Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 05:03:32 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Środki antynozzallowskie  (Przeczytany 1164 razy)
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Grudnia 16, 2014, 10:06:18 »

Parafrazując:

Lecz Ciecierad Ciecieląg macha na to ręką:
Inwazja zombi dla niego - zwykłością, picie Nozzalli - męką.
Tworzenie zwykłych leków to klęska, słabość i pokora,
Środków antynozzallowskich - czyn i metafora!

PS: A tak poza tym, to jak ja mam to nazwać?

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Grudnia 20, 2014, 10:49:45 »

Cztery dni intensywnej pracy pozwoliły znachorom na zgłębienie natury problemu zombi jako takiego. Przebadane zostały wcześniejsze przypadki ich występowania w ZSKHiW, zwłaszcza ten z Bździszewa, który do tej pory nie został wyjaśniony. Szczegóły zamierzam opisać w wątku poświęconemu ruchowi przemytniczemu, jednak ludowo-medyczne ,,smaczki" wyciągnę już tutaj.  Bździszewskie zombi wzięły udział w konflikcie między Grabben, a przedstawicielami KRPW. Niech nikt nie sądzie, że był one potulne i bezpieczne. Ich posłuszeństwo zawdzięczam jedynie moim gorliwym modlitwom do Pumby. Gdyby nie to, z całą pewnością zwróciłyby się przeciwko Ludowi Szlacheckiemu.Dzięki mnie jednak nikomu nie zagrażały, a Budzimir haniebnie się pożytecznych czasem stworzeń pozbył. Mimo niesłuszności jego postępowania, pozwolił na odkrycie jednego z najważniejszych być może składników broni przeciw Waldemarum Pawlakum. Zombi zostały wówczas spalone i najprawdopodobniej udało się to tylko dzięki obecności tow. arcypatriarchy, pod którego nieobecność dowództwo KSL stwierdza warunki nieodpowiednie dla użycia ognia w różnej formie. Wniosek nasuwa się sam. Potrzebny jest fragment Budzimira. Nie wiem jeszcze jaki ale to kwestia do uzgodnienia z samym zainteresowanym. Na razie zorganizowana zostanie składka, mająca umożliwić Znachoratowi zgromadzenie funduszy, niezbędnych do wykupu tego, co akurat będzie potrzebne.

Dyrektor IBW,

Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Grudnia 21, 2014, 07:51:49 »

W Narodowym Komisariacie Spraw Wewnętrznych został przedstawiony plakat propagandowy, promujący akcję zbierania składek na kupno fragmentu Budzimira. Na tym nie zamierzam jednak poprzestać. Dzięki piórom oraz CIA  możliwe jest schwytanie reprezentatywnej grupy zombi w celu jej przesłuchania, dzięki któremu pragnę zdobyć informacje na temat... wszystkiego. W przygotowania zaangażowano miejscowe kobiety, które przyszywają pierze do mundurów milicjantów, zabezpieczając ich tym samym przed zarażeniem grzybem Waldemarum Pawlakum. Przygotowywane są też warunki odpowiednie dla cywilizowanych przesłuchań.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Grudnia 22, 2014, 10:05:06 »

Czy cywilizowane przesłuchania nie będą zbyt dużym szokiem kulturowym dla przesłuchiwanych?

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Grudnia 22, 2014, 06:41:24 »

Mogą być ale też barbarzyństwo, brak tortur i innych takich byłoby szokiem kulturowym dla mnie.

Dyrektor IBW,

Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Grudnia 24, 2014, 02:25:52 »

Przesłuchania trwały dosyć długo i były naprawdę trudne... może dlatego, że zombi nie potrafił mówić... ale poradziłem sobie ze wszystkim i mimo braku zdolności mowy, z czasem każdy ze stworów zdołał wykrztusić słowa: ,,Do wszystkiego się przyznaję!". Nie była to o dziwo odpowiedź satysfakcjonująca, więc przesłuchania trwały dalej. Zombi coraz częściej przyznawał się do różnych rzeczy, co w przyszłości poskutkuje procesami sądowymi o dosyć poważne przestępstwa ale najpierw trzeba nieszczęśników wyleczyć. Będąc już w posiadaniu oczu Budzimira, zdecydowałem się na zbliżenie ich do przesłuchiwanych i w tym momencie tak jakby... no właśnie nic szczególnego się nie stało ale miałem przeczucie, że oczy te są środkiem skutecznym. Zaraz po nich wypróbowałem także już wcześniej wykorzystywane w Znachoracie: liście żony złośliwej, wyciąg z buracznika zielonego, i wodę gotowaną z biedronkami bezkropkami. W celu ułatwienia sobie obserwacji, zombi kazałem uśpić za pomocą specjalnie przygotowanego miarskiego żuka(wszystkie te cuda są opisane w innych wątkach już od jakiegoś czasu). Teraz muszę czekać na efekty. Możliwe, że w razie stwierdzenia skuteczności, IBW będzie zmuszone przystąpić do sklonowania budzimirowskich oczu.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2014, 08:48:18 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg » Zapisane

