|
Ametyst
|
 |
« : Stycznia 14, 2015, 06:31:37 » |
|
Towarzysze,
niniejszym otwieram czternasty pokazowy proces w dziejach tego budynku. Tym razem sprawdzimy, czy Laszk Młynariew jest winien i dlaczego. Pozew wniósł towarzysz Arbuz Dumbledore. Atrakcja tym większa, że to chyba ostatnia rozprawa przy użyciu starego pseudosystemu.
Udzielam głosu Oskarżycielowi!
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #1 : Stycznia 14, 2015, 08:30:43 » |
|
Ale oskarżycielem jest lud...., no dobra, dla ułatwienia coś tam powiem eee... no to ten nasz niesforny laszk to chyba tak niezbyt dobrze władał tym Weerlandem eeee..... produkował nozz-a-le bez odpowiednich badań i akredytacji , co jak wiemy skończyło się wreszcie czymś ciekawym tragedią eeee... potem, kiedy inwazja zombie się skończyła wolał wydawać pieniądze na jakieś działa a nie na odbudowę domostw swoich poddanych eeeeee..... zostawił za sobą swoich wiernych ludzi podczas ewakuacji i sam zajął śmigłowiec chyba coś tam kradł mi ludzie mówią... i to by było chyba na tyle nie wiem pod jakie to podchodzi zarzuty, może towarzysz premier chciały pomóc?, ja nie światły jestem, ja prostego chłopa reprezentuje jeno tjaaa.... czy oskarżony przyznaje się do winy?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2015, 08:32:53 wysłane przez Arbuz I Dumbledore »
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #2 : Stycznia 14, 2015, 08:42:45 » |
|
Po takim pokazie elokwencji trudno wymówić choć słowo. Mimo wszystko zapytam Oskarżonego dla formalności: czy przyznaje się Towarzysz do winy?
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #3 : Stycznia 14, 2015, 08:53:16 » |
|
Nie przyznaję się do winy!
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #4 : Stycznia 14, 2015, 08:53:53 » |
|
To tyle? uniewinniamy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #5 : Stycznia 14, 2015, 09:25:27 » |
|
Ale jak to? Lud się podburzy jeżeli nie wydarzy się nic wartego pierwszych stron gazet. W takim razie powołuję na świadka towarzysza barona premiera-gubernatora Ciecierada Ciecieląga.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #6 : Stycznia 14, 2015, 09:33:05 » |
|
Winny!, Ciecierad na stos!... aj przepraszam, pomyliłem sie. Precz z laszkiem! Przez drzwi sądu przebija się zdesperowany biedak, zostaje postrzelony w brzuch ale dalej biegnie, dopada do wielebnego i dźga go w krocze, Laszk młynariew sycząc z bólu zostaje wyprowadzony z sali przy głośnym buczeniu mas, zamachowiec zostaje natychmiast obezwładniony
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #7 : Stycznia 15, 2015, 08:38:52 » |
|
Skandal! Teraz to ja pozwę lud! Wszyscy pójdą siedzieć, wszyscy! A tak poza tym to muszę czymś zatamować krwotok! Gdzie tradycyjny wosk z roztartym piołunem?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #8 : Stycznia 15, 2015, 09:44:26 » |
|
Najpierw posłuchamy jak Towarzysz Premier powie prawdę!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #9 : Stycznia 19, 2015, 09:56:41 » |
|
Jestem niewinny! Mówię prawdę!
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #10 : Stycznia 20, 2015, 12:40:59 » |
|
Skoro on jest niewinny...To na pewno Laszk jest winny!!! wnoszę o potrójne dożywocie.....W ZLEWNI! muahahahahahahahaha!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #11 : Stycznia 20, 2015, 06:45:38 » |
|
Na koniec udzielę jeszcze głosu Ludowi Szlacheckiemu, do następnej nocy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #13 : Stycznia 22, 2015, 01:37:22 » |
|
Bzdury pan gadasz, jak karły gwałcił to też się do winy nie przyznawał...., może i jest amoralny, ale jest też tchórzem!, lęka się Królewskiej sprawiedliwości!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #14 : Stycznia 22, 2015, 02:57:16 » |
|
Jestem niewinny! Winni są pracownicy fabryki Nozz-a-li, którzy doprowadzili do wypadku, winni są funkcjonariusze CIA słabo walcząc z zarazą, winni są moi podwładni utrudniający ewakuację gubernianych funduszy, ale ja jestem świątobliwy!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|