Siergiej Makłow vel Sterlicht
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #120 : Maja 10, 2014, 09:52:32 » |
|
Wyszedł! Piękny i skromny! W nagrodę nasz dzielny artysta malarz Pizduś Plastuś zostanie jednym z kapłanów. 
|
|
|
|
|
|
(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Kultysta kurduplysta, Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin, Generał w stanie spoczynku, baron Siergiej Makłow
|
|
|
|
|
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #122 : Maja 10, 2014, 09:58:31 » |
|
Na razie nie możemy upublicznić rzeźb, ponieważ Pizduś Plastuś nie został jeszcze szamanem, a musi zrzec się praw autorskich.
|
|
|
|
|
|
(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Kultysta kurduplysta, Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin, Generał w stanie spoczynku, baron Siergiej Makłow
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #123 : Maja 10, 2014, 10:03:54 » |
|
Och toż to gont, nie słoma! Znać, że bogate tereny!
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #124 : Maja 11, 2014, 07:21:36 » |
|
Mieszkańcy baronii dowiedziawszy się, że król umarł a władza posypała się, chwycili za broń i zaczęli się tłuc - od tak. Wczoraj pijąc u Mordziaka ludzie podzielili się i powstały trzy grupki - Wspólnota Miecza złożona ze zwolenników króla i panującego w okolicy barona, ,,Dzikusy" czyli resztka rodzimowierczych wyrzutków oraz Krzywielce - reszta plebsu. Podział terenów na dzisiejszy wieczór: Wspólnota Miecza aktualnie obwarowała Zamek Vyincourd, wschodnie Vyincourd oraz chram kurduplyjski. Dzikusy kontrolują Ismiralę i Pierwszą strażnicę. Reszta hołoty, czyli Krzywielce kontrolują zachodnie Vyincourd oraz Strażnicę Drugą, Ale Nie Ostatnią. Rozkojarzony wybrałem Wspólnotę Miecza, bo ma fajną nazwę i chcę się trochę ponaparzać. Do boju! Chwycić za rapiery i samopały! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #125 : Maja 11, 2014, 08:06:02 » |
|
Kurde, kończy nam się bimber. Zbierajmy się, wspólnoto! Trzeba odbić karczmę u Mordziaka z rąk Krzywielców! Wiem, że obsadzili wyrzutnię piłeczek do golfa na drugim piętrze i mają kilka hakownic z magazynów Strażnicy Drugiej, Ale Nie Ostatniej. Zbierajcie się, zaraz spróbujemy szturmować! Tymczasem Pizduś Plastuś zameldował mi, że Dzikusy próbowały zdobyć chram! Niestety, skończyły im się butelki i kamienie do rzucania, a Dzikusów pojmaliśmy i będziemy ich na siłę kurduplizować i budzimiryzować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #127 : Maja 12, 2014, 01:15:52 » |
|
Szturmować! Nie przestawać! Nabijać samopały i wpierjod! Kilku Krzywielców poddało się dobrowolnie i oddali nam fajną zabawkę: http://www.youtube.com/watch?v=NndA1YAl07wDobre wieści! Krzywielce słabo zabarykadowały karczmę! Dobra nasza!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #128 : Maja 12, 2014, 01:28:35 » |
|
Poprzyjcie moja kandydaturę! Obiecuję faworyzować Kult Kurdupla oraz szerzyć równość wszystkich wyznań!
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #129 : Maja 12, 2014, 01:55:02 » |
|
Hmm, no dobrze. Przyślijcie mi no tutaj z dwadzieścia samopałów i maczety po dziesięć centów, a mój głos jest twój.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #130 : Maja 12, 2014, 02:18:34 » |
|
Coś takiego znalazłem w pewnym wiejskim muzeum:  Uznałem, że muzea na Hirschberskiej prowincji winny mieć charakter etnograficzny, zatem skonfiskowałem eksponaty.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #131 : Maja 12, 2014, 02:57:17 » |
|
No, to to ja rozumiem! Zaczynam lubić tego dobroczyńcę. Tymczasem w baronii jest pierwsza ofiara zamieszek - był to najemnik, który walczył u boku Krzywielców. Nie wiadomo jak się nazywał, gdyż prawdopodobnie nie pochodził nawet z ZSKHiW! Tymczasem testujemy nową broń na Krzywielcach.
Uraaa! Zdobyliśmy karczmę! Karczma jest nasza! Okoliczni Krzywielce złożyli swoje proce i chcą jedności. Zobaczymy co z tego wyjdzie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #132 : Maja 12, 2014, 06:44:55 » |
|
Dostaliśmy broń a więc pogodzeni z Krzywielcami idziemy przekabacić Dzikusów na swoją stronę! Wielki konwój mieszkańców rusza... ale gdzie? Zobaczymy co z Dzikusami. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #133 : Maja 12, 2014, 07:12:26 » |
|
A więc stało się! Tej bijatyki już koniec - a szkoda. Dzieci ze swoimi bachorami, mężczyźni oraz zwierzęta pożyczyli samochody od przyjezdnych i ruszyli. Prawie dwa tysiące dzikich Ismiralczyków opuszcza baronię. Nie wiem dlaczego, nie wiem - może znudziło im się żyć w tych luksusowych lepiankach z zaschniętego łajna? Wszyscy biorą portrety Arka, moje, biorą ze sobą tezy budzimirystów i kurduplystów i ruszają! A chram?!... A! Wzięliście go na naczepie! Jadę z nimi, co będę sam jechał. Ponoć kierunek - stolica. Mamy te posklejane taśmą samopały, to damy radę. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|