|
Ametyst
|
 |
« : Września 21, 2015, 07:57:08 » |
|
Sala Tronowa Pałacu Joksopolitańskiego od jakiegoś czasu stała pusta. Dawno już ucichły echa ostatniej ceremonii tutaj odbytej i pijatyki, która nastąpiła zaraz po niej. Dziś wieczorem drzwi niespodziewanie otwarły się, a do wnętrz wkroczyła ekipa sprzątaczek. Wkrótce po nich progi sali przekroczył Król Ametyst Faradobus. Siadłszy na Tronie Przemysła zorientował się, że jest on świeżo odmalowany. Pierwszy Lider Ludu Szlacheckiego raczył przekląć, a następnie zwrócił się do zebranych dostojników przeróżnej rangi i przydziału.
Wziąłem wytrze... znaczy się powróciłem z długiej podróży, w trakcie której byłem blisko prostych ludzi i jeszcze lepiej zrozumiałem ich problemu podejmując przy okazji wiele wiekopomnych decyzji. Co prawda na ten czas musiałem opuścić stolicę, ale chyba nie wpłynęło to na poziom aktywności kierownictwa państwa i Partii. Zebrani udają w obawie o stanowiska, że ten kiepski żart bawi ich. No i przynajmniej nie zaraziłem się realiozą.
Co prawda nie mogę zadeklarować, że w najbliższej przyszłości będę mógł zajmować się sprawami państwowymi w stopniu dużym, ale postaram się by był on wystarczający. Dziś nie ukrywam, że priorytetem powinno być dla nas przyciągnięcie do kliki nowych obywateli. Mogę powiedzieć jedno: spróbuję coś wymyślić!
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #1 : Września 24, 2015, 10:21:06 » |
|
Mój powrót musi być bardziej spektakularny. Po mojej jutrzejszej próbnej maturze(tak, w takim terminie, nie pytajcie czemu), zrobię coś wielkiego.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #2 : Września 24, 2015, 10:35:32 » |
|
Nie pytam, bo nie należysz do ludzi odpowiadających na pytania retoryczne, na które zresztą odpowiedź Połączone Służby znają i tak.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #3 : Stycznia 03, 2016, 07:52:24 » |
|
Jak nowa rezydencja Królów, Służba swe obowiązki zna, Nie wysiedlano stąd Kugarów, Gdzie na Partię wyrok zapaść ma (...)
Ametyst Faradobus wchodzi do zakurzonej, pełnej smogu, brudu i smrodu sali tronowej Pałacu Joksopolitańskiego. Podłożywszy gazetkę zasiadł na Tronie Przemysła i wezwał do siebie Wiernych Towarzyszy, aby wpoić w nich swą legendarną moc.
Cytując Największego z Aralczyków: co mam robić?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #4 : Stycznia 03, 2016, 08:17:58 » |
|
Cytując Największego z Weeralndczyków: nie... nie wiem.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #5 : Stycznia 05, 2016, 05:52:51 » |
|
W takim razie proponuję urządzić sesję pytań do mnie, jako Ostatniego Ogniwa Prawa i Sprawiedliwości, Które Uosabia Rozum i Godność Ludu Szlacheckiego. Rozumiem, że tu będzie robione zdjęcie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #6 : Stycznia 05, 2016, 07:18:00 » |
|
Czy można tańcem wielbić Partię?
A tak poza tym, to proponuję aby zebrała się ta tzw. nowa triada lub też Politbiuro Jedynej Legalnej Partii(a w sumie to chyba nawet nie ma różnicy). Musimy przemyśleć działania jakie należy podjąć, bo dotychczasowa bierność była o tyle usprawiedliwiona, że czekaliśmy na koniec kryzysu. Praktyka pokazała, że nie bardzo jest na co czekać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #7 : Stycznia 07, 2016, 03:50:47 » |
|
A można, jak najbardziej. Jeszcze jak! Co do Politbiura to zawsze warto, aby się zbierało, więc i każdy pretekst jest dobry. Może od razu zwołajmy pierwszy zjazd Partii, w który mogliby wziąć udział absolutnie wszyscy aktywni członkowie, a obowiązywałaby zasada jednomyślności?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #8 : Stycznia 07, 2016, 10:17:22 » |
|
Będzie nowa nadzieja dla ZSKHiW?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #9 : Stycznia 08, 2016, 09:50:22 » |
|
Zawsze jest nowa nadzieja, bo ZSKHiW zawsze się rozwija, a nie zmienia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #10 : Stycznia 10, 2016, 08:40:43 » |
|
Proponuję otwarcie... otwarcie, rzecz jasna, Zjazdu Partii po szesnastym stycznia.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2016, 09:35:25 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg »
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #11 : Stycznia 10, 2016, 09:57:27 » |
|
To jest bardzo dobra koncepcja. Ogłoszę przy okazji na naszych pejspukach, że coś się dzieje na Szczycie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|