Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« : Sierpnia 01, 2015, 01:13:54 » |
|
Dnia 1 sierpnia w Hirschebrgu zakończyła się tajna operacja pod kryptonimem ,,Związek partnerski". Reakcyjni podżegacze, w których była ona wymierzona zostali aresztowani, a ich majątek prewencyjnie skonfiskowany. Najtęższe monarchosocjalistyczne umysły nie przewidują uniewinnienia aresztowanych z postawionych im zarzutów, dzięki czemu władze zyskały możliwość przekazania odpowiedniego budynku pod bialeńską ambasadę.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 01, 2015, 01:15:10 » |
|
Ambasada Republiki Bialeńskiejul. Bohaterów Wojny Bialeńskiej 23
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Alberto de Medici
Lord
Imigrant
Posłuch 0
Zapluty podmiot reakcji
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpnia 03, 2015, 08:36:45 » |
|
Ludu Szlachecki, nie może Was zabraknąć podczas Dnia Przyjaźni Bialeńsko-Brodryjskiej. W programie między innymi sztuka teatralna pt. "Wnętrze Symeona". 
|
|
|
|
|
|
(-) Alberti de Médici y Zep były Ambasador Republiki Bialeńskiej w Zjednoczonym Socjalistycznym Królestwie Hirschbergii i Weerlandu
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpnia 03, 2015, 12:55:40 » |
|
Z pewnością się tam udam jak nie zapomnę. Przeżycia z bialeńskich spektakli są niezapomniane. Ostatnio nie mogłem przestać klaskać przez cały epilog.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alberto de Medici
Lord
Imigrant
Posłuch 0
Zapluty podmiot reakcji
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpnia 18, 2015, 04:14:45 » |
|
Towarzyszu Baronie!
Wierzę, że towarzysz raczy wybaczyć mój nietakt, ale w związku z tym, że zapomniałem zachorowałem na realiozę, zapomniałem odwdzięczyć się za przekazanie tak pięknego budynku. Niech towarzysz raczy przyjąć obraz z wizerunkiem Krzysztofa Razorblade, wielkiego orędownika przyjaźni pomiędzy Ludem Szlacheckim a Republiką Bialenii, ale także przepiękną książkę pt. Jak uwolniono Bialenię od motłochu rodem z ZSKHIW, czyli zapiski z wojny wrześniowej. Głęboko wierzę, że przyczyni się to do kontynuacji bratniej współpracy między naszymi nacjami.
Korzystając z okazji chciałbym zadać pytanie, czy ambasada może prowadzić działalność gospodarczą w monarchosocjalistycznym raju? Moi niewolnicy pracownicy ambasady niestety umarli, a ja potrzebuję siły roboczej do wytworzenia szlachetnego wina, zwącego się "burbonem". Po czym z ambasady wychodzi markiz von Haller i z uśmiechem na ustach podaje baronowi książkę oraz obraz.
|
|
|
|
|
|
(-) Alberti de Médici y Zep były Ambasador Republiki Bialeńskiej w Zjednoczonym Socjalistycznym Królestwie Hirschbergii i Weerlandu
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpnia 18, 2015, 05:45:19 » |
|
Wspaniała książka. Zaslugi tow. Razorblade dla propagowania naszej przyjaźni są tak wielkie, że trzeba postawić mu pomnik.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Maciej Kamiński
Wielki Kniaź Tomaszewa
Imigrant
Posłuch 0
Kropki przed emotikonami!
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpnia 18, 2015, 08:10:16 » |
|
Tylko wyryjcie na cokole aktualne nazwisko.
|
|
|
|
|
|
Złej sławy bialeńskie Gestapo Ortograficzne.
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpnia 18, 2015, 08:26:45 » |
|
A jak on się aktualnie wabi dumnie nazywa? Nasz wywiad może się mylić, zwłaszcza że mamy kilka.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Maciej Kamiński
Wielki Kniaź Tomaszewa
Imigrant
Posłuch 0
Kropki przed emotikonami!
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpnia 19, 2015, 11:58:48 » |
|
Niech wywiad zajrzy na ostatnią stronę listy nadań lennych w Pałacu Prezydenckim. 
|
|
|
|
|
|
Złej sławy bialeńskie Gestapo Ortograficzne.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpnia 19, 2015, 09:08:15 » |
|
Krzysztof Razorblade z pewnością zawiśnie w mojej siedzibie... Znaczy jego portret tam zawiśnie. Wspaniałe dzieło bialeńskiej literatury natomiast stanie się moim natchnieniem o poranku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpnia 19, 2015, 09:43:38 » |
|
Korzystając z okazji chciałbym zadać pytanie, czy ambasada może prowadzić działalność gospodarczą w monarchosocjalistycznym raju? Moi niewolnicy pracownicy ambasady niestety umarli, a ja potrzebuję siły roboczej do wytworzenia szlachetnego wina, zwącego się "burbonem". A można, jak najbardziej. Jeszcze jak. Co do wina to wśród nas jest kilku prawie-burbonów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpnia 19, 2015, 10:51:42 » |
|
Moi niewolnicy pracownicy Ale po co tak kreślić? Przecież ojcowska opieka i bratnia pomoc są u nas legalne, a zgodnie z założeniami monarchosocjalizmu stepowego nawet wskazane moralnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alberto de Medici
Lord
Imigrant
Posłuch 0
Zapluty podmiot reakcji
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpnia 20, 2015, 03:14:34 » |
|
Ale po co tak kreślić? Przecież ojcowska opieka i bratnia pomoc są u nas legalne, a zgodnie z założeniami monarchosocjalizmu stepowego nawet wskazane moralnie. Wybornie, to jeszcze moje przyzwyczajenia z swarzystowsko-faszystowskiej Bialenii, gdzie taka forma bratniej pomocy jest nielegalna. A można, jak najbardziej. Jeszcze jak. Co do wina to wśród nas jest kilku prawie-burbonów. Cieszy mnie to niezmiernie, niech Towarzysz Król wie, że zawsze uważałem go za Bardzo Dobrego władcę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alberto de Medici
Lord
Imigrant
Posłuch 0
Zapluty podmiot reakcji
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpnia 31, 2015, 04:58:09 » |
|
Wasza Bardzo Wspaniała Wysokość! Cny Ludu Szlachecki!W imieniu rządu Republiki Bialeńskiej mam zaszczyt zaprosić na obchody bialeńskiego święta Ludu i Patrona, które odbędzie się już 1 września na bialeńskim kanale IRC o godzinie 20:45.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpnia 31, 2015, 07:09:45 » |
|
Towarzyszu Markizie,
dziękuję za zaproszenie. Tym razem na pewno przybędę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|