Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 12:35:18 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sala obrad Politbiura  (Przeczytany 4911 razy)
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Lipca 07, 2015, 07:30:05 »

Siły wrogie monarchisicjalizmowi, pragnące zniszczyć, cofnąć i zahamować monarchosocjalistyczną demokratyzację działają w niemal całej zagranicy, bo za granicą jest diabeł. To oznacza, że szansa na zalęgnięcie się tych sił w Abachazji istnieje. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji będzie przyjrzenie się tamtejszej sytuacji. Jeśli Abachazja podąży słuszną drogą, a jej mieszkańcy będą prości i skromni, tak jak prosty i skromny był Wielki Sternik, da się podjąć słuszną decyzję. Na razie proponuję cierpliwie czekać.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Lipca 20, 2015, 12:18:31 »

Czy będzie godnie i zgodnie ze wskazaniami Sternika wysłać Abchazji jakąś odpowiedź?

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Lipca 20, 2015, 10:05:27 »

Abchazja w osobie tow. van der Lisa powiedziała coś takiego:

Witam Wszystkich mieszkańców tego wspaniałego kraju.Celem mojej wizyty jest nawiązanie stosunków dyplomatycznych i podpisanie Traktatu z ZSKHiW. Niegdyś przybyłem tu jako premier Batawii, dziś przybywam jako władca suwerennego państwa.
...

Celem mojej wizyty jest nawiązanie stosunków dyplomatycznych i podpisanie Traktatu z ZSKHiW

Warto dążyć do tak wzniosłego, pięknego celu. Myślę, że tak też brzmieć powinna odpowiedź Partii.

Dyrektor IBW,

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Lipca 21, 2015, 10:59:44 »

Towarzysze, teraz i ja  pragnę zwrócić się do Partii, reprezentowanej przez Politbiuro, o poradę. Jakiś czas temu już Wielki Sternik natchnął mnie, bo w końcu jest dla mnie natchnieniem o poranku, do napisania wiekopomnego dzieła, które pocieszy zrozpaczonych jego odejściem, będzie dodawało otuchy przy pracy, stanie się zachętą do heroicznych czynów, wskaże masom ludowo-szlacheckim drogę ku lepszej przyszłości. Natchnienie płynące od Wielkiego Sternika jest tak wielkie, że można wykorzystać je do napisania kilku takich dzieł i na kilka pomysłów też wpadłem. Nie wiem, niestety, od którego z nich powinienem zacząć, które Lud Szlachecki musi otrzymać jako pierwsze aby lepiej poznać niezbadane ścieżki monarchosocjalizmu. Dlatego też zdecydowałem się przedstawić najważniejsze z moich pomysłów(tytuły też już wymyśliłem ale te mogą się, z oczywistych przyczyn, zmienić, co nie zmienia faktu, że ich robocze wersje tu zamieszczę).

1) Stepowa ścieżka monarchosocjalizmu
2) Komentarze do Doktryny Monarchosocjalistycznej ZSKHiW
3) Planowanie oddolne

Stepowa ścieżka moanrchosocjalizmu będzie oczywiście zapisem badań nad jedną ze ścieżek monarchosocjalizmu, wiodącej przez step. Nie przypadkiem określany jestem przecież Najgenialniejszym teoretykiem Monarchosocjalizmu Stepowego. Drugie z dzieł  ma zawierać objaśnienia do fundamentu całej nauki monarchosocjalistycznej, które, nie wiedzieć czemu, nie ukazało się do dzisiaj na forum. Ostatnie ma dotyczyć mojej koncepcji systemu gospodarczo-fiskalnego ZSKHiW. Kolejność zamieszczenia tytułów nie jest przypadkowa. Powoli przekonuję się co do takiej właśnie kolejności pisania ale niegodnym byłoby rozpoczynanie pracy bez zasięgnięcia opinii Partii.

Ponad to, myślę że Politbiuro mogłoby udoskonalić swoją komunikację z prostym Ludem poprzez założenie skrzynki pocztowej, dzięki której listy z prośbami o rady mogłyby docierać tu w sposób cywilizowany. Oprócz tego, warto zastanowić się nad stworzeniem Księgi życzeń i zażaleń, pomocnej w tępieniu wypaczeń.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Lipca 22, 2015, 10:06:59 »

Towarzyszu,

a ja Wam powiem co innego - moim zdaniem powinniście uczynić dokładnie odwrotnie, niż planujecie. Powinniście rozpocząć od pisania dzieła o planowaniu oddolnym i to z kilku przyczyn. Pio pierwsze Lud Szlachecki głęboko pragnie poznać wizję swojego Rządu i swojej Partii na temat wizji systemu gospodarczo-fiskalnego. Trzeba upewnić zjednoczone narody, że będzie to system w pełni monarchosocjalistyczny, zgodny z ideałami Wielkiego Sternika, Premiera Tysiąclecia oraz wszystkich innych najwybitniejszych teoretyków monsocjalu. Ponadto, w mojej opinii, najpierw należy wydać książkę o doktrynie monarchosocjalizmu, a dopiero później pisać i publikować komentarze oraz działa poświęcone poszczególnym ścieżkom. Doktrynę zaś powinien zatwierdzić Zjazd Partii.

