Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 12:34:26 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Gubernia Zachodnia jedzie nad morze? [pewna sprawa komunikacyjna]  (Przeczytany 2306 razy)
Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« : Sierpnia 04, 2015, 08:36:45 »

Tak sobie pomyślałem, że można by stworzyć połączenie autobusowe między Gubernią Zachodnią (tutaj brak mi wiedzy o drogach, miastach itp.) a Żuławami Rzeżuszymi, a konkretniej a Trzcińskiem Nad Rzeżuchą, a dalej pasażerowie mogliby sobie jechać pociągiem do dowolnego kurortu tam.
W tym celu potrzebowałbym:
  • mapki regionu z miejscowościami + drogi + jakieś wytyczne, które miasto jest ważne
  • zgody i możliwości stworzenia małego przystanku dla autobusów + budki na bilety

Jak pomysł narusza cokolwiek z klimatem, to oczywiście odstąpię od niego.

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 04, 2015, 09:33:46 »

Klimat Guberni się ostatnio intensywnie rozwija(bo Wielki Sternik mówił, że należy rozwijać, a nie zmieniać). Co więcej, jesteśmy w trakcie realizacji planu dwumiesięcznego, którego zadaniem jest m.in. podniesienie stopy życiowej mieszkańców, w co taka idea bardzo dobrze się wpasowuje. Będę musiał tylko nakazać milicjantom aby pilnowali szyn, bo te mogą bardzo szybko zniknąć.

Jeśli chodzi o zgodę, to nie nie jest to żaden problem. Można nawet uzgodnić formę własności przystanku/stacji(grunt pod niego mogę wydzierżawić, sprzedać itd.). Jeśli towarzysz chce, możemy też pominąć sferę narracyjną. Wtedy trzeba będzie tylko trzeba pozyskać wycenę kosztów budowy od Narodowego Komisarza Spraw Wewnętrznych(odkąd powołałem na to stanowisko Krzysztofa Septimusa wnioski są rozpatrywane niemal natychmiast).

Trochę gorzej przedstawia się sprawa z mapą. W całej guberni istnieją tylko dwa miasta. Reszta to w większości stepowe osady. Dla uproszczenia można też założyć, że drogi nie występują ale takie uproszczenie trochę utrudnia działanie firmom transportowym, więc postaram się nanieść na mapę najczęściej uczęszczane drogi wiodące przez step. Powiedzmy, że potrzebuję na to 24 godzin.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Sierpnia 05, 2015, 08:58:25 »

Dziękuję za tak konkretną odpowiedź.
Co do szyn, to na razie chcielibyśmy uruchomić połączenie autobusowe (bo prościej, łatwiej, taniej), dlatego pytanie o przystanki i miasta, w których taki autobus miałby się zatrzymać (pospieszny).
Co zaś tyczy się tego "małego przystanku" chodziło mi o temat, w którym mógłbym zamieszczać informacje dotyczące połączeń (tak jak Okienko na dworcu Drasno Gł.). Jak najbardziej narracja byłaby wszystkim przydatna. Może macie nawet więźniów do oddelegowania do budowy lub wyczyszczenia, potrzeba wiaty murowanej (jak przystanki PKS) plus jakiejś budki (w miarę ładnej) na sprzedaż i informacje.
Co do mapy, to po prostu potrzebuje wiedzieć ile autobus pojedzie z jakiego miasta do jakiego i z ostatniego przystanku ile pojedzie do stacji Trzcińsko Nad Rzeżuchą.
Więc to nie musi być jakaś super mapa, a można też stworzyć temat narracyjny budowy drogi z betonowych płyt do Żuław z Gubernii.

(-) Marcel Hans
Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Sierpnia 18, 2015, 01:47:56 »

To da radę z tą mapą albo z obliczeniem ile autobus pojedzie z miasta A do miasta B?
No i czy mógłbym taki temat na przystanek otworzyć i ew. gdzie? No i proszę o listę miast, gdzie mają być przystanki Chichot

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Sierpnia 19, 2015, 02:37:49 »

To da radę z tą mapą albo z obliczeniem ile autobus pojedzie z miasta A do miasta B?
Tak da radę. Najzdolniejsi nasi graficy cały czas nad nią pracują... także tego, dzisiaj będzie gotowa.

No i czy mógłbym taki temat na przystanek otworzyć i ew. gdzie?
Chyba najlepiej będzie temat utworzyć w ogólnym dziale Guberni.

No i proszę o listę miast, gdzie mają być przystanki
A co będzie, jeśli powiem, że w całej Guberni są tylko dwa miasta? Jedno z nich to Bździszewo, a drugie to Zweiblocke(liczące 2000 mieszkańców). Ważną miejscowością stepową jest jeszcze Siegfried(klasyfikowane chyba jako miasteczko). Do tego postaram się coś dołączyć(na mapie) ale w Guberni Zachodniej trudno znaleźć jakiekolwiek większe miejscowości.

