Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« : Grudnia 27, 2011, 06:21:07 » |
|
Młynariewice (dawniej Ducatum Kaer Rom) Młynariewice to moja posiadłość znajdująca się na terenie Gubernii Weerlandzkiej. Zajmuje 6 km kwadratowych i przynosi miesięczny dochód w wysokości 5000 loli. Zatrudniam tu 24 ludzi. Zajmują się oni kopaniem biedaszybów, uprawą buraków, marihuany i ziemniaków oraz hodowlą zwierząt. Posiadłość istnieje już od 96 lat.  Na terenie posiadłości stoi też niewielki zamek - Kaer Rom, także należący do mnie. Wybudowano go tutaj ponad 380 lat temu. 130 lat temu wyburzono jego mury obronne i zasypano fosę. Znajduje się pod nim rozległa sieć katakumb. Zameczek był niedawno remontowany, co zresztą chyba widać... 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2013, 10:36:23 wysłane przez Laszk Młynariew »
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudnia 27, 2011, 09:51:30 » |
|
To raczej hodowla drobiu.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudnia 28, 2011, 02:53:10 » |
|
No nie wątpię. Jego część wykupiłem przecież niedawno od kapłanów budzimirystycznych...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudnia 28, 2011, 07:15:18 » |
|
Nie ma czegoś takiego jak "karłogwałty". Przynajmniej nie ma tego słowa w encyklopedii ani słowniku. Nie przypominam też sobie aby istniało takie ugrupowanie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudnia 28, 2011, 09:18:51 » |
|
Ok, ale jak się wymyśla nowe słowo to trzeba je wszystkim najpierw wytłumaczyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwca 29, 2012, 08:24:19 » |
|
Jak napisałem powyżej, w Kaer Moher uprawiane sa różne rośliny, a także kopany węgiel w biedaszybach. Na 200 Ha uprawiane są ziemniaki, na kolejnych 150 pszenżyto, a na kolejnych 200 Ha rzepak. Pozostałe tereny są nieużywane lub wykorzystywane do celów biedaszybniczych. Na terenie Ducatum Kaer Rom jest ponad 30 sporych biedaszybów. Całe gospodarstwo jest nowoczesne i silnie zmechanizowane. pole rzepaku:  nowoczesne maszyny rolnicze:  W Ducatum Kaer Rom pracują 24 osoby. 17 z nich zajmuje się rolnictwem, a reszta biedaszybnictwem. Na terenie gospodarstwa są darmowe mieszkania dla pracowników: 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2013, 10:38:08 wysłane przez Laszk Młynariew »
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpnia 03, 2013, 10:30:37 » |
|
Po wielu godzinach badań historycznych, antropologicznych, folklorystycznych i filozoficznych doszedłem do wniosku, że Ducatum Kaer Rom powinno nazywać się "Młynariewice". Ta nazwa lepiej oddaje atmosferę mojego folwarku. Poza tym w Kaer Rom, a właściwie w Młynariewicach właśnie skończyły się zbiory zbóż i rzepaku. Okazały się wyjątkowo obfite. To zapewne zasługa intensywnego nawożenia stosowania tradycyjnych metod i mojej pobożności. Plony udało się zebrać wyjątkowo wcześnie. W związku z tym na polu zajmowanym dotychczas przez rzepak zasadzimy eksperymentalną, zmodyfikowaną genetycznie kasze gryczaną. Odmiana ta została wzbogacona o geny bambusa, dzięki czemu rośnie bardzo szybko i być może uda nam się zebrać ją już pod koniec września. Pracownicy Młynariewic na polu: 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2013, 10:36:51 wysłane przez Laszk Młynariew »
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudnia 04, 2013, 10:07:17 » |
|
Niemal zapomniałem o moim gospodarstwie. Jednak moi pracownicy wykazali się inicjatywą i sami zebrali zmodyfikowaną genetycznie kaszę gryczaną. Eksperymentalne zbiory okazały się bardzo obfite. Teraz tylko trzeba posiać na polu oziminę. Należy się śpieszyć - za kilka dni spadnie porządny śnieg. Aby zdążyć zagonię do pracy moich hirshberskich pracowników dożywotnich. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #13 : Października 08, 2014, 07:37:29 » |
|
Natomiast w Młynariewicach nie rozpoczęły się jesienne prace polowe. Poza rozkradaniem mojego majątku pracownicy szykują się do odparcia nalotu MN. Przygotowali już sobie stosowne transparenty z przewrotnymi hasłami, takimi jak "Precz z Nekromacją" albo "Wielebny wracaj do piachu". Są uzbrojeni po zęby i zdeterminowani by obalić obalenie mego testamentu. Mam nadzieję, że uda mi się odbudować relacje z moją Drużyną Zbrojnych - bez niej mogę nie zdołać pokonać buntowników. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #14 : Października 08, 2014, 09:10:56 » |
|
Poza rozkradaniem mojego majątku pracownicy szykują się do odparcia nalotu MN. Rzeczywiście to jest dziwne. Nie dość, że ludzi wskrzeszają, to jeszcze przywołują nieistniejące już instytucje z zamierzchłych czasów. Co na to CIA?
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|