Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 10:24:40 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Polecenie premiera  (Przeczytany 818 razy)
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« : Lutego 08, 2015, 02:23:13 »

Towarzyszu Komisarzu, ostatnimi czasy bardzo źle dzieje się w Aralii. Pojawiają się donosy, które mówią o niezgodności z prawem działań tamtejszych władz. Problem ten ma dotyczyć aralskiego programu industrializacji ,,AI WAI" oraz intensywnej militaryzacji regionu. Zlecam Towarzyszowi zbadanie wymienionych spraw pod kątem zgodności z prawem Aralskiego Regionu Autonomicznego, a także zgodności z prawem centralnym, co da rządowi lepsze warunki zaprowadzania słusznego porządku w Aralii, po możliwym ponownym przekształceniu ARA w Gubernię Aralską.
« Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2015, 03:48:40 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg » Zapisane

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3

« Odpowiedz #1 : Lutego 08, 2015, 02:46:40 »

niby czemu AI-WAI, jest nielegalne, przecie poprosiłem o wycenę, to komisarz nie dopełnił obowiązków. A o militaryzacje  się pan czepiaj dalej, to zaginiesz pan jak wielki sternik.

pre/mier , osoba premiernicza, psoba
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Lutego 08, 2015, 03:07:55 »

niby czemu AI-WAI, jest nielegalne, przecie poprosiłem o wycenę, to komisarz nie dopełnił obowiązków.

Oczywiście, że swoje obowiązki wypełnił.

http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=3558.msg52877#msg52877

A czy AI- WAI jest nielegalne nie wiem. Gdybym wiedział, od razu przystąpiłbym do działania, a nie zlecał kontrolę komisarzowi. Zleciłem ją, żeby mieć pewność, co do legalności lub nielegalności programu, a to z kolei świadczy o tym, że nie jestem wrogo nastawiony do Towarzysza działań i nie chcę podejmować pochopnych decyzji, mogących utrudniać obywatelom funkcjonowanie.

A o militaryzacje  się pan czepiaj dalej, to zaginiesz pan jak wielki sternik.

Mogę powiedzieć tylko tyle:

Jakby się kto ważył ludzi terroryzować,
Bronią grozić, bić czy szantażować,
Lub się posunie do złamania ręki, nogi wydłubania oka,
To niech spróbuje w ten sposób pobić smoka.

Ale jestem zbyt niezniszczalny żeby obawiać się czegoś takiego i nie chcę zamęczać sądu.

PS: Pan sobie zmień tytuł, bo Wielki Sternik był indywidualny i zagwarantowany dla najwspanialszego premiera ZSKHiW. Takie zrzynanie tytułów, które są powiązane z konkretnymi osobami jest bezsensowne.
« Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2015, 03:50:28 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg » Zapisane

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3

« Odpowiedz #3 : Lutego 08, 2015, 03:10:28 »

No jeśli tak chcemy się bawić to ja dziękuje, jak komisarze będą wyznaczali tym których nie lubią gargantuiczne ceny, to ja też zacznę sobie robić różnorakie śmieszne rzeczy, tylko do czego to doprowadzi?. uznałem tą wycenę za żart. ale jeśli nie była ona żartem to ja poskarżę się do króla o niekompetencje komisarzy

Co do zaginięcia wielkiego sternika, to ja nie grożę. ja tylko ostrzegam np przed wściekłymi braćmi BDRW, którzy musieliby porzucić swojego ukochanego mistrza gdyby go stracili. Wielki sternik przecież też padł ofiarą szału, i zginął z rąk Bartosza Derikora

pre/mier , osoba premiernicza, psoba
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Lutego 08, 2015, 03:54:22 »

No jeśli tak chcemy się bawić to ja dziękuje, jak komisarze będą wyznaczali tym których nie lubią gargantuiczne ceny, to ja też zacznę sobie robić różnorakie śmieszne rzeczy, tylko do czego to doprowadzi?. uznałem tą wycenę za żart. ale jeśli nie była ona żartem to ja poskarżę się do króla o niekompetencje komisarzy

Czy ta wycena to taka wielka przesada? 15 fabryk i to nie byle jakich bo zatrudniających w sumie 45 000 ludzi... myślę że kilkaset milionów to odpowiednia kwota.

A co do militaryzacji, to w sumie żaden dokument nie zabrania zbrojenia Guberni. Proszę jednak, by robić to w granicach zdrowego rozsądku.   

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.024 sekund z 18 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 18.

[show queries]