Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« : Stycznia 06, 2015, 06:12:34 » |
|
Uprzejmie chciałbym zapytać, jaki jest cel, w dalszym ciagu utrzymywanie Ericka Monde, jako moderatora GA, przecież to tylko szkodzi, bo przez to nic tam się nie dzieje, chciałbym wnieść o powołanie nowego moderatora, i nieśmiało zgłaszam swoją kandydature, z uwagi na to, że od odejścia ericka, tylko ja tam coś działam, dziękuje za wysłuchanie
|
|
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #1 : Stycznia 06, 2015, 12:55:09 » |
|
Powoływanie moderatorów nie leży w moich kompetencjach i nie mam na to żadnego wpływu ale mogę wyjaśnić dlaczego dalej jest nim Erick Monde i dlaczego sprzeciwiam się powołaniu nowego moderatora Aralii.
Erick Monde jest ostatnim przewodniczącym ARA, a więc głową tej autonomii - naturalnym moderatorem. Po jego śmierci Aralia wymarła, bo i nie ma w niej Aralczyków(chociaż ja i Ametyst mamy obywatelstwa). Aralią w dodatku nie możemy rozporządzać tak jak pozostałymi guberniami, bo jest to jednak nie zwykła gubernia ale mikronacja, przy czym o ograniczonej samodzielności. No więc nie możemy sobie ot tak powołać tam takiego, a takiego moderatora(chociaż nie wiem czy i Erickowi Mondemu nie zostały odebrane uprawnienia moderatorskie), bo byłoby to ze wszech miar nienaturalne i możliwe, że nawet niezgodne z prawem. Ponad to, istnieją plany wprowadzenia w Aralii stanu wojennego, który będzie trwał po wsze czasy lub do czasu powrotu któregoś z rdzennych Aralczyków, bo stwierdziliśmy, że nie ma sensu pozbawianie twórców(czy w tym przypadku już jednego twórcy) ich dzieła. Tym samym unikniemy problemów ze sprawowaniem władzy w Aralii. No a po trzecie: po co Towarzyszowi te uprawnienia moderatora?
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #2 : Stycznia 06, 2015, 10:37:33 » |
|
A , bo to zawsze coś do roboty, a prawdziwy socjalista żadnej pracy się nie boi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #3 : Stycznia 28, 2015, 07:32:33 » |
|
W obliczu zaistniałej sytuacji, i patrząc na to że większość Triady popiera moją władze, naturalne jest chyba że tego Moderatora Arali dostanę, przeto proszę o niego, bym mógł lepiej i efektywniej działać
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #4 : Stycznia 29, 2015, 05:15:35 » |
|
Pomimo otrzymanego przeze mnie tytułu gubernatora, w dalszym ciągu niektóre działy nie podlegają mojej moderacji, to chyba niedopatrzenie bo inne mogę moderować, są to: Aralska armia narodowa[ a przecież nią dowodzę}! komisariat ludowy{a przecież jestem komisarzem!} Gospodarka regionu Proszę o jak najszybsze naprawienie tego błędu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwca 25, 2015, 09:03:37 » |
|
Chyba nikt nie pozbawił Arbuza jego uprawnień. Proponuję zrobić to, skoro zdążyliśmy się z nim pożegnać.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwca 28, 2015, 12:32:50 » |
|
Już to zrobiłem. Przy okazji trzeba naprawić to, co zniszczyli ci wszyscy antysternikowscy zboczeńcy.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwca 28, 2015, 06:44:50 » |
|
Za drobną opłatą mógłbym w tym pomóc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwca 28, 2015, 07:42:06 » |
|
Utarło się, że płacimy całkowitą władzą nad Aralią, ale tym razem ewentualnie możemy coś dorzucić.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwca 30, 2015, 09:53:51 » |
|
Ponawiam, jeżeli dostanę odpowiednią opłatę, mógłbym wymyślić coś z tym felerem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipca 01, 2015, 10:26:58 » |
|
Mógłby Towarzysz zmienić nick na bardziej ludzki i cywilizowany, a nie jakieś diabły z Nordaty czy innego Alle-Rejnu? Będzie mi łatwiej ustawić te wszystkie moderacje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwietnia 03, 2016, 05:08:20 » |
|
W ogóle przestałem orientować się w układzie forum Aralii, tyle tam spamu. Jeżeli chcemy w przyszłości w jakiś sposób wykorzystywać fakt posiadania wyspy to powinniśmy zrobić z tym porządek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwietnia 13, 2016, 06:49:16 » |
|
Jestem za! W Aralii przydałby się silny i stanowczy przywódca! Nasz drugi Erick Monde!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwietnia 13, 2016, 08:01:04 » |
|
Najpierw, jak mówię, trzeba zrobić tam porządek w sensie technicznym, uprzątnąć to, co stworzył Arbuz będąc pijanym albo niespełna rozumu. Myślę, że słaba aktywność paradoksalnie sprzyja takim działaniom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwietnia 14, 2016, 06:49:59 » |
|
Otóż to...Gdyby tylko Monde mógłby nam zostawić swego zastępcę ;/
|
|
|
|
|