za instytucje centralne.

Tymczasem ważne pytanie, czy udało się cokolwiek zrobić w sprawie poszukiwania informatyka? Bo ponoć dwóch kandaydatów, a wciąż nic pewnego nie wiadomo.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2020, 08:25:26 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg » Zapisane

Dyrektor IBW,

Strony: 1 [2] 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 17 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 17.

[show queries]