KJMichalski
Jeno Bialeński hrabia i tutejszy doradca wojskowy
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« : Stycznia 05, 2015, 02:17:20 » |
|
Od: Konstanty Jerzy Michalski, Lord Bialeński, Sekretarz Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej Do: Jego Królewska Mość Ametyst Faradobudus Król Ludu Szlacheckiego Wasza Królewska Mość! Serdecznie zapraszamy Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu na udział w Konferencji Wolnogradzkiej, który jest połączony z obradami Sojuszu na rzecz Promocji i Rozwoju, do którego przystąpienia zachęcamy - i wcześniej, bo jest oczywiście taka możliwość, debatowania na poruszane przez szczyt tematy. Mamy wielką nadzieję iż jedno z najbardziej zasłużonych dla kultury mikroświata państw przyjmie zaproszenie i wyśle swoich delegatów na szczyt. Oto jest też program szczytu, na którym będziemy dyskutować o dzisiejszej sytuacji międzynarodowej i jej konsekwencjach dla v-świata, sposobie na poprawę aktywności w mikroświecie i współpracę z naszymi anglojęzycznymi odpowiednikami z v-planety Micras. Każdy kraj może wysłać do 3 delegatów na tenże szczyt, który będzie się odbywał od 5 stycznia, do 15 stycznia bieżącego roku. Z wyrazami najszczerszej rewerencji i estymy, Konstanty Jerzy Michalski
|
|
|
|
|
|
(-) KJM
|
|
|
Andrzej Płatonowicz Ordyński
Przodownik

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #1 : Stycznia 06, 2015, 08:19:54 » |
|
WKM, chciałbym przypomnieć, iż Konferencja już się rozpoczęła. Z wyrazami szacunku,
|
|
|
|
|
|
Andrzej Swarzewski "Swarzewski radę Ci odwal się od Kathy." Ignacy Hrabia Zawisza <3
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #2 : Stycznia 06, 2015, 08:37:20 » |
|
Dziękuję za zaproszenie. Przenoszę sprawę do Komisariatu dyplomacji. Mam nadzieję, że tam jak najprędzej skompletujemy delegację.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #3 : Stycznia 08, 2015, 04:31:16 » |
|
Towarzysze,
jak rozumiem nie ma chętnych? Większość delegacji jest już na miejscu, a Szczyt trwa. Oczywiście mogę udać się do Bialenii osobiście, ale raz że boję się zamachu, dwa że mój samodzielny tam pobyt nie wróży dużej aktywności ze strony naszego rządu.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #4 : Stycznia 08, 2015, 05:50:48 » |
|
Teoretycznie to ja mam tam konto, i nie miałem okazji wrogo zapisać się w ich świadomości, ale nie wiem czy sprostałbym zadaniu, i byłbym godzien
|
|
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #5 : Stycznia 08, 2015, 08:13:02 » |
|
Ale po co kolejne szczyty, konferencje? Ostatni szczyt nie dał v-światu nic pożytecznego. Widać, że nie tędy droga do znalezienia nowych obywateli i rozwoju mikronacji.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #6 : Stycznia 08, 2015, 09:01:53 » |
|
Ja chętnie stawiłbym się w szczycie(mimo, że moje poglądy na takie eventy są zbieżne z poglądami Laszka) ale niestety nie mogę tego zrobić w najbliższym czasie.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #7 : Stycznia 08, 2015, 09:13:28 » |
|
Ale po co kolejne szczyty, konferencje? Ostatni szczyt nie dał v-światu nic pożytecznego. Widać, że nie tędy droga do znalezienia nowych obywateli i rozwoju mikronacji.
Takie podejście jest przyczyną naszej izolacji. Moim zdaniem absolutnie nie możemy być takimi ignorantami, bo bez tego nasze życie będzie niczym innym, jak tylko duszeniem się we własnym gronie. Pomijam fakt, że straciliśmy już zupełnie orientację co do mikroświatowej polityki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #8 : Stycznia 08, 2015, 09:41:42 » |
|
Takie podejście jest przyczyną naszej izolacji. Takie podejście nie wiąże się bezpośrednio z nieaktywnością na arenie międzynarodowej. Związki występują jedynie wtedy, kiedy aktywność międzynarodowa się do tego typu szczytów i zjazdów ogranicza, a nie ma przełożenia na konkretne działania, wspólne projekty, które to rzeczywiście są sensowne i pożyteczne.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #9 : Stycznia 09, 2015, 03:31:38 » |
|
i o właśnie o tym co Ciecieradzie wymieniłeś powinno się dyskutować na szczytach!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #10 : Stycznia 09, 2015, 07:23:36 » |
|
Arbuzie, musisz wiedzieć że ostatni poważny szczyt wyglądał tak: http://hasseland.eu/forum/viewtopic.php?f=69&t=535&sid=3a3fbe50dd9d68a13b2d6a7ca413b80fNie wiem czy byś się tam odnalazł.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #11 : Stycznia 10, 2015, 11:43:59 » |
|
Ostatecznie postanowiłem osobiście udać się do Wolnogradu, głównie jednak w roli obserwatora. Nie może jednak być tak, że rząd ZSKHiW będzie nieobecny bo to może prowadzić do wykluczenia, stąd moja decyzja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #12 : Stycznia 10, 2015, 11:56:39 » |
|
Tłum ze łzami w oczach skanduje imię króla który osobiście postanowił wziąć na siebie odpowiedzialność, za wykonanie tak ciężkiego zadania jakim jest uczestnictwo w konferencji, czy czym tam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|