Severino Castiglioni-Faradobus
Jego Książęca Mość
Gość Zagraniczny
Imigrant
Posłuch 0
Bądźmy łagodni
|
 |
« : Lipca 05, 2016, 05:12:18 » |
|
Dzień dobry, szczęść Boże!
Witajcie, nazywam się Severino Castiglioni i przybywam do Was na zaproszenie Waszego Najłagodniejszego władcy, który dostrzegł we mnie szlachecko-socjalistyczne cechy na tyle, iż wyraził chęć przysposobienia. Krótko o sobie - jestem Księciem Parmy, baronem Wienisławowa, obywatelem Republiki Bialeńskiej i majorem tamtejszych Sił Zbrojnych (Korpus Kosmiczny). Do niedawna byłem rotryjskim duchownym, ale sutanna mi zaciążyła, to ją zrzuciłem. W młodości miałem kolegów i koleżanki, czasem się z nimi biłem nawet, a głównie kopaliśmy piłkę. Jak będziecie mieć pytania, to dawajcie.
Miłego wtorku i smacznej kolacji,
Severino
|
|
|
|
|
|
dr net. Severino "Okrutnik" Castiglioni-FaradobusPrinceps Sanguinis Industriae Książę Parmy, Baron Wienisławowa Lew ryczący, krążący i szukający kogo by pożreć
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipca 05, 2016, 06:20:32 » |
|
Dzień dobry, szczęść Boże! Daj Boże, daj Boże. Witajcie, nazywam się Severino Castiglioni i przybywam do Was na zaproszenie Waszego Najłagodniejszego władcy, Bądźmy łagodni. [...] który dostrzegł we mnie szlachecko-socjalistyczne cechy na tyle, iż wyraził chęć przysposobienia. Tak, bo gdybym miał Cię rodzić z prawego łoża to musiałbym poprosić Joannę, a nie wiem gdzie ona jest. Krótko o sobie - jestem Księciem Parmy, baronem Wienisławowa, obywatelem Republiki Bialeńskiej i majorem tamtejszych Sił Zbrojnych (Korpus Kosmiczny). Musimy Cię zaangażować w resuscytację programu SWEK! Do niedawna byłem rotryjskim duchownym, ale sutanna mi zaciążyła, to ją zrzuciłem. W młodości miałem kolegów i koleżanki, czasem się z nimi biłem nawet, a głównie kopaliśmy piłkę. Jak będziecie mieć pytania, to dawajcie. Skoro tutaj wpadłeś to z Twoim samochodem musi być wszystko w porządku, więc zapytam tylko, czy lubisz zęby myć? A tak w ogóle to miło mi Cię gościć w tym chwilowo nieco martwym zakątku Mikroświata, który jednak pozostaje naszym nieformalnym folwarkiem. Zrobimy Ci jakieś chrzciny do rodu i będziesz mógł się częstować tym wszystkim.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Jego Książęca Mość
Gość Zagraniczny
Imigrant
Posłuch 0
Bądźmy łagodni
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipca 06, 2016, 11:31:02 » |
|
Dzień dobry, szczęść Boże! Daj Boże, daj Boże. Witajcie, nazywam się Severino Castiglioni i przybywam do Was na zaproszenie Waszego Najłagodniejszego władcy, Bądźmy łagodni. [...] który dostrzegł we mnie szlachecko-socjalistyczne cechy na tyle, iż wyraził chęć przysposobienia. Tak, bo gdybym miał Cię rodzić z prawego łoża to musiałbym poprosić Joannę, a nie wiem gdzie ona jest. Krótko o sobie - jestem Księciem Parmy, baronem Wienisławowa, obywatelem Republiki Bialeńskiej i majorem tamtejszych Sił Zbrojnych (Korpus Kosmiczny). Musimy Cię zaangażować w resuscytację programu SWEK! Do niedawna byłem rotryjskim duchownym, ale sutanna mi zaciążyła, to ją zrzuciłem. W młodości miałem kolegów i koleżanki, czasem się z nimi biłem nawet, a głównie kopaliśmy piłkę. Jak będziecie mieć pytania, to dawajcie. Skoro tutaj wpadłeś to z Twoim samochodem musi być wszystko w porządku, więc zapytam tylko, czy lubisz zęby myć? A tak w ogóle to miło mi Cię gościć w tym chwilowo nieco martwym zakątku Mikroświata, który jednak pozostaje naszym nieformalnym folwarkiem. Zrobimy Ci jakieś chrzciny do rodu i będziesz mógł się częstować tym wszystkim. Pewnie, że tak. Że lubię zęby myć. I gumę Turbo żuć, bo mi Patriarcha dał jak od Was w prezencie dostał. Rozgoszczę się popatrzę, ale tak prędko, bo jeszcze dzisiaj do Watykanu, znaczy Rotrii muszę wracać. 
|
|
|
|
|
|
dr net. Severino "Okrutnik" Castiglioni-FaradobusPrinceps Sanguinis Industriae Książę Parmy, Baron Wienisławowa Lew ryczący, krążący i szukający kogo by pożreć
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipca 06, 2016, 05:23:25 » |
|
To nie czeka Cię tam zamknięcie?
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Jego Książęca Mość
Gość Zagraniczny
Imigrant
Posłuch 0
Bądźmy łagodni
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipca 06, 2016, 06:24:43 » |
|
Tanio skóry nie sprzedam.  W Parmie chyba nadadzą mi przydomek "Okrutnik".
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2016, 07:00:35 wysłane przez Severino Castiglioni »
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipca 06, 2016, 09:28:31 » |
|
Strach udzielać Ci wywiadów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jego Książęca Mość
Gość Zagraniczny
Imigrant
Posłuch 0
Bądźmy łagodni
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipca 06, 2016, 09:31:34 » |
|
A oglądaliście kiedyś "Ziarno"? Często leci w kinie w Wienisławowie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaliskooskar
Imigrant
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpnia 17, 2016, 07:50:56 » |
|
Ziarno? Nie no raczej mi się nie zdarza kiedy! Polski człowiek nie ma czasu - praca - praca - praca + spłacanie kredytu, dlatego teraz działam w Niemczech, wszystko można zrobić szybciej, 4 x szybciej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpnia 17, 2016, 04:04:05 » |
|
Ależ pan jest inteligentny!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #9 : Września 16, 2016, 06:10:30 » |
|
Czyżbym się z późnił z powitaniem? Znaczy, czyżby Towarzysz przywitał się za wcześnie?
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|