|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 05, 2016, 10:24:08 » |
|
Co się stało się.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Siergiej Makłow vel Sterlicht
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpnia 06, 2016, 10:22:18 » |
|
co
|
|
|
|
|
|
(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Kultysta kurduplysta, Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin, Generał w stanie spoczynku, baron Siergiej Makłow
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #3 : Września 17, 2016, 01:28:46 » |
|
Zawsze długie nieobecności kończyły się tym, że przez kilka dni musiałem nadrabiać zaległości żeby zorientować się w ostatnich wydarzeniach. Teraz trafiam głównie na takie posty. Wygląda to tak jakby czas się zatrzymał, co skłania mnie do wznowienia mojej działalności jako wykładowcy filozofii na UH.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #4 : Października 21, 2016, 03:39:52 » |
|
Korzystając z tego off-topowego wątku spytam: Czy da się jeszcze odrodzić Budzimiryzm bez samego Mistrza Budzimira? Może by tak wysłuchać wcześniejszych propozycji i Tezę Poboczną o Kurduplach uczynić tezą dominującą? Nie oznaczałoby to końca dawnych wierzeń, lecz pewną modernizację i pójście z duchem czasu. Skupiając się na jednym zagadnieniu może dałoby nam się ożywić jakoś tę religię i na nowo związać ją z życiem codziennym w państwie. Po sformalizowaniu takiej zmiany możliwe byłoby ustanowienie nowej głowy kościoła. Krok taki byłby łatwiejszy do zrealizowania ponieważ Teza o Kurduplach jest najbardziej opisana i znana wśród obywateli. Dodatkowo dawny Budzimir jakiego pamiętamy miał swoją wizję religii i nie do końca wiemy jak ta wizja by się rozwinęła po wydaniu całej historii ZSKHiW.
Równie dobrze możemy utworzyć całkiem nową tezę, ale ta o kurduplach wydaje mi się (pomimo braku Laszka) całkiem prosta do pociągnięcia dalej.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #5 : Października 22, 2016, 04:33:41 » |
|
Hmmm... podczas ktrórejśc z moich prywatnych rozmów z Budzimirem, pytałem go o to, na ile mogę sobie pozwolić opisywać lokalną hisotrię Grabben, żeby nie godzić w jego wizję. Uznał, że zostawia mi pełną swobodę, bo sam nie ma szczegółowej wizji na kolejne tomy Historii przedinternetowej. Przypuszczam, że w przypadku religii sytuacja wygląda tak samo. Chociaż warto byłoby kiedyś sprowadzić na forum Budzimira, Laszka i Siergieja(bo w końcu on miał ogromny wkład w rozwój tezy o Kurduplach) dla samego omówienia ewentualnej zmiany kierunku religijnego rozwoju ZSKHiW.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : Października 22, 2016, 06:08:37 » |
|
O ile Budzimira może łatwo byłoby namówić na zwyczajne omówienie sytuacji (jest bardzo często dostępny na steamie), to kontakt z Laszkiem, a co dopiero z Siergiejem, byłby trudniejszy do nawiązania. Siedmiogród jeszcze w ogóle istnieje?
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #7 : Października 22, 2016, 10:34:50 » |
|
Nie wiem. Wydaje mi się, że cały Kontynent Południowy umarł. A co do Laszka, Ametyst raczej ma z nim kontakt, więc pewnie zdoła namówić go do pjawienia się i podzielenia się mądrością Premiera Tysiąclecia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #8 : Października 28, 2016, 08:40:53 » |
|
Może należałoby, wzorem Janusza Bieszka, napisać alternatywną historię Hirschbergii i Weerlandu?
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #9 : Października 28, 2016, 09:29:23 » |
|
Nie miałbym nic przeciwko starożytnym królom Wszechzachodu. Tylko po co? Po prostu wyciągnijmy od Budzimira te strzępki, które zaplanował i na ich podstawie zbudujmy niezależną wizję kontynuacji jego dotychczasowego dzieła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopada 15, 2016, 11:16:44 » |
|
Widząc cuchnącego obywatela weerlandu Tobiasz odsuwa się, lecz po chwili staje oniemiały
Budzimirze? Ty żyjesz? W samą porę się zjawiłeś. Budzimiryzm upada, a Ja od dwóch lat czekam na chrzest. Przy okazji mógłbyś rozwiać parę naszych wątpliwości na temat historii królestwa i poszczególnych kultów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopada 15, 2016, 11:27:18 » |
|
Złoty pięćdziesiąt starczy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|