Ponad to, myślę że Politbiuro mogłoby udoskonalić swoją komunikację z prostym Ludem poprzez założenie skrzynki pocztowej, dzięki której listy z prośbami o rady mogłyby docierać tu w sposób cywilizowany. Oprócz tego, warto zastanowić się nad stworzeniem Księgi życzeń i zażaleń, pomocnej w tępieniu wypaczeń.

https://www.youtube.com/watch?v=KK99X3rxvII&t=15

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Lipca 22, 2015, 04:34:53 »

W takim razie zaplanuję swoją pracę na sierpień i może nawet zgodnie z planem ją rozpocznę.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Października 29, 2015, 03:19:37 »

Towarzysze,

chciałbym zwrócić się do Politbiura z propozycją wyznaczenia Sekretarza ds. Wskazówek na Miejscu. Moim zdaniem dobrze by było, gdyby jakaś klimatyczna fabularna postać, to jest wierny działacz naszej Partii. Proponuję wyznaczyć na to stanowisko tow. Ewę Kopacz, która znana jest z tego, że słucha, rozumie i pomaga.

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Listopada 07, 2015, 03:39:31 »

I jak stoi, w czym stoi, potrafi wybiec i udzielić pomocy. Drzwi się u niej nie zamykają. Ewa Kopacz jest też prawą monarchosojalistką zaznajomioną z całą literaturą opisującą monarchosocjalizm, więc nada się na Sekretarza ds. Wskazówek.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Stycznia 08, 2016, 10:32:04 »

Dobry wieczór,

coś się... coś się zepsuło i nie było mnie słychać, zwłaszcza że nie cierpię pisać na forum z laptopu. Wynik aktywności Ludu Szlacheckiego z ostatnich miesięcy to jest jakaś porażka, ale oczywiście nie porażka naszej Partii, bo nasza Partia od początku istnieje tylko po to, aby kroczyć od zwycięstwa do zwycięstwa i pozostawiać za sobą zgliszcza oraz kwitnące ogrody monarchosocjalizmu. Nie kto inny jednak, jak my - Kierownictwo Partii, zostaliśmy powołani do tego by uratować Socjalistyczne Królestwo przed całkowitym załamaniem się. Sala obrad Politbiura jest chyba najwłaściwszym miejscem, by przekształcić je w bastion walki o aktywność.

Nie chcę dziś przedstawiać jakiegoś rozbudowanego planu działań, ten należy opracować kolektywnie. Proponuję jednak pierwsze kroki, które należy uczynić aby móc pracować nad zmianą:

-dopuszczenie WSZYSTKICH aktywnych mieszkańców Socjalistycznego Królestwa, z cudzoziemcami i bezpartyjnymi włącznie, do udziału w pracach,
-uregulowanie faktycznego stanu dwuwładzy poprzez powołanie specjalnego organu lub nadanie rządowi określonych pełnomocnictw,
-pewne działania fabularne, które stanowić będą korzystne tło dla naszych prac.

Jeżeli ktoś z członków Politbiura lub innych zainteresowanych byłby chętny coś dopowiedzieć to chyba się nie obrazimy.

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Stycznia 10, 2016, 09:33:55 »

Pierwszy punkt jest konieczny do zrealizowania. Trzeci bardzo przydatny. Nie wiem co myśleć o drugim. Obawiam się, że nie ma u nas dwuwładzy, a chwilowy jakiejkolwiek władzy zanik. Może lepiej rozwiń myśl.

Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie zwołanie Zjazdu Partii, tak jak to proponowałeś już w innym wątku. Równolegle rząd może podjąć pewne działania ale wszelka władza pochodzi od Partii, więc od tego należałoby zacząć. Do tego czasu proponuję skupić się na drobnych inicjatywach lub wznowieniu zapomnianych drobnych inicjatyw(w zjeździe będę mógł brać udział od połowy stycznia).

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #25 : Stycznia 10, 2016, 09:55:19 »

Chodzi o to, aby wszyscy aktywni członkowie naszej Partii mogli sprawować skuteczniej władzę daną im przez Sternika. W takim razie jutro zajmę się organizacją Zjazdu.

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Stycznia 17, 2016, 08:05:19 »

Czy przez ten czas poczyniono jakieś postępy?

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Stycznia 20, 2016, 10:08:33 »

Tak, ogłoszono dobrą nowinę na pejsbukach.

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Stycznia 21, 2016, 09:16:15 »

Proponuję termin rozpoczęcia zjazdu na 30 stycznia.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Stycznia 25, 2016, 05:02:15 »

To jest niezwykle trafny termin. Warto zaprosić dla urozmaicenia zagraniczne delegacje wszystkich innych monarchosocjalistycznych partii.

Strony: 1 [2] 3 4 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 18 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 18.

[show queries]