Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« : Marca 03, 2016, 06:20:31 » |
|
Ludowoszlachecki Kolektyw Kolejarzy, Ekspertów, Znawców i Pasjonatów Transportu Kolejowego
Ciuch, ciuch! Ludowoszlachecki Kolektyw Kolejarzy, Ekspertów, Znawców i Pasjonatów Transportu Kolejowego został utworzony na mocy rozporządzenia Przewodniczącego Rady Komisarzy Narodowych i będzie się zajmował wszystkimi inicjatywami rządowymi związanymi z koleją oraz współpracą z innymi podmiotami chcącymi wspierać kolej monarchosocjalistyczną.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marca 10, 2016, 12:46:16 » |
|
Świetna sprawa Towarzyszu Szefie (Rządu)! Więc do omówienia jest sprawa finansowania podróży elitom. No i budowa linii kolejowej w Kaltvodka!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marca 11, 2016, 03:49:20 » |
|
Myślę, że należy się zastanowić, czy wagony MKPWSiPT są wystarczająco luksusowe godne, aby przewozić oligarchów i lokalnych bonzów wybrańców Ludu Szlacheckiego. Krótko mówiąc proponuję, aby ważniejsze składy posiadały specjalne wagony dostosowane do potrzeb aktywu partyjnego podróżującego po kraju.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marca 11, 2016, 07:22:44 » |
|
A jakie powinny być godne wagony? Macie propozycje Towarzyszu Monarcho?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marca 12, 2016, 05:57:06 » |
|
W wakacje planuję odwiedzić wagon, którym podróżowała Gwiazda Kaukazu, ale do tego jeszcze trochę czasu. Mimo to proponuję wzorować się na salonkach wszelkiego rodzaju przywódców demoludowych.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marca 12, 2016, 10:27:00 » |
|
MKPWSiPT nie ma takich wagonów, bo przejęliśmy wszystko po KT TriBahn, która zajmuje się transportem ludzi, a nie Ludzi ZSKHiW Jeśli Towarzysz Król miałby wenę, to proszę śmiało coś stworzyć. Ja też poszukam, ale to potrwa pewnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marca 13, 2016, 10:33:11 » |
|
W takim razie może nasz Rząd zainwestuje w budowę dodatkowego taboru? Może to być część naszego wkładu w rozwój transportu ludowego, który jest widomym wyrazem troski Kierownictwa Państwa i Partii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marca 13, 2016, 10:34:18 » |
|
W porządku. Nie musimy używać tych modeli z KT TriBahn, możemy mieć swoją narrację 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marca 14, 2016, 01:11:01 » |
|
Ależ używane zagraniczne wagony jak najbardziej wpisują się w nasze realia, ale warto je wzbogacić o coś naszego. Chyba nawet byłem kiedyś na otwarciu fabryki taboru kolejowego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marca 14, 2016, 06:28:56 » |
|
A już miałem pytać na jakim otwarciu. To ja w sumie proponuję złożyć wniosek o wycenę takiego taboru, bo be tego mogę zapomnieć. Po wycenie rząd zajmie się jego budową.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marca 17, 2016, 06:49:55 » |
|
W sumie, skoro firma kolejowa chce doić rząd z kasy, to niech rząd doi firmę kolejową z kasy. Niech rząd wprowadzi prawo, które pozwoli na działanie w kraju tylko takich firm przewozowych (pasażerskich kolejowych), które posiadają przynajmniej 30% taboru produkcji krajowej. Następnie niech zacznie produkować kilka modeli i sprzedawać za diaboliczną cenę! Wtedy do narracji wejdą firmy-montownie, które kupią zagranicą taniej tabor i dokręcą w kraju jedną śrubkę. Wówczas zaostrzycie przepisy itd. itd.
Napisze się pare krótkich artykułów na Planetę i ludzie uwierzą w powrót ZSKHiW.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #11 : Marca 22, 2016, 07:19:54 » |
|
Towarzysze, poproszono mnie abym przekazał listę pociągów bezpośrednich uruchamianych na terenie ZSKHiW przez KT TriBahn:
Z ŻUŁAW:
ELDERLAND -> Hanssia Dw. Gł. (Monderia) EIN 814 ZSKHiW o 19:00 przez Delno (granica), Pięciogrdód Centralny
SLAWONIA: -> Gorica EIN 827 Szlachta o 4:10 przez Trzcińsko Nad Rzeżuchą, Utopje Gł. EIN 829 Żuławy o 14:50 przez Trzcińsko Nad Rzeżuchą, Utopje Gł.
TRIZONDAL: -> Czerwińsk Zdrój Miasto (Pięciopolska) Pi 842 Pięciopolska Północna o 01:00 przez Nw. Czerwińsk Pi 843 Pięciopolska Północna o 04:00 przez Nw. Czerwińsk Pi 844 Pięciopolska Północna o 10:00 przez Nw. Czerwińsk Pi 845 Pięciopolska Północna o 16:00 przez Nw. Czerwińsk Pi 846 Pięciopolska Północna o 21:00 przez Nw. Czerwińsk
-> Delno (granica) (Pięciopolska) Pi 842 Pięciopolska Północna o 01:00 Trzcińsko Nad Rzeżuchą Pi 843 Pięciopolska Północna o 04:00 Trzcińsko Nad Rzeżuchą Pi 847 Delno o 7:20 przez Trzcińsko Nad Rzeżuchą Pi 844 Pięciopolska Północna o 10:00 Trzcińsko Nad Rzeżuchą Pi 848 Delno o 12:20 przez Trzcińsko Nad Rzeżuchą Pi 845 Pięciopolska Północna o 16:00 Trzcińsko Nad Rzeżuchą Pi 849 Delno o 18:20 przez Trzcińsko Nad Rzeżuchą EIN 814 ZSKHiW o 19:00 przez Trzcińsko Nad Rzeżuchą Pi 846 Pięciopolska Północna o 21:00 przez Trzcińsko Nad Rzeżuchą
-> Trizopolis (dalej skomunikowany z pociągiem do Wiednia) EIN 861 Powitanie o 16:15 przez Trzcińsko Nad Rzeżuchą, Rotterę Gł., Ossen Dw. Gł.
Zarówno pociągi powrotne oraz szczegółowe ich rozkłady zostaną wydane wraz z nowym rozkładem.
Co sądzicie Towarzysze o takiej ofercie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marca 22, 2016, 07:31:19 » |
|
Ja nie mam większych uwag, ale teraz lepiej uważać na nasze dinozaury, które odbywają wyjazd integracyjny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #13 : Marca 23, 2016, 07:52:41 » |
|
A skąd my mamy dinozaury? Ja myślę, że dobrze by było, gdyby nasz krajowy przewoźnik też pomyślał o jakichś relacjach kolejowych do innych państw (może niekoniecznie do największych miast), np. taki Wieś-Pociąg, który zatrzymywałby się tylko w najmniejszych miejscowościach na trasie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marca 23, 2016, 10:21:59 » |
|
A skąd my mamy dinozaury? Z Parki Jurackiego im. Wielkiego Sternika. Ja myślę, że dobrze by było, gdyby nasz krajowy przewoźnik też pomyślał o jakichś relacjach kolejowych do innych państw (może niekoniecznie do największych miast), np. taki Wieś-Pociąg, który zatrzymywałby się tylko w najmniejszych miejscowościach na trasie  To piękne i genialne. Wdrożyć w życie od zaraz!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|