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Grudnia 26, 2014, 07:07:01 »

Odkrycie Towarzysza inspiruje mnie do zorganizowania jakiejś ładnej pokazówki.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Grudnia 27, 2014, 11:15:25 »

Zombi poddane długotrwałemu oddziaływaniu Oka Saurona oczu Budzimira z czasem wykazywały coraz więcej ludzkich cech. Stawały się z czasem coraz bardziej komunikatywne i zyskiwały stopniowo wygląd zdrowych osób. Mimo ogromnego sukcesu nie mogę być w pełni zadowolony z wyników, bo po pierwszej fazie ozdrowienia występuje znaczne osłabienie organizmu i ponowne zamroczenie, choć nikt nie zaobserwował powrotu do stanu zombi. Teraz, kiedy mam już pewność co do skuteczności znalezionego przeze mnie środka, pojadę z nim do Aralii żeby tam w centrali IBW zwiększyć jego ilość, a pomniejszym znachorom pozostawiam znalezienie sposobu na wyciągnięcie chorych ze stanu osłabienia, w którym ciągle się znajdują.

Dyrektor IBW,

Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Grudnia 28, 2014, 03:49:42 »

Pod moją nieobecność(przebywam w IBW) znachorzy raz jeszcze zasięgnęli sprawdzonych w dawnych czasach metod i wykorzystali smołę jako substancję pochłaniającą z chorych całe zło. Dodatkowo leczonych napojono napojem magicznym  po czym zaczęli odzyskiwać siły i normalnieć. Jeżeli nie nastąpią nawroty choroby, a IBW zdoła rozmnożyć cudownie oczy Budzimira, będę mógł przybyć do Laszkbergu i oficjalnie ogłosić, że jestem dla Weerlandczyków wybawieniem.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Grudnia 28, 2014, 05:33:20 »

Czy na pewno mamy warunki, także finansowe, by wyprodukować i rozdysponować odpowiednią ilość antidotum? Te naukowce bywają chciwe.

Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #25 : Grudnia 28, 2014, 08:26:06 »

Te naukowce bywają chciwe.

No ja właśnie o tym chciałem z Towarzyszem porozmawiać.

Myślę, że IBW na razie stać na finansowanie badań. Park Jurancki im. Ericka Mondego nie został przecież zaniedbany pod względem finansowym po to, żeby teraz Centrala nie miała pieniędzy.

Dyrektor IBW,

Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Stycznia 01, 2015, 12:31:28 »

Do siedziby wbiega zdyszany Ciecierad, a za nim jeszcze bardziej zdyszani ludzie z taczkami.

-Wysypać mnie to tu na środek podłogi! Szybko! Tylko delikatnie bo to cenne jest!

-Towarzyszu, ale jak to wysypiemy to będzie po towarze.

-Nie pyskuj! A wy brać się za robotę. Chwile mnie nie było i co? Nic nie zrobiliście! A... wyleczyliście do końca tych zarażonych... W takim razie gratuluję. W nagrodę postaram się o podwyżkę dla Głównego Znachora. No ale koniec pogaduszek, trzeba antidotum zrobić. Weźcie spirytusu, zmielcie to co przywieźlim, wymieszajcie ze spirytem i będzie dobrze. Ja idę... troszczyć się o szczęście Ludu Szlacheckiego.

Dyrektor IBW,

Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Stycznia 02, 2015, 11:44:36 »

Informuję, że antidotum jest gotowe. W ciągu kilku godzin CIA'owcy odbędą ostatnią misję pod moim dowództwem, podczas której będą odpowiadać za odpowiednie rozprowadzenie leku. Potem zostaną oficjalnie przekazani z powrotem pod dowództwo tow. Młynariewa. Liczę na pomoc armii. Przed wyprawą milicjanci zostaną wyposażeni w napój magiczny (opisany tu: http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=2229.0).

Dyrektor IBW,

Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Stycznia 20, 2015, 08:15:01 »

Jako że jakiś czas temu akcja zakończyła się pełnym powodzeniem, a dzisiaj ostatni chorzy zostali wyleczeni, Zanchorat już wkrótce będzie mógł rozpocząć ponownie poszerzanie swojej działalności(z czym przez wiele miesięcy zwlekano) i tym samym zwiększe swoją skuteczność w razie wystąpienia ponownych epidemii i innych plag.

Dyrektor IBW,

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 20 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 20.

[show queries]