Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 12:30:14 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Program wielkich zakupów dla KSL na lata 2015-16  (Przeczytany 987 razy)
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« : Lipca 20, 2015, 08:22:08 »

Częścią trwającej wciąż wielkiej reformy wojsk lądowych jest uzupełnienie przydziału sprzętu niektórych, a raczej większości, jednostek. Zapowiedziałem już, że będę chciał zrealizować ów plan w ciągu jednego roku, a więc do przyszłych wakacji. Koszt tych zakupów będzie ani chybi ogromny i przerośnie możliwości naszego Rządu, ale szczęśliwie Lud Szlachecki i jego Partia znają sposoby na znalezienie odpowiednich środków, a i trzeba brać poprawkę na to, że my nie zdajemy sobie sprawy co tak naprawdę posiadamy. Czołgi Lecrec znalezione przez chłopa na grzybach nikogo więc nie zdziwią.

Na chwilę obecną przedstawiam wstępny zapis naszych zakupów, zgodnie z moim rozporządzeniem:

-340 czołgów,
-300 pojazdów mechanicznych (w tym co najmniej 220 transportowych),
-440 motocykli,
-410 pojazdów transportowych (ostatecznie zastąpi się je furmankami),
-145 pancernych wozów bojowych,
-10 łodzi.

Jedynie co do czołgów rozporządzenie wskazuje konkretnie typy, a jakie kupimy samochody, motocykle, wozy bojowe i łodzie proponuję ustalić teraz. Będzie wtedy możliwa wstępna wycena i rozpisanie planu zakupów.   

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Lipca 20, 2015, 10:10:28 »

Trzeba będzie to jakoś zmieścić w budżecie, co może się na tę chwilę okazać trudne z powodu zerowych dochodów. Spróbuję coś z tym zrobić. Wyceną kosztów, jak to z reguł robię, mogę zająć się osobiście lub powierzyć to nowemu NKSW - tow. Septimusowi. Pojazdów niestety nie potrafię zaproponować żadnych(oczywiście nie dlatego jakobym słabo się na tym znał, a przez to, że doskonałe owoce pracy ludu Szlacheckiego są tak liczne).

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Lipca 21, 2015, 11:52:33 »

Prosty Lud Szlachecki z pewnością chętnie dołoży swoje cegiełki do wielkiego dzieła umocnienia potęgi naszych sił zbrojnych.

Jeżeli mowa o czołgach to w rozporządzeniu wskazałem na konieczność zakupu modeli takich jak Leclerc i Leopard 2 A6EX. Oczywiście pojazdy o tak imperialistycznych i niemonarchosocjalistycznych nazwach nie mogą być używane w naszej armii, a więc zaraz po odbiorze czołgi będą rozbierane i składane pod innymi nazwami. Zajmą się tym wyznaczone zakłady cywilne oraz jednostki warsztatowe KSL. Myślę, że to działanie jest słuszne i uprzykrzy życie grasującym po całym kraju szpiegom.

Na dniach stopniowo przedstawiał będę konkretne propozycje co do innych pojazdów.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Sierpnia 14, 2015, 01:43:31 »

Nasze siły zbrojne, podobnie zresztą jak cały kraj oraz Partia, są na chwilę obecną niestety zarządzane dwuosobowo. Trudno w takiej sytuacji oczekiwać efektywnych dyskusji plenarnych. Mimo to postaram się w najbliższych dniach coś poczynić w kierunku opracowania planu uzupełnienia sprzętu bojowego.

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #4 : Sierpnia 15, 2015, 10:25:36 »

Myślę, że wiem, co może odmienić naszą armię. Niestety na chwilę obecną nie mogę tego wyjawić, aby wrogie siły nie zrobiły tego przed nami.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Sierpnia 18, 2015, 12:39:49 »

Przedwczoraj tow. Derikor i ja odbyliśmy rozmowę, której efektem będzie bardzo ciekawy i korzystny dla wszystkich kontrakt. Rzecz jasna, zwracam się przede wszystkim do obecnych na sali szpiegów, NIE MA ON NIC WSPÓLNEGO Z PRYWATNĄ INWESTYCJĄ BUDZIMIRA W GZ.

Dziś z kolei podjąłem decyzję, że około 100 ze 145 pancernych wozów bojowych, które planujemy zamówić będzie to sprzęt rodzimej konstrukcji i produkcji - słynne Zbrojne Ramię Rewolucji. Już niebawem złożymy zamówienie u krajowych producentów.
Oprócz tego złożone zostanie zamówienie na pierwszych 200 z 410 potrzebnych KSL pojazdów transportowych. W wyniku wielu analiz i konsultacji zdecydowałem się na skonstruowany przez IBW transporter opancerzony "Młynariew".

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Sierpnia 18, 2015, 10:15:03 »

O tym, że NIE MA ON NIC WSPÓLNEGO Z PRYWATNĄ INWESTYCJĄ BUDZIMIRA W GZ to ja na przykład wiedziałem jeszcze zanim odbyliście swoją rozmowę. Pomijając sprawność Onych, to każdy prawy moanrchosocjalista brzydzi musiałby jakoś do tego dojść, bo przecież uczciwość słusznych władz jest bez skazy.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Stycznia 09, 2016, 04:12:09 »

Myślę, że dobrym działaniem pobudzającym działalność naszych sił zbrojnych będzie zrealizowanie zakupów. Już niebawem złożę zamówienia, o których mówiłem wcześniej. Pytanie: czy mam się przejmować pieniędzmi? Jeżeli tak to potrzebna będzie reforma walutowa lub potajemne ich dodrukowanie.

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Stycznia 10, 2016, 09:27:58 »

Masz się przejmować pieniędzmi ale na razie staraj się robić zakupy na miarę naszych możliwości. Po szesnastym stycznia, jakoś z rocznym opóźnieniem, zajmę się wreszcie gospodarką.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Stycznia 15, 2016, 08:11:11 »

Czy my w ogóle mamy jakieś możliwości? Zakupy w takiej sytuacji będą symboliczne, no ale w sumie co szkodzi uznać je, co logiczne będzie i zgodne z prawdą, za oszałamiający sukces kierownictwa sił zbrojnych?

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Stycznia 18, 2016, 12:23:02 »

Od co najmniej roku nic nie wydawaliśmy, więc chyba jakieś tam jednak możliwości mamy.

Dyrektor IBW,

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.024 sekund z 18 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 18.

[show queries]