Dyrektor IBW,

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Sierpnia 19, 2015, 06:22:26 »

A więc wszystko świetnie idzie Uśmiech Nie trzeba więcej miejscowości Chichot

(-) Marcel Hans
Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Września 09, 2015, 05:52:36 »

Słuchaj, może nie rób dokładnej mapki, wezmę tę z Kontynentu Wschodniego, tylko podaj mi czas przejazdu między tymi miastami i mniej więcej zaznacz w jakim położeniu leżą od siebie (chociażby kropki względem Bździszewa).

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Września 12, 2015, 06:50:21 »

Czcigodny Gubernator Wszechzachodu zwrócił się do adeptów Szkoły Zarządców i Dyrektorów im. Nepotyzmu Faradobusowskiego:

Widzicie? Teraz będzie mięknął.

Do Marcela Hansa

No ale tego... to nie jest problem ze zrobieniem dokładnej mapy(i tak dokładnej nie będzie, szach mat) tylko z moją realiozą i z lenistwem.

Dyrektor IBW,

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Września 13, 2015, 02:21:01 »

Ja to rozumiem, ale te połączenia z Gubernią Zachodnią miały być elementem wielkiej międzynarodowej sieci komunikacji pasażerskiej (nie tylko kolejowej).  Mi zależy w tej chwili tylko na czasie przejazdu, bym ja mógł już tworzyć materiały i rozkłady.
Mogę oczywiście poczekać, tylko, że to wpłynie na przesunięcie czasu rozpoczęcia akcji. A cała akcja będzie także promowała ZSKHiW na Kontynencie Wschodnim.

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Września 16, 2015, 07:56:01 »

Ja to wszystko doskonale rozumiem i szczerze współczuję, że przyszło Towarzyszowi współpracować ze mną akurat w tak niefortunnym okresie ale jestem ciężko chory na realiozę. Dziś jeszcze tego nie zrobię, bo muszę przygotować się do mojej pierwszej od czerwca debaty ale jutro spróbuję  na poważnie skorzystać ze swojej wiedzy znachorskiej. Jeśli tego nie zrobię, to jest jeszcze jedna metoda. Trzeba mnie bombardować prywatnymi wiadomościami i non stop przypominać o zobowiązaniach.

Dyrektor IBW,

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Września 30, 2015, 02:46:19 »

I jak tam sprawy Towarzyszu?

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Września 30, 2015, 08:39:23 »

Bardzo dobrze, Towarzyszu.

Istnieje jeszcze linia kolejowa łącząca Bździszewo z Hirschbergiem ale nie zamieściłem jej na mapie, bo podejrzewam, że mapa z uwzględnieniem jej może gdzieś istnieć, a nie chcę zaprzeczać starym mapom.

Dyrektor IBW,

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Września 30, 2015, 11:39:37 »

Super sprawa Towarzyszu! Jesteście wielcy!
Jeszcze tylko jakbyście podali odległości albo przybliżony czas przejazdu autokarem Chichot

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Października 01, 2015, 08:02:14 »

To jest o tyle trudne, że ZSKHiW nie ma określonego rozmiaru terytorium. Na upartego można nanieść naszą południową granicę na południową granicę realowej Polski i spróbować określić, na podstawie skali i analogicznie położonych miejscowości, długości dróg. Trzeba przy tym pamiętać, że to może nieść pewne konsekwencje dla narracji. Jeśli jednak bardzo nalegacie, Towarzyszu, zrobię to, bo jestem prawdziwym geniuszem troski o człowieka.

Dyrektor IBW,

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Października 02, 2015, 08:14:31 »

Towarzyszu ja się z Wami zapłaczę na śmierć i odpowiecie za doprowadzenie do samobójstwa.
Ja chcę tworzyć firmę przewozową, a nie kartograficzną Chichot Mnie interesują informacje mniej-więcej.
Moja propozycja jest taka:
Przyjmujemy następujące czasy przejazdu dla autokarów dostępnymi drogami:

1. Bździszewo - Siegfried: 80 min
2. Siegfried - Suche Tataraki: 120 min
3. Siegrfried - Zweiblocke: 60 min
4. Zweiblocke - Suche Tataraki: 75 min
5. Bździszewo - Hirschberg: 120 min
6. Siegrfried - Granica Państwa (z Pięciopolską/Trizondal): 80 min
Proszę o ewentualne poprawki, żeby i Wam się wydawało to racjonalne.
https://drive.google.com/file/d/0B2ohOb5Ic7YlQ3lnT3pmV3hGanM/view tutaj mapa, która mi trochę pomogła.

(-) Marcel Hans
Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.026 sekund z 19 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 19.

[show